ridetanta 23.08.14, 01:31 Mam 3-letniego Jerzego i nowe dziecko w drodze. Dla chłopca zgodziliśmy się na Grzegorza, ale nie wiemy co jeśli urodzi się dziewczynka. Ja wolałabym Elżbietę, mąż Katarzynę. Co byście wybrali? A może inne propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lily-beth Re: Jerzy i ... 23.08.14, 07:59 Moim zdaniem Elżbieta pasuje świetnie. Piękne imię, ładne zdrobnienia, ten sam 'klimat' co Jerzy. Nie szukałabym innego. Katarzyna była bardzo popularna w latach 80., więc mam jej zdecydowany przesyt. Połowa moich koleżanek to były Kasie... Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Jerzy i ... 23.08.14, 09:57 Też jestem za Elżbietą Widzę, że chcielibyście, żeby w imieniu występowała głoska "rz/ż", więc dla dziewczynki mogłaby być jeszcze: Grażyna, Bożena, Marzena, Małgorzata. Z tych co wymieniłam, to Grażyna i Małgorzata jeszcze by uszły. Ale Elżbieta wydaje mi się najlepsza Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Jerzy i ... 23.08.14, 10:09 Najpierw zapytam o nazwisko. Może podasz?? będzie łatwiej doradzać. Moim zdaniem Elżbieta lepiej pasuje (nie znając nazwiska) Inne propozycje pasujące do Jerzego: Maria, Wanda, Irena, Celina Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Jerzy i ... 23.08.14, 10:38 Elżbieta jest świetna. Nie szukałabym dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Jerzy i ... 23.08.14, 10:54 Wybrałabym Elżbietę, mimo, że nie przepadam za sporą częścią jej zdrobnień. Katarzyna to dla mnie chyba najbardziej nijakie i "przezroczyste" imię. Odpowiedz Link Zgłoś
nowalij_ka0 Re: Jerzy i ... 23.08.14, 13:16 Ja proponuję Małgorzatę, natomiast gdybym miała wybrać z podanych przez Ciebie byłaby to Elżbieta choć to nie moja bajka... Imię synka cudne żałuję że mój nie dostał go choćby na drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
aledziwok Re: Jerzy i ... 23.08.14, 13:53 Imię Elżbieta nie podoba mi się, ale uważam że wyjątkowo dobrze komponuje się z Jerzym. Moje propozycje: Irena, Krystyna, Alina, Lucyna, Jadwiga, Urszula. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Jerzy i ... 23.08.14, 18:44 Mi rowniez Elzbieta pasuje do Jerzego. Bardzo udany zestaw. Z moich propozycji dodam Malgorzate, Lidie, Alicje, Ewe, Aline. W rodzine mam kuzynow Jurka i Grzegorza. Odpowiedz Link Zgłoś
nastka1980 Re: Jerzy i ... 23.08.14, 18:38 Zdecydowanie Elżbieta, idealnie pasuje do Jerzego. Odpowiedz Link Zgłoś
paulisek Re: Jerzy i ... 23.08.14, 18:54 Mam Jerza w domu i również myślałam o Elżbiecie, ale mi się z "Klanem" skojarzyło Teraz Jurek buszuje na podwórku, a trzymiesięczna Janinka śpi u mnie na kolanach Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Jerzy i ... 23.08.14, 20:00 paulisek napisała: > Mam Jerza w domu i również myślałam o Elżbiecie, ale mi się z "Klanem" skojarzy > ło Teraz Jurek buszuje na podwórku, a trzymiesięczna Janinka śpi u mni > e na kolanach Pozdrawiam! Mi tez Klanem zapachnialo, ale czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
nowalij_ka0 Re: Jerzy i ... 23.08.14, 20:21 W mojej rodzinie natomiast Jerzy ma brata Witolda i siostrę Longinę. Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Jerzy i ... 23.08.14, 21:55 Jerzy i Janinka też pięknie A ja nie oglądam telewizji i nawet nie wiedziałam, ze takie imiona są w Klanie. Do Jerzego pasowałaby mi ewentualnie jeszcze Ewa i Barbara, ale wolę Elżbietkę. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Jerzy i ... 23.08.14, 22:24 Elżbieta jest super! Faktycznie, trochę zajeżdża "Klanem", ale cóż z tego, skoro duet jest piękny? Mnie by pasowała jeszcze Alina, Barbara, Celina, Danuta, Irena, Jadwiga, Janina, Krystyna, Lidia, Marianna, Stefania, Sabina, Teresa, Urszula, Wanda. Odpowiedz Link Zgłoś
maga8484 Re: Jerzy i ... 23.08.14, 23:17 Mój tata Jerzy ma 4 siostry Teresa, Kryspina,Anna i Halina 😉 A ja bym dała albo Elżbietę albo Jadwigę Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Jerzy i ... 24.08.14, 12:11 Z wymienionych wyżej Elżbieta, Jadwiga. Krystyna też mi bardzo pasuje - Jurek i Krysia. Zaproponuję jeszcze: Olga, Adela, Michalina, Helena Odpowiedz Link Zgłoś
ridetanta Re: Jerzy i ... 27.08.14, 15:01 Dzięki! Czyli zostaje mi przekonać Męża do Elżbietki. Małgorzata też mogłaby być, ale nie lubię imion zdrabnianych przez obcięcie początku (Joanna -> Asia, Małgorzata -> Gosia itp.), i tak jak my możemy używać Małgosi, to z otoczeniem różnie bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
vi0let Re: Jerzy i ... 27.08.14, 21:17 Jerzy bardzo ładnie. Bardziej pasuje mi do niego Elżbieta, choć Katarzyna w obecnym pokoleniu nie jest popularna i według mnie nie gryzie się z Jerzym. Do Jerzego pasuje mi też Irena, Lidia, Lucyna, Urszula, Janina, Barbara, Wanda. Odpowiedz Link Zgłoś
malwa51 Re: Jerzy i ... 28.08.14, 04:37 Oddaje glos na Elzbiete - slicznie! Jedno z moich ukochanych imion kobiecych. Odpowiedz Link Zgłoś
kachnab Re: Jerzy i ... 28.08.14, 09:38 Katarzyna. Bo ma ladniejsze zdrobnienia i samo imie jest bardziej charakterne. Odpowiedz Link Zgłoś
anka_gosc Re: Jerzy i ... 01.09.14, 01:46 Zdecydowanie Elżbieta! Katarzyna się przy niej chowa! Jerzy i Elżbieta - rewelacja! Za Grzegorzem nie przepadam. Wybrałabym Stefana, Karola, Jędrzeja, Konstantego. O coś jakoś tak... Odpowiedz Link Zgłoś