ksiezna_pani1 05.04.13, 14:00 Co powiecie na temat Kalistrata? Mnie się podoba, a Wam? Kalistrat – imię męskie pochodzenia greckiego. Wywodzi się ze złożenia słów kalios i stratos oznaczających kolejno "piękno" i "armia". Imię to nosiło kilku świętych katolickich. Imieniny obchodzi 10 października i 26 października. Nie miał nadań. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
florianne Re: Kalistrat 05.04.13, 15:19 Zupełnie mi się nie podoba .Kojarzy mi się ze stratą . Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Kalistrat 05.04.13, 17:11 Mnie podobnie jak Rurkowi. Nigdy w życiu bym tak nie nazwała syna. Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm [...] 05.04.13, 21:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
corianna Re: Kalistrat 06.04.13, 07:53 Księżna Pani. Zdecydowny numer 1 -ale od konca, ze wszystkich imion, ktorymi nas nękasz od jakiegos czasu. W brzmieniu i w wygladzie graficznym przewija sie i kastrat i strata i niestety cos w rodziaju "srat". Przyjmę zaklad, ze nadal pozostanie bez nadań. Jeżeli czasami rozwija sie dyskusja o tzw. imionach "krzywdzących" , to moim zdaniem, mozna uzywac przykladu tego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: Kalistrat 06.04.13, 11:53 corianna napisał(a): > Księżna Pani. Zdecydowny numer 1 -ale od konca, ze wszystkich imion, ktorymi > nas nękasz od jakiegos czasu. Acha, czyli rozmowy o imionach na forum o imionach nazywasz nękaniem? Ciekawe. Nie zmuszam nikogo do udzielania się w moich tematach, nie ma przymusu. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Kalistrat 06.04.13, 14:54 corianna napisał(a): > pozostanie bez nadań. Jeżeli czasami rozwija sie dyskusja o tzw. imionach "kr > zywdzących" , to moim zdaniem, mozna uzywac przykladu tego imienia. A ja myślę, że mimo iż to imię dość powszechnie forumkom skojarzyło się z kastratem, jeszcze nadal nie zasługuje na bycie przykładem w takch wątkach... W końcu Teofil też niektórym nie kojarzy się zbyt pozytywnie, a w takim wątku by się go nie zamieściło. Odpowiedz Link Zgłoś