astomi25 21.01.13, 09:44 Kiedys zakladalam watek n/t tego imienia. I chyba zostanie ten Leo. Pytanie ile bylo nadan w Polsce ogolem i w ile w ostatnich latach? Czy to imie zyskuje na popularnosci? Gdzie moge to sprawdzic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olinininka Re: Popularnosc Leonarda 21.01.13, 09:54 Mam tylko dane z 2001 roku Leonard 14 026 (mężczyzn ogółem nosi to imię). Danych o L. noworodkach brak (podawane są teraz pierwsze 20 stki, wcześniej 50 tki najpopularniejszych). Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Popularnosc Leonarda 22.01.13, 00:18 Dane z 2007 roku są w bazie podlinkowanej z prawej strony forum. Według nich, "dziś imienia Leonard używa 7 532 Polaków (w 2001 r. - 14 026)". Nie sądzę, żeby wielu Leonardów przybyło, choć jest ich obecnie wyraźnie więcej, niż dwadzieścia-trzydzieści lat temu. Dotychczasowy szczyt nadań to imię odnotowało w latach 30. Odpowiedz Link Zgłoś
almostsure Re: Popularnosc Leonarda 21.01.13, 16:43 Ja również jestem ciekawa jak z tą popularnością Leonarda. Wg moich obserwacji jeśli rośnie to baaaaardzo powoli. W warszawskim WnŚ pojawia się naprawdę rzadko, w innych częściach kraju przypuszczalnie jeszcze rzadziej Odpowiedz Link Zgłoś
meggan79 Re: Popularnosc Leonarda 24.01.13, 13:21 Nasz ma 2 miesiące i choć myślałam,że Leon jest już na tyle popularny,że Leonard też będzie postrzegany jako mało oryginalny,zwyczajny,jest inaczej-nie dziwi,to prawda,ale jest widziany jako nietuzinkowy i wszyscy go jakoś szybko zapamiętują(W-wa).Ogólnie-polecam Odpowiedz Link Zgłoś