pola81 19.08.04, 11:54 Bardzo prosze o opinie,ktore imię sie Wam najpardziej podoba.Za dwa tygodnie (planowo) mam zostać mama, a niestety wciąż nie mogę sie zdecydowac na imię.Które z tych czterech imion się Wam najbardziej podoba lub najlepiej kojarzy.Z gory dziekuje za wypowiedzi. Podrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milenium5 Re: Aleksander, Filip, Wiktor czy Łukasz? 19.08.04, 12:20 Cztery spośród moich najbardziej ulubionych imion!!! Aleksander podobał mi się od zawsze - super imię z tradycjami, ale nie wymyślne i te zdrobnienia Aluś albo Olo! Na dodatek moja (dawna) przyjaciółka miała synka Alusia i to był super chłopczyk. Z ciężkim sercem zrezygnowałam z niego gdy urodził się mój synek, poprzez powszechne skojarzenia z obecnym prezydentem. Gdyby nie to, synek byłby Olusiem. Przez chwilę zastanawiałam się jeszcze nad Oliwerem, bo można zdabniać podobnie, a mi tego Olusia było strasznie szkoda, ale odpuściłam, bo pretensjonalne. Filip dla mnie był świetny - ciągle nieoklepany, a ładnie brzmiący i w ogóle ciekawy. Poodbnie odbieram Wiktora, tym bardziej, że ten jest jeszcze głebiej niż Filip zakorzeniony w naszej tradycji. Obydwa jednak imiona nie podobały się mojemu mężowi - znów musiałam odpuścić, choć myślę, że gdybym miała drugiego synka, to bym walczyła. Chyba jednak bardziej od Wiktora. Łukasz też podobał mi się od zawsze i nie znięchęciła mnie jakoś jego popularność (choć ostatnio jakby malejąca). Imię jest fajne, międzynarodowe, a w Polsce z tradycjami. Niezależnie które z nich wybierzesz będzie to strzał w 10. Ja na dziś postawiłabym na Wiktora. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Wiktor 19.08.04, 12:21 Zdecydowanie Wiktor Jest piękne i najmniej oklepane ze wszystkich, które podałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Aleksander, Filip, Wiktor czy Łukasz? 19.08.04, 12:30 Aleksander albo Wiktor, Łukasz absolutnie nie Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Aleksander, Filip, Wiktor czy Łukasz? 19.08.04, 12:33 Filip, ewentualnie Wiktor Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Aleksander, Filip, Wiktor czy Łukasz? 19.08.04, 12:57 Aleksander Wiktor Łukasz Filip Polecam Aleksandra, to fajne imie i bardzo chlopiece. Odpowiedz Link Zgłoś
frodo11 Re: Aleksander, Filip, Wiktor czy Łukasz? 19.08.04, 14:17 Zdecydowanie Wiktor. Pozdrawiam i życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna251 Re: Aleksander, Filip, Wiktor czy Łukasz? 19.08.04, 14:54 Imiona dla mnie rewelacyjne- u nas niestety odpada Aleksander i Wiktor gdyz koncza sie na -r, ale jesli dla Was (szczesciarze!!!) nie jest to przeszkoda, to jestescie w bardzo komfortowej sytuacji. Dla mnie najpiekniejsze jest Filip, dla mojego meza Łukasz. Pozdrawiam i zycze udanego wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
ania73 Re: Aleksander, Filip, Wiktor czy Łukasz? 20.08.04, 12:34 Zdecydowanie Łukasz!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: Aleksander, Filip, Wiktor czy Łukasz? 19.08.04, 22:00 Witajcie ! Dla mnie na pierwszym miejscu jest: WIKTOR LUKASZ ALEKSANDER FILIP Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Aleksander, Filip, Wiktor czy Łukasz? 20.08.04, 11:35 Z podanych przez Ciebie imion najbardziej podoba mi się Wiktor, a tuż za nim Aleksander. Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
aneta1541 Re: Aleksander, Filip, Wiktor czy Łukasz? 20.08.04, 11:55 Mam synka 6-o letniego o imieniu Aleksander. Wybralismy to imie, ponieważ ma fajne zdrobnienia odpowiednie dla dziecka małego i trochę starszego a także dla dorosłego już mężczyzny. Poza tym jest to imię międzynarodowe, które każdy obcokrajowiec potrafi wymówić (pisane jest tylko przez x) - ALEXANDER Nie ma się co zastanawiać, ale zawsze ostateczny wybór należy do rodziców. pozdrawiam, Aneta - mama Olka Odpowiedz Link Zgłoś