florianne 08.11.14, 17:41 Dziewczynki 5 Maja 4 Amelia Hanna Julia 3 Aleksandra Alicja Anna Antonina Iga Michalina Pola Zofia 2 Aurelia Gabriela Helena Kaja Karolina Laura Lena Natalia Nela Wiktoria 1 Anastazja Anita Barbara Blanka Dobromiła Eleonora Ewa Jadwiga Joanna Klara Klaudia Liliana Magda Maria Marianna Marta Matylda Nadia Nikola Nina Oliwia Patrycja Urszula Weronika Chłopcy 7 Franciszek 6 Jan 4 Adam Antoni Karol Stanisław 3 Filip Kacper Maksymilian Michał Mikołaj Wojciech 2 Aleksander Bartosz Gabriel Hubert Jakub Krzysztof Leon Maciej Mateusz Tymon 1 Artur Bazyli Bruno Cezary Emil Figencjusz Igor Julek Julian Kajetan Ksawery Lucjan Marcin Mieszko Milan Miłosz Natanael (obce nazwisko) Nikodem Oskar Patryk Paweł Piotr Teodor Tomasz Wiktor oraz dziecko podpisane jako Tran Thi Minh Anh Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
florianne dwa imiona+bliźnięta+rodzeństwo 08.11.14, 17:43 Dwa imiona Anna Lena Anna Waleria Hanna Franciszka Julia Amelia Maria Michalina Michalina Maria Nina Maria Zofia Maria Adam Łukasz Antoni Konstanty Bartosz Piotr Franciszek Leon Gabriel Stanisław Hubert Michał Jan Dawid Jan Eustachy Karol Sylwester Krzysztof Karol Michał Kacper Natanael Antonio (obce nazwisko) Stanisław Bogusław Stanisław Kazimierz Bliźnięta Karol Sylwester i Stanisław Bogusław Kaja i Matylda Maksymilian i Wiktor Anna Lena i Anita Rodzeństwo Eleonora ma braci Jurka, Ryśka i Edka Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: dwa imiona+bliźnięta+rodzeństwo 08.11.14, 19:35 Anna Waleria i Jan Eustachy brzmią bardzo pięknie. Anna i Anita - etymologicznie zdecydowanie marny pomysł, Kaja i Matylda też mnie razi. Rodzeństwo z Eleonorą przepiękne! A ten Figencjusz to rozumiem, że dowcip? Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: dwa imiona+bliźnięta+rodzeństwo 19.11.14, 10:25 Rzeczywiście, Karol i Stanisław - bardzo fajny zestaw. Ale co do drugich imion, też dobrałabym inne, Sylwester nie podoba mi się wcale, Bogusław, przeciwnie - podoba mi się bardzo, ale ja osobiście do Stanisława bym go nie dobierała. Być może drugie imiona są po dziadkach, pokoleniowo by pasowało. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: dwa imiona+bliźnięta+rodzeństwo 06.12.14, 21:01 Podoba mi się Hanna Franciszka, choć na odwrót byłoby ciekawiej Anna Waleria - jak wyżej Antoni Konstanty Jan Eustachy Stanisław Bogusław zlewa się w jedno. Bliźnięta: Karol Sylwester i Stanisław Bogusław - nie podoba mi się ten zestaw, ze wszystkich czterech imion podoba mi się tylko Stanisław Kaja i Matylda - Kaja nie pasuje mi do Matyldy, dobrałabym tu dłuższe, tradycyjne imię Maksymilian i Wiktor - bardzo typowy zestaw Anna Lena i Anita - to jakiś żart chyba?? Jedno i to samo imię dla dwóch córek? Eleonora i imiona jej barci - rewelacja! Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: WnŚ Warszawa 8-9 listopada 08.11.14, 20:05 U dziewczynek podobają mi się: Aurelia, Anastazja, Barbara, Dobromiła, Eleonora, Jadwiga, Marianna. Wśród męskich imion miło spojrzeć na: Bazylego, Brunona, Cezarego, Mieszka, Natanaela i Teodora. Ciekawe co mieli na myśli rodzice Figencjusza Karol Sylwester i Stanisław Bogusław - Lolek i Stasio podobają mi się, ale te drugie imiona już tak sobie (szczególnie Stanisław Bogusław) Kaja i Matylda - całkiem okej, choć Kaja wydaje mi się być taka "niedokończona" przy Matyldzie Maksymilian i Wiktor - w porządku Anna Lena i Anita - a dla trzeciej jeszcze Aneta albo Anika ... Eleonora ma braci Jurka, Ryśka i Edka - ale zaskoczenie! Pozytywne Choć ja przy Jurku, Ryśku i Edku widziałabym raczej Elżbietę. Eleonora to dla mnie bardziej klimat Konstantego, Wincentego czy Leopolda. Odpowiedz Link Zgłoś
a_andzia28 Re: WnŚ Warszawa 8-9 listopada 10.11.14, 19:45 Dobromiła, Jadwiga i Figencjusz- yyyyy, nie! Cieszy mnie Pola, Lena, Eleonora, Klara, Leon, Tymon, Bruno. Odpowiedz Link Zgłoś
dasza_dm Re: WnŚ Warszawa 8-9 listopada 11.11.14, 10:47 Jakoś ciężko mi uwierzyć w tego Figencjusza... Mam nadzieję , że to żart Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: WnŚ Warszawa 8-9 listopada 11.11.14, 11:57 Tak sądzę, ktoś postanowił być dowciapny do gazety Nie ma imienia Figencjusz, jest Fulgencjusz, jeśli już. Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: WnŚ Warszawa 8-9 listopada 19.11.14, 10:22 Najbardziej mnie cieszą Matylda, dwie Aurelie, Jadwiga, Bazyli i Kajetan. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: WnŚ Warszawa 8-9 listopada 05.12.14, 20:13 Dobromiła, Eleonora - świetne! Odpowiedz Link Zgłoś
polifonia1983 Re: WnŚ Warszawa 8-9 listopada 06.12.14, 10:45 Tran Thi Minh Anh to chyba imiona dziewczęce Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: WnŚ Warszawa 8-9 listopada 06.12.14, 20:58 Podobają mi się: Antonina, Helena, Dobromiła, Jadwiga, Klara, Marianna, Leon, Bazyli, Bruno, Julia, Kajetan i Teodor. Zaskoczyły mnie: Anita, Figencjusz? Odpowiedz Link Zgłoś