dominisia1 08.09.04, 23:56 mam już Eryka i Nikole ale moja koleżanka spodziewa się 5 dziewczynki i prosi żebym ja wybrała imię!! co sądzicie na team imienia Dagmara (Dagmarka, dagusia, Dadzia) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: DAGMARA? co sądzicie na ten temat 09.09.04, 00:06 Trochę opinii było tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=7223767&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
milenium5 Re: DAGMARA? co sądzicie na ten temat 09.09.04, 09:40 W dawnej Polsce imie to nadawano dziewczynkom z nieprawego łoża i było uważane za karę. Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: DAGMARA? co sądzicie na ten temat 09.09.04, 09:47 A mnie się podoba. A może ktos wie, jakie jest znaczenie tego imienia? Odpowiedz Link Zgłoś
dagle Re: DAGMARA? co sądzicie na ten temat 02.11.04, 18:00 mozesz napisać, skąd wiesz, ze tak było i czy to prawda Ja mam na imie Dagmara i wcale mi sie nie podoba to imie Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Dagmara 09.09.04, 18:30 Dla mnie zdecydowanie za twarde i nie podoba mi się końcówka ("-mara"). Odpowiedz Link Zgłoś
kubuspuchatek18 Re: Dagna:) 09.09.04, 20:12 Imię ładne, ale ja jednak wolę formę Dagna. Bardziej do mnie przemawia. A zdrobnienia takie same pozdrawiam, Julcia Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Dagna:) 09.09.04, 21:39 Dagmara absolutnie mi sie nie podoba, ale Dagna i Dagny bardzo! Ania Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: DAGMARA? co sądzicie na ten temat 09.09.04, 22:43 Kiedyś bardzo mi się podobało to imię. Jest zdecydowanie rzadko nadawane. Mam daleką kuzynkę Dagmarę, a wśród moich sąsiadów jest mała Dagmarka. Wiec moze u nas nie takie rzadkie he he Ale mała Dagmara jest tylko jedna. Imię nadal mi sie podoba, moze juz mniej niz kiedys,ale jest ok. Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
cholymelan Re: DAGMARA? co sądzicie na ten temat 17.11.04, 14:43 Dagmara to super imię. MOże chłodne, ale mocne. Nie przesłodzone. Odpowiedz Link Zgłoś
saluti Re: DAGMARA? co sądzicie na ten temat 22.11.04, 14:39 Mam tez Dagmare, ma 6.5 i jak narazie imie jej sie podoba. Zdrabniam na Dagmareczke lub Dagusie. Odpowiedz Link Zgłoś
itsola Re: DAGMARA? co sądzicie na ten temat 22.11.04, 15:31 Witaj ! Dla mnie za twarde.Ale Dagna zaczelo mi sie podobac. Pa Ola Odpowiedz Link Zgłoś
wij-drewniak Re: DAGMARA? co sądzicie na ten temat 23.11.04, 15:54 Mi się kopletnie nie podoba. Zwłaszcza, że w ostatnim czasie miałam do czynienia z bardzo zadufaną w sobie Dagmarą. I z taką osobą kojarzy mi się to imię. Poza tym odstręcza mnie też ta "-mara" Odpowiedz Link Zgłoś
bella_ragazza Re: DAGMARA? co sądzicie na ten temat 23.11.04, 15:55 Imie jest okropne, zdrobnienia jeszcze gorsze... Naprawde jest tyle innych ładnych imion. Odpowiedz Link Zgłoś
dagi.j Re: DAGMARA? co sądzicie na ten temat 27.11.04, 11:36 Czesc ja uwazam ze imie to jest ładne i nie takie obtrzaskane jak Ania lub Kasia ja je nosze i jestem z tego dumna jak ktos zawola Dagmara to wiem ze to do mnie a nie odwroci sie piec osob pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś