Dodaj do ulubionych

brat Jeremiego

• sera.starlight Re: brat Jeremiego 13.06.15, 11:53
      Ciesze sie, ze zaproponowany przede mmie Jonasz przypadl Wam do gustu??. W dalszym ciagu odstawiam to imie, zwlaszcza, ze podalas imie ewentualnej corki. I dalej sie podpisuje pod tym, ze imiona na J fajnie razem brzmia. No, i jesli ta Jagna bylaby pewna, imie na inna litere moglyby sprawic, ze synek bedzie czul sie w jakis sposob wykluczony z tej reguly. Takze Brunona rozwazalabym, tylko wtedy, gdyby Jagna nie byla Jagna. Samo imie podoba mi sie ogromnie. Michal wypada baaaaaaardzo blado, dlatego wykreslilabym go zupelnie, Ale jesli mialaby to byc imie wazne ze wzgledow rodzinnych, zawsze mozna je nadac jako drugie.
      Kiedy termin rozwiazania? Czekamy na wiesci??
      • sera.starlight Re: brat Jeremiego 13.06.15, 11:56
        W miejsce emotikonow wyskoczyly mi znaki zapytania "??" po wyslaniu odpowiedzi.... Sorki, rowniez za brak polskich znakow.
      • yoko-mora Re: brat Jeremiego 13.06.15, 16:38
        Termin mam 25.06 takze lada dzien! wink no wkasnie Joszko Joszko... A juz mial byc Bruno ale teraz szala sie przechyla.
        • nowalij_ka0 Re: brat Jeremiego 13.06.15, 17:08
          A mi właśnie Bruno wpadł przed samym porodem i tak już został smile tzn kiedyś kiedyś go rozważałam, w ciąży za to nie brałam pod uwagę aż do 2dni przed porodem wink ciężka sprawa z tymi imionami... Ciekawa jestem Waszej decyzji smile
          • yoko-mora Re: brat Jeremiego 13.06.15, 22:00
            Z Brunonem mam wlasnie klopot z ta odmiana. W sensie, ze jakos trudno mi przychodzi wizja idmienia ia Brunonowi itp. To w zasadzie jedyna "wada" bo poza tym imie takie fajne, silne, z charakterem. Jonasz moze przy nim wypada troche "miekko", z drugiej strony wizja Joszka do mnie bardzo przemawia. Zanim nie mialam dzieci to czesto rozwazalam, jak im dam na imie. Fakt, ze zmienialo sie to z roku na rok ale wtedy byla ta pewnosc, ze TO i TAMTO jest najwlasciwsze. A teraz? We lbie pustka... A bobo za chwile sie wykluje.
            • makuffka Re: brat Jeremiego 14.06.15, 19:04
              Hmm ja lubię Brunona, może dałabym z -n na końcu skoro się wahasz. Jonasz przemawia do mnie mniej. A dlaczego odpadł Józef? Też go można zdrabniać do Joszka.
              Generalnie jeśli macie plan z Jagną, to może szukałabym imienia na J. O ile te same inicjały wam nie przeszkadzają. Może zatem Jędrzej?

Ps mam córkę Jagnę i rozważałam bardzo podobne imiona.
              • yoko-mora Re: brat Jeremiego 15.06.15, 21:06
                Józef odpadł bo kojarzył sie nam nazbyt staroswiecko. Jakoś bardziej z dziadkami nadzymi (oboje mielismy Józefów) niż z bobasem. Także Józef został odrzucony.
                • asienka13 Re: brat Jeremiego 16.06.15, 09:28
                  A Fryderyka nie da rady jednak przeforsować? Sama jestem mamą 5 letniego Frycka smile
                  Co do skojarzeń z Chopinem to jeżeli się pojawiają to są jak najbardziej pozytywne. Starsi ludzie tylko tak na ogół reagują i mówią, "o, masz imię jak wspaniały kompozytor". Ale np. w przedszkolu kiedy mieli zajęcia o Chopinie wśród dzieci nie pojawiły się żadne skojarzenia, tylko uśmiechy, że wśród nich też jest kolega o tym imieniu. Inne komentarze to tylko takie, że imię niespotykane i oryginalne, ale bardzo ładne.
                  To super imię smile
                  • yoko-mora Re: brat Jeremiego 17.06.15, 23:54
                    Fryderyk odpadl. Maz nie akceptuje. Ale milo slyszec o malych Fryderykach. Super! wink
            • dolcevita007 Re: brat Jeremiego 16.06.15, 22:54
              Jonasz bardzo ladnie, ja na brata dla Jeremiego wybralabym Leonarda, a ostatnio poznalam rocznego Jonatana. Mysle ze Jonatan brzmi tez ciekawie. Kosma i Jeremi tez fajnie brzmi. Powodzenia!
              • sigalla1 Re: brat Jeremiego 18.06.15, 10:44
                Jeremi i Bruno - fajnie ( brałbym pod uwagę dla brata J.)
                Jeremi i Jonasz - fajnie, ale mniej. Jonasz- Judasz??

Moj typ to Maurycy i Kosma
                Daj znać co zadecydowalisciesmile
    • vi0let Re: brat Jeremiego 21.06.15, 15:05
      Bardziej podoba mi się Bruno, ale jeśli jesteście zdecydowani na Jagnę, to szukałabym czegoś na j - Jonasz, Jędrzej, Jonatan - też bardzo ładnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.