rozirozi19 02.04.15, 10:13 Moje typy to: Anielka, Helenka, Emma albo Lidia. A może Wy coś doradzicie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paula.anna Re: Siostra Rozalki 02.04.15, 10:20 Najbardziej podoba mi się Anielka. I dobrze mi brzmi z Rozalią (choć to nie jest dla mnie sprawa priorytetowa). Helenek mam powoli dość, szczególnie jeśli jest opcja skracania do Leny. Emma jakoś średnio mi leży, tzn doceniłabym u kogoś. Lidia- mam dość neutralny stosunek do tego imienia. Pomysły tak na szybko- Rozalia i Łucja, Rozalia i Felicja, Rozalia i Jadwiga. Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Siostra Rozalki 02.04.15, 10:54 Emma mi całkiem nie pasuje do Rozalii, reszta ładna, chociaż mnie akurat bliżej do propozycji pauli.anny. Z Twoich wybrałabym Anielę. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Siostra Rozalki 02.04.15, 11:47 Ja też wybrałabym Anielę Helena niestety coraz bardziej popularna, a Emma i Lidia to dla mnie inna epoka. Podoba mi się zaproponowana przez Paulę Felicja. Może jeszcze Józefina, Ludwika, Marianna, Apolonia, Stefania, Wanda? Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Siostra Rozalki 02.04.15, 11:48 Zapomniałam dodać - ogromnie podoba mi się imię Waszej starszej córki Sama mam Rozalkę wysoko na swojej liście. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Siostra Rozalki 02.04.15, 12:14 Rozalia ogromnie mi się podoba! Tak samo Aniela i Helena - wybrałabym chyba Helenę. Emma fajna, ale IMO z innej bajki. Lidia mnie nie przekonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
4emalia Re: Siostra Rozalki 02.04.15, 13:34 Anielka najładniej może Aurelia, Liliana? Odpowiedz Link Zgłoś
nataszaasza Re: Siostra Rozalki 02.04.15, 13:48 Wszystkie bardzo ładne .Mnie podobają się w takiej kolejności: 1.Emma 2.Aniela 3.Helena 4.Lidia Jednak skoro jest już Rozalka, to ja wybrałabym albo Anielkę albo Helenkę z naciskiem na Anielkę ;D Odpowiedz Link Zgłoś
nomen.omen89 Re: Siostra Rozalki 02.04.15, 15:12 Na Twoim miejscu wybrałabym Anielę. Helena też jest pięknym imieniem, lecz odpada z powodu dużej popularności. Co do Emmy i Lidii, wg mnie oba imiona są z innej bajki niż Rozalia. Odpowiedz Link Zgłoś
meggan79 Re: Siostra Rozalki 02.04.15, 16:35 Anielka bez dwóch zdań,też chciałabym jeszcze Anielkę,jest cudna! Odpowiedz Link Zgłoś
polifonia1983 Re: Siostra Rozalki 02.04.15, 16:55 Najbardziej podoba mi się Aniela, Helenek mam dosyć, Emma ładna ale nie pasuje, Lidii nie lubię, a Lidzia brzmi dla mnie fatalnie. Moje propozycje to: Rozalia i Marianna Rozalia i Łucja ewentualnie: Eugenia, Berenika, Alina Rita, Serafina, Kira Odpowiedz Link Zgłoś
angelina7-83 Re: Siostra Rozalki 02.04.15, 18:10 Mój głos na Anielę Helena jest wg mnie zbyt popularna, Emma jakaś z innej bajki w porównaniu do Rozalii, a Lidia fajna jednak nie ma dla mnie tego coś. Odpowiedz Link Zgłoś
malga.p Re: Siostra Rozalki 02.04.15, 18:26 Zdecydowanie Aniela! Rozalia i Aniela to IMO zestaw idealny marzy mi się taki choc proponowana Łucja i Felicja też pasuja do Rozalii. A jak imię Rozalia sprawdza sie na co dzień, jakie reakcje otoczenia na imię? Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Siostra Rozalki 02.04.15, 18:30 Podpisuję się pod innymi Anielka najlepiej pasuje, pod warunkiem, że pasuje do nazwiska Emma i Lidia według mnie nie pasują do Rozalki, a Helenka zbyt popularna. Inne propozycje: Rozalia i Wanda Rozalia i Cecylia Rozalia i Waleria Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Siostra Rozalki 02.04.15, 18:56 W moim odczuciu do Rozalki najlepiej pasuje Anielka. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Siostra Rozalki 07.04.15, 18:00 Uważam podobnie. A pierwsze skojarzenie spoza podanej listy to Idalia. Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Siostra Rozalki 02.04.15, 19:26 Sama wybrałabym Emmę. O Anieli pomyślałam już widząc tytuł wątku, w parze z Rozalią tworzy zestaw dla mnie wręcz zbyt idealny . Zamiast Lidii może Ligia? Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Siostra Rozalki 02.04.15, 19:27 Z twoich typów do Rozalii najbardziej pasuje mi Aniela. Pięknie razem brzmią Potem Helena i Lidia. Za Emmą osobiście nie przepadam Odpowiedz Link Zgłoś
nowalij_ka0 Re: Siostra Rozalki 02.04.15, 20:03 Świetne imię córki, jeśli chodzi o imię dla jej siostry to Aniela pasuje doskonale, Emma to jak dla mnie inna bajka za Lidia nie przepadam a Helena jest dość popularna. Odpowiedz Link Zgłoś
rozirozi19 Re: Siostra Rozalki 02.04.15, 20:29 Dziękuję za wypowiedzi, widać że Anielka pobiła wszystko) Jeśli chodzi o Rozalkę to jestem bardzo zadowolona z wyboru. Córka ma 7 lat i uwielbia swoje imie. Zresztą wszystkim bardzo się podoba, także obce osoby (np. pielęgniarki) podkreślają, ze Mała ma przepięknę imię... Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Siostra Rozalki 03.04.15, 00:00 Moim pierwszym skojarzeniem była właśnie Aniela - idealnie pasuje. Od siebie dodam Malwinę i Klementynę. Odpowiedz Link Zgłoś
mistlemi Re: Siostra Rozalki 10.04.15, 23:10 Anielka najfajniejsze moim zdaniem, Rozalia pięknie. Sama mam córkę Adelkęi jakby kiedyś była druga córka to będę forsować Rozalię Odpowiedz Link Zgłoś