q_fla 20.09.14, 20:16 20. Aleksander 18. Franciszek Stanisław 15. Jan 12. Józef 10. Władysław 7. Bolesław 6. Antoni Ignacy Piotr 5. Feliks 4. Szczepan 3. Stefan Wacław 2. Jakub Kazimierz Konstanty Michał Tomasz Walenty Wojciech 1. Adam Andrzej Edward Julian Karol Leon Maciej Maksymilian Marcjan Marian Roch Seweryn Teofil Wiktor Wincenty Dwa imiona: Maksymilian Aleksander Edward Aleksander Michał Jan Aleksander Jan Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
q_fla Re: Imiona rodziców 20.09.14, 20:27 KOBIETY 24. Marianna 12. Anna Franciszka Katarzyna 10. Józefa 8. Aleksandra 6. Julianna 5. Emilia 4. Ewa Michalina Rozalia 3. Antonina Bronisława Helena Konstancja Kornela Małgorzata Marcjanna Paulina 2. Agnieszka Aniela Cecylia Karolina Ludwika Teofila Wiktoria Zofia 1. Anastazja Apolonia Balbina Barbara Bogumiła Brygida Dorota Eleonora Elżbieta Feliksa Florentyna Henryka Joanna Kasylda Marcela Pelagia Scholastyka Stanisława Tekla Walentyna Waleria MĘŻCZYŹNI 24. Franciszek 17. Jan 14. Józef 12. Stanisław 11. Aleksander 7. Adam 6. Konstanty 5. Feliks Teofil 4. Kazimierz Wiktor Władysław 3. Antoni Jakub Paweł Walenty 2. Hipolit Julian Ksawery Ludwik Mikołaj Piotr Tomasz Wojciech 1. Adolf Bernard Damazy Daniel Dominik Edward Felicjan Ignacy Karol Leon Marcin Paulin Rajmund Romuald Rudolf Serafin Seweryn Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
sera.starlight Re: Imiona ur.chłopców z Drozdowa 1880-84 i rodzi 22.09.14, 14:38 oto imiona, które przypadły mi do gustu: > Franciszek > Stanisław > Ignacy > Feliks > Konstanty > Walenty > Julian > Maksymilian > Marcjan > Roch > Seweryn > Teofil > Wincenty Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: Imiona ur.chłopców z Drozdowa 1880-84 i rodzi 22.09.14, 15:22 A dziewczynek nie będzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Imiona ur.chłopców z Drozdowa 1880-84 i rodzi 24.09.14, 13:30 Wiele imion tych najpopularniejszych (łącznie z Aleksandrem bardzo popularnym kiedyś w rodzinie od strony mamy) to imiona występujące wśród moich dziadków, pradziadków i prapradziadków. Podoba mi się najbardziej Roch. Czy to jest Drozdów czy Drozdowo, ciekawa jestem z jakiej części Polski pochodzą te imiona, z Pomorza czy z innej części. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imiona ur.chłopców z Drozdowa 1880-84 i rodzi 26.09.14, 00:04 Przyjemnie się to czyta. Zawiesiłam spojrzenie zwłaszcza na Kasyldzie. Odpowiedz Link Zgłoś