luska.s 20.11.14, 17:11 Gabriel Marcel i Oliwier Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lily-beth Re: trojaczki w Opolu 20.11.14, 18:21 Gdyby zamiast Gabriela był Gracjan, to już byłaby kwintesencja imion nadawanych w pewnych grupach. Nie wiem, czy ja mam takie szczeście, ale mam wrażenie, że te imiona nagminnie występują w kompletach (plus Fabian, Dorian, Natan(iel) i Oliwia). Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: trojaczki w Opolu 20.11.14, 18:30 Zastanawiam się, czy rodzice choć przez chwilę zastanawiali się nas brzmieniem imion z nazwiskiem. Oliwier Worek? Odpowiedz Link Zgłoś
milamala Re: trojaczki w Opolu 20.11.14, 19:02 florianne napisała: > Zastanawiam się, czy rodzice choć przez chwilę zastanawiali się nas brzmieniem > imion z nazwiskiem. Oliwier Worek? Brzmi mniej wiecej tak samo jak: Gabriel Worek oraz Marcel Worek. Takiemu nazwisku zadne imie nie pomoze. Nie wiem czemu np. Oliwier Worek mialby wygladac bardziej glupio od standartowego Jana (zwanego czesto Jaskiem). Powiem wiecej taki Jasiek Worek to zestaw calkiem zabawny. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: trojaczki w Opolu 20.11.14, 18:57 Rzadko podobają mi się imiona wieloraczków, te nie są wyjątkiem. Marceli by uszedł, a tak to żadne mi się nie podoba, ostatnie najmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: trojaczki w Opolu 20.11.14, 22:32 No niestety zupełnie mi się te imiona nie podobają ale do siebie pasują. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: trojaczki w Opolu 21.11.14, 00:32 Najbardziej podoba mi sie Gabriel, Marcel tak srednio, a Oliwier jest juz dosc osluchany. Odpowiedz Link Zgłoś
angelina7-83 Re: trojaczki w Opolu 21.11.14, 16:31 Szału nie ma Gabriel do pozostałej dwójki jakoś nie bardzo mi pasuje, ale też nie razi. No i do Wiktorii imiona braci też pasują. Moje trojaczki wyglądałyby następująco: Amadeusz, Fryderyk i Konstanty. A siostra Wiktoria byłaby Anastazją. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: trojaczki w Opolu 21.11.14, 19:42 Przynajmniej wszystkie konsekwentnie w tej samej stylistyce... Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: trojaczki w Opolu 21.11.14, 20:14 W sumie gdyby był Gabriel, Marceli (z -i) i np. Leon, w komplecie z Wiktorią, to byloby znacznie wdzięczniej. Chyba jestem trochę uprzedzona do Oliwiera. Niby imię z tradycjami rodem z Pieśni o Rolandzie, ale... Imię Roland odebrałabym w Polsce jako pretensjonalne i Oliwiera też zawsze tak odbieram. Odpowiedz Link Zgłoś
nowalij_ka0 Re: trojaczki w Opolu 22.11.14, 01:37 Gabriel wg mnie jest ok reszta nie w moim stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
a_andzia28 Re: trojaczki w Opolu 22.11.14, 09:11 Marcel super, Gabriel mało męskie. Oliwier zupełnie nie Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: trojaczki w Opolu 22.11.14, 10:24 Mnie także rzadko zachwycają imiona wieloraczków, ten zestaw także nie jest wyjątkiem. Odpowiedz Link Zgłoś