26.12.12, 00:04
Znalazłam wątki o Oszce, o Ozannie też, ale takiego w całości poświęconego Ożannie to jeszcze nie było smile Więc zapytuję - co o niej sądzicie? Mnie kiedyś, kiedyś urzekła Oszka. A jak doczytałam znaczenie Ożanny, to już w ogóle straciłam głowę smile Ostatnio coraz mocniej się umacnia na mojej liście.

Jak wam się podoba Oszka-Ożanna?
Obserwuj wątek
    • gaudencja Re: Ożanna 26.12.12, 00:15
      Ożanna bardzo mi się podoba i mogłabym tak nazwać córkę.
      • olianka Re: Ożanna 26.12.12, 11:08
        Mam podobnie jak Gaudencja.
    • ksiezna_pani1 Re: Ożanna 26.12.12, 00:24
      Daleniu, chyba czytasz w moich myślach, smile bo weszłam na forum w celu założenia tematu o Ożannie. Oszka niezmiernie mi się podoba i właśnie dlatego zajmuje wysoką pozycję na mojej liście imiona dla córki. Marzy mi się duet: Ożanna (Oszka), Eufemia (Ofka) .

Pozdrawiam smile
      • dalenia Re: Ożanna 26.12.12, 17:37
        O widzisz Księżna! smile I to chyba nawet nie pierwszy raz, tak Twoje myśli odgaduję wink
    • florianne Re: Ożanna 26.12.12, 09:02
      Uwielbiam zdrobnienie Oszka smile . Mogłabym nazwać córkę Ożanna .
      • uwierz_mirando Re: Ożanna 26.12.12, 13:18
        Nie lubię imion z 'ż', jakoś ta literka sprawia, że kojarzą mi się "tandetnie", z fonetycznym zapisywaniem imion z języków obcych, np. Żaneta, Żaklina, Żanna. Od razu mi się przypomina szkolna koleżanka Joanna, która chciała być nazywana Żoaną...
        Wiem, że Ożanna to nie ta kategoria, ale jakoś nie lubię tego 'ż' wink A zdrobnienie fajne smile
      • juuzou-chan Re: Ożanna 23.08.16, 19:06
        Ja nazywam sie Oszka i nie jest to zdrobnieniem :p
    • easyblue Re: Ożanna 26.12.12, 16:17
      Żannę znam, Ożanna kojarzy mi się z imieniem odimiennymsmile
    • lily-beth Re: Ożanna 23.08.16, 21:31
      Mnie się niezbyt podoba, nie wiem, czemu, może przez to Ż... Kojarzy mi się z nożem. Oszka też mnie nie zachwyca.
    • abiela Re: Ożanna 27.08.16, 23:43
      dalenia napisała:

> Jak wam się podoba Oszka-Ożanna?

MNie się podobają oba.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.