kasiaip83 13.10.13, 14:51 Witam, pomożecie mi wybrać imię dla synka pasujące do Roberta i Wiktora? mój typ: Konrad, Bartłomiej, Bartosz mąż: Jacek, antoni, łukasz nie możemy się zgodzić a inne nie przychodza mi do głowy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: imię dla brata 13.10.13, 15:20 Twoje typy IMO pasują lepiej. Postawiłabym na Bartłomieja. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: imię dla brata 13.10.13, 16:26 olianka napisała: Postawiłabym na Bartłomieja. Ja również. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: imię dla brata 13.10.13, 16:59 Najbardziej pasuje mi Konrad. Z propozycji męża wybrałabym chyba Antoniego. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaip83 Re: imię dla brata 01.06.15, 22:47 no to napiszę po 1,5 r ,że mamy Artura Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: imię dla brata 02.06.15, 16:46 To świetny wybór w Waszym przypadku Macie teraz fajnie dopasowaną imienniczo trójkę. Moje gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: imię dla brata 13.10.13, 17:06 najbardziej podoba mi się Jacek i Antoni Odpowiedz Link Zgłoś
angelina7-83 Re: imię dla brata 13.10.13, 18:07 Wybrałabym z Twoich propozycji Bartłomieja Na drugim miejscu typ męża, Jacek. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imię dla brata 13.10.13, 18:45 Najbardziej podoba mi się z nich Antoni. Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: imię dla brata 13.10.13, 18:52 Proponuję jeszcze Marcel, Artur, Piotr Odpowiedz Link Zgłoś
vi0let Re: imię dla brata 13.10.13, 19:43 Zdecydowanie Konrad! Z typów męża najbardziej do imion braci pasuje mi Łukasz, choć osobiście nie lubię tego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaip83 Re: imię dla brata 13.10.13, 20:30 ja najbardziej chciałabym Bartłomieja lub konrada.. ale em się nie zgadza? forsować na siłę dalej te imiona? Odpowiedz Link Zgłoś
vi0let Re: imię dla brata 13.10.13, 20:38 Powtarzać te najbardziej upatrzone i jednocześnie szukać jakichś nowych, które spodobają się obu stronom. Co myślicie o Arturze? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaip83 Re: imię dla brata 13.10.13, 20:41 był brany pod uwagę przy młodszym synku,ale ostatecznie odpadł ciężki orzech ,ale każda sugestia na wagę złota! Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: imię dla brata 13.10.13, 20:59 Wiesz co - sama najlepiej znasz swojego męża i sama wiesz, czy uda Ci się go przekonać Były już tu sytuacje, że dziewczyny całą ciążę mówiły do dziecka imieniem, na które mąż się nie godził. A po osłuchaniu zmieniał zdanie i zgadzał się na propozycję żony. Ale nie w każdym przypadku będzie tak łatwo. Ja mimo wszystko szukałabym chyba kompromisu Moje propozycje: Aleksander, Aleksy, Artur, Błażej, Bruno(n), Bernard, Cyprian, Cezary, Dawid, Dominik, Ernest, Eryk, Edwin, Feliks, Franciszek, Gustaw, Hubert, Joachim, Jerzy, Jeremi, Kornel, Karol, Krzysztof, Leon, Maciej, Marceli, Miłosz, Mieszko, Nikodem, Sebastian, Tymoteusz, Tobiasz, Tymon Odpowiedz Link Zgłoś
vi0let Re: imię dla brata 13.10.13, 21:10 A jaka jest sytuacja Karola, Daniela, Dawida, Marcelego, Piotra, Adama, Sebastiana, Patryka, Rafała? Cały czas staram się poruszać wśród imion, które pasują mi stylistycznie do imion starszych braci. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: imię dla brata 13.10.13, 23:23 Najbardziej z wszystkich imion pasuje mi do Wiktora i Roberta wlasnie Artur. Znam braci Wiktora i Artura i te imiona bardzo pasuja w duecie z Robertem w trio uwazam tez swietnie. Robert , Wiktor i Artur super trojka. Z Twoich propozycji wybralabym Konrada. Z meza podoba mi sie Antek, ale pasuje troche mniej. Z propozycji dodalabym jeszcze Karola. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: imię dla brata 14.10.13, 10:28 Błażej Brunon Miron Jeremi Bernard Gustaw Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: imię dla brata 14.10.13, 11:58 Najbardziej pasuje mi Konrad lub Łukasz. Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: imię dla brata 14.10.13, 12:10 Moim zdaniem każda z propozycji pasuje do imion braci(może oprócz Antoniego, bo troszkę inna bajka, ale obiektywnie Antek tez jest ok) Najlepiej do imion braci moim zdaniem pasuje Bartłomiej/Bartosz Propozycje: Filip, Mateusz, Tymoteusz, Tymon, Wojciech, Krystian ale wszystko zależy od nazwiska, bo tak w ciemno trudno doradzać Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: imię dla brata 14.10.13, 12:44 Mój brat ma właśnie Wiktora i Roberta. Z Waszych propozycji Konrad lub Bartłomiej. Od siebie dodam jeszcze Marcelego. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaip83 Re: imię dla brata 14.10.13, 21:16 do mojego nazwiska chyba większośc pasuje; lichocki... no ja obstawiam konrada lub bartłomieja ,ale ten uparty em nie wyraża zgody ( Marcel też mi sie podoba, jeszcze kornel... zaproponował jeszcze oliwiera, ale mi się bardziej podoba oliver... Odpowiedz Link Zgłoś
vi0let Re: imię dla brata 14.10.13, 22:46 Jest już tyle Oliwierów/Oliverów, a Konradów i Kornelów jednak mniej. Marceli/Marcel Lichocki za bardzo mi się zlewa. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: imię dla brata 16.10.13, 11:21 Nieeee, byle nie Oliver! Oliwier też zupełnie nie w moim stylu, ale przynajmniej w polskiej wersji. Może niech mąż wypisze z 10 imion, na które się zgodzi/które mu się podobają i coś z tego wybierzesz? Albo odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: imię dla brata 16.10.13, 12:16 Bartłomiej jest ok i dobrze brzmi z nazwiskiem - próbowałabym męża przekonać. Oliwier oj nienienienie. Kornel z nazwiskiem zaczynającym się na "L" będzie trudny do wymówienia. A może jeszcze Marek, Marcin, Karol, Leon, Jerzy, Michał, Paweł, Stefan, Rafał. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaip83 Re: imię dla brata 17.10.13, 17:41 a co powiecie na Ryszarda? no oliwierów jest sporo i to mnie przeraża i mniej mi się podoba...a jak z Ryszardami? Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: imię dla brata 17.10.13, 18:24 Wg mnie jest w innym stylu niż Robert i Wiktor, ale generalnie sam Ryszard bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
vi0let Re: imię dla brata 17.10.13, 18:49 Imiona braci są w formach, które na co dzień nie potrzebują zdrobnień i w związku z tym takiego imienia szukałabym również dla kolejnego dziecka (Artur, Konrad, Karol itd.), ale Ryszard to ładne imię, jeśli wam to nie przeszkadza, jestem za Ryszardem. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaip83 Re: imię dla brata 17.10.13, 19:09 też mi się wydaje, że odbiega od dwóch pozostałych.. jeszcze mam trochę czasu to 20 tydz, ale męczy mnie myśl, że imię jeszcze nie wymyślone jak to było z robertem i wiktorem od razu wybraliśmy.. Odpowiedz Link Zgłoś
vi0let Re: imię dla brata 17.10.13, 21:45 Może sam sobie wybierze, albo popatrzycie na niego i będzie wyglądał na Kornela, Marka albo innego Marcina. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imię dla brata 18.10.13, 23:30 Konrad Lichocki podoba mi się. Nie wybierałabym imion kończących się na "l" (Kornel) ani "r" (Oliwier), jeśli już coś w rodzaju pierwszego, to Korneliusz Lichocki. Można mówić na niego Kornel, ale w pełnej formie jest łatwiejsze do wymówienia z nazwiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: imię dla brata 17.10.13, 23:23 Ryszard to jedno z moich ulubionych imion męskich, jestem za ! Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: imię dla brata 17.10.13, 23:38 Ja do tego imienia jeszcze nie dojrzalam. Dla mnie to jeszcze za szybko na Ryszarda. Wiem , ze imiona wracaja do mody. Jesli sie Tobie podoba to oczywiscie nadaj je. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: imię dla brata 18.10.13, 11:20 Ryszard - ja jestem za. Nawet sama chciałam Ryszarda zaproponować, ale myślałam, że wolicie imiona, których się nie zdrabnia. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaip83 Re: imię dla brata 20.10.13, 22:16 a co powiecie na seweryna? Robert. Wiktor , Serweryn? pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
vi0let Re: imię dla brata 20.10.13, 22:52 Dla mnie jest trochę z 'innej bajki', ale nie na tyle, żeby jakoś bardzo mi się gryzło. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imię dla brata 23.10.13, 00:46 Prawie dokładnie z tej samej bajki i pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: imię dla brata 23.10.13, 10:16 Fajne imię, niezbyt popularne i stylistycznie pasuje do pozostałych. Nie szukałabym dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: imię dla brata 23.10.13, 11:57 A Seweryn wg mnie świetnie się zgrywa. Sama za nim nie przepadam, ale z Robertem i Wiktorem brzmi ładnie, dużo lepiej niż Ryszard Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: imię dla brata 26.10.13, 15:23 Moim zdaniem nie za bardzo pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaip83 Re: imię dla brata 23.10.13, 20:14 dzięki za wszystkie rady!!!! mam nadzieję,że tak już zostanie choć em ma wątpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: imię dla brata 20.11.13, 12:20 Pochwal się, gdy Artur będzie już na świecie! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imię dla brata 03.12.13, 20:03 Bardzo pasuje stylistycznie do imion braci. Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: imię dla brata 20.11.13, 09:51 Z wymienionych przez ciebie imion wybrałabym Konrada. Bartłomiej czy Bartosz to wg mnie wsio jedno bo i tak dziecko będzie Bartkiem a to imię wg mnie jest bardzo popularne (wśród moich znajomych jest ok 8 Bartków w wieku 0-6 lat,na szybko liczyłam wiec może jeszcze wiecej bym znalazła). Moje propozycje to: Ksawery,Patryk,Oskar,Eryk,Marek,Radek (Radosław). Odpowiedz Link Zgłoś