daka-78 07.09.04, 13:19 Jestem mamą 1,5 rocznego Eryka to imie zawsze bardzo mi sie podobało a przez przypadek dowiedziałam sie że mój pradziad(moja babka jest niemka!)tak miał na imię tym bardziej utwierdziło mnie to o słusznosci wyboru.Muszę jednak przyznać że z początku kilku osoba w rodzinie średnio sie podobało > mama Eryka,Erysia,Eryczka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Eryk !!! 07.09.04, 13:27 cysia.b napisała: > Mnie się podoba Mi też. Imię to jest na fali wznoszącej, w 2000 roku zmieściło się jako ostatnie imię meskie w grupie imion nadanych ponad 1000 razy (jest na 82. miejscu, wcześniej było poniżej tej poprzeczki liczbowej). Odpowiedz Link Zgłoś
oyate Re: Eryk !!! 07.09.04, 13:28 mnie też się podoba. Jak urodziłam moje córeczki chciałam jedną nazwać Eryka ale w końcu za namową męża zrezygnowałam z tego imienia. Chodź oba mi się podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Eryk !!! 07.09.04, 13:54 oyate napisała: > mnie też się podoba. Jak urodziłam moje córeczki chciałam jedną nazwać Eryka > ale w końcu za namową męża zrezygnowałam z tego imienia. Ach ci mężowie... Odpowiedz Link Zgłoś
monikaj1 Re: Eryk !!! 07.09.04, 14:07 szczekuszka napisała: > > Ach ci mężowie... No właśnie - okazuje się, że nie zawsze Spotkałam dzisiaj znajomego, którego nie widziałam od czasów liceum. Niedawno urodziła mu się córka. Na pytanie o imię wyraźnie się zmieszał, po czym ujawnił - Nikola. Żona i teściowa się uparły, a ponieważ chłopak jest raczej nieśmiały i podatny na sugestie - nie zaprotestował wystarczająco energicznie. No i ma w domu Nikolę - jak stwierdziła jego druga mamusia, takie imię potomka idealnie pasuje do artystycznej profesji tatusia (jest witrażystą). Załamałam się... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Eryk !!! 07.09.04, 14:20 monikaj1 napisała: > imię wyraźnie się zmieszał, po czym ujawnił - Nikola. Żona i teściowa się > uparły, a ponieważ chłopak jest raczej nieśmiały i podatny na sugestie - nie > zaprotestował wystarczająco energicznie. No i ma w domu Nikolę - jak Biedak będzie się wstydził całe życie... ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
dominisia1 Re: Eryk !!! 08.09.04, 23:40 ja mam bliźnięta 3 tygodniowe chłopca ERYKA i dziewczynkę NIKOLĘ!! i uważam że są to piękne imiona oryginalne a nie przesycone jak Kasia,Gosia czy Ania (ale niema nic do tych imion tylko jest ich za dużo) Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Eryk !!! 09.09.04, 10:24 monikaj1 napisała: > No właśnie - okazuje się, że nie zawsze Wyjatek... Tu na Forum, az roi sie od mam, gdzie tata nie zgadza sie na imie dla potomka, lub sam je wybiera. Co do Nikoli, to imie sezonowe, nie wroze mu zbytniej popularnosci, moze gora 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś