Dodaj do ulubionych

Braciszek Ignasia

16.10.14, 21:33
Dziś okazało się że jednak Ignaś będzie miał braciszka a nie siostrzyczkę (miała być Laura lub Liliana) no i zaczęła się burza mózgów i spięcia z mężem. Doradźcie jakie imię lepiej pasuje Wojciech czy Tobiasz?
Obserwuj wątek
    • dalenia Re: Braciszek Ignasia 16.10.14, 21:38
      Oba podobają mi się mniej więcej tak samo, z tym że Wojciech jest bardzo popularny i na dzień dzisiejszy dla syna rozważałabym tylko Tobiasza. Jeśli chodzi o dopasowanie do Ignacego, to oba wg mnie pasują tak samo - czyli średnio wink Może któryś lepiej brzmi z nazwiskiem?
      • ignis.w Re: Braciszek Ignasia 16.10.14, 21:51
        A masz może jakieś propozycje?
        • dalenia Re: Braciszek Ignasia 16.10.14, 21:56
          Żeby nie było - Ignacy i Wojciech tudzież Ignacy i Tobiasz są naprawdę niezłymi zestawami smile Nie są to duety w stylu Brajan i Ignacy. Poza tym Wojtek i Tobiasz to bardzo ładne imiona, więc jeśli Wam pasują to przy tych dwóch bym pozostała.

A jeśli pytasz o propozycje, to ja po prostu do Ignasia dobrałabym coś bardziej retro, np. Aleksy, Gustaw, Juliusz, Olgierd, Feliks.
          • dolcevita007 Re: Braciszek Ignasia 16.10.14, 22:20
            Mi bardzo sie Wojciech podoba i nie przeszkadza mi nawet jego popularnosc. Wybieram z tych dwoch Wojtka.
            Inne propozycje moze
            Jeremi, Leopold, Leonard,Konstanty, Ksawery.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Braciszek Ignasia 16.10.14, 23:12
      Mi bardziej pasuje Wojciech do Ignacego. Ale nie przepadam za tym imieniem, więc wybrałabym... jakieś trzecie.
    • iziula1 Re: Braciszek Ignasia 16.10.14, 23:22
      Do imienia Ignacy, w mojej opinii Wojciech to zupełnie nie pasuje.
      Tobiasz ładniej ale....
      Może Stefan, Seweryn, Jeremiasz, Witold, Tadeusz, Feliks, Ludwik, Ksawery ?

W każdym razie z tych dwóch do oryginalnego Ignacego wybralabym Tobiasza.
    • lily-beth Re: Braciszek Ignasia 17.10.14, 09:18
      Z tych dwóch zdecydowanie wolę Tobiasza, bardziej mi też pasuje do potencjalnej Laury/Liliany ( w ewentualnej przyszłości wink ). Wojtek jest dla mnie strasznie osłuchany, może dlatego, że mamy bliskiego przyjaciela o tym imieniu oraz wujka.
    • olinininka Re: Braciszek Ignasia 17.10.14, 09:28
      Mogę się podpisać po Dalenią. Zależy do jakiego nazwiska. Gdybym musiała wybrać z tych dwóch to obstawiałabym Tobiasza. Ale moi zdaniem średnio pasują do Ignacego (który jest retro). Bardziej pasują imiona w stylu: Antoni, Stanisław, Gustaw, Jeremi, Franciszek, Feliks, Józef, Ksawery, Teodor, Aleksy, Konstanty

Choć Tobiasz i Wojciech są ok
    • liliowewzgorze Re: Braciszek Ignasia 17.10.14, 12:44
      Zdecydowanie Tobiasz, Wojciecha nie lubię poza tym jest popularny.
    • wsaq2 Re: Braciszek Ignasia 17.10.14, 12:50
      Ja mam Ignasiasmile I brata do niego też mamsmile Brat ma na imię Juliuszsmile W Twoich propozycjach bardziej pasuje mi Tobiaszsmile
    • luska.s Re: Braciszek Ignasia 18.10.14, 11:25
      bardziej podoba mi się Tobiasz, też jest dużo rzadsze niż Wojtek
    • olkat90 Re: Braciszek Ignasia 18.10.14, 14:38
      Jestem za Tobiaszem, piękne imię smile
    • vi0let Re: Braciszek Ignasia 19.10.14, 16:27
      Ani Wojciech ani Tobiasz nie są w moim guście i nie pasują mi do Ignacego. Najbardziej pasowałby mi Konstanty, potem może Tadeusz, Leopold, Kajetan. smile
    • makuffka Re: Braciszek Ignasia 19.10.14, 17:14
      Obydwa nie są złe, chyba bym szukała innego - Jerzy może?
    • betty842 Re: Braciszek Ignasia 19.10.14, 19:25
      Z tych dwóch wybrałabym Tobiasza bo jest mniej osłuchany niż Wojciech.Ale moje pierwsze skojarzenie dla brata Ignasia to Ksawery. Albo Aleksy. Ja bym chyba wybrała jakieś imię,które tak jak Ignacy kończy się na "y".
    • gaudencja Re: Braciszek Ignasia 31.10.14, 21:05
      Wybrałabym Tobiasza.
    • nowalij_ka0 Re: Braciszek Ignasia 06.11.14, 16:43
      Wojciech jak i Tobiasz według mnie pasuje do Ignasia tak samo. Z moich propozycji: Aleksy, Maksym, Aleksander, Olgierd, Leon(ard). Dziś w DDTVN był chłopiec o imieniu Ignacy który ma brata Brunona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.