Dodaj do ulubionych

Siostra Rozalki

02.04.15, 10:13

Moje typy to: Anielka, Helenka, Emma albo Lidia. A może Wy coś doradzicie??
Obserwuj wątek
    • paula.anna Re: Siostra Rozalki 02.04.15, 10:20
      Najbardziej podoba mi się Anielka. I dobrze mi brzmi z Rozalią (choć to nie jest dla mnie sprawa priorytetowa).
      Helenek mam powoli dość, szczególnie jeśli jest opcja skracania do Leny.
      Emma jakoś średnio mi leży, tzn doceniłabym u kogoś.
      Lidia- mam dość neutralny stosunek do tego imienia.

Pomysły tak na szybko- Rozalia i Łucja, Rozalia i Felicja, Rozalia i Jadwiga.
    • lily-beth Re: Siostra Rozalki 02.04.15, 10:54
      Emma mi całkiem nie pasuje do Rozalii, reszta ładna, chociaż mnie akurat bliżej do propozycji pauli.anny. Z Twoich wybrałabym Anielę.
    • dalenia Re: Siostra Rozalki 02.04.15, 11:47
      Ja też wybrałabym Anielę smile Helena niestety coraz bardziej popularna, a Emma i Lidia to dla mnie inna epoka. Podoba mi się zaproponowana przez Paulę Felicja. Może jeszcze Józefina, Ludwika, Marianna, Apolonia, Stefania, Wanda?
      • dalenia Re: Siostra Rozalki 02.04.15, 11:48
        Zapomniałam dodać - ogromnie podoba mi się imię Waszej starszej córki smile Sama mam Rozalkę wysoko na swojej liście.
    • olianka Re: Siostra Rozalki 02.04.15, 12:14
      Rozalia ogromnie mi się podoba! Tak samo Aniela i Helena - wybrałabym chyba Helenę. Emma fajna, ale IMO z innej bajki. Lidia mnie nie przekonuje.
    • 4emalia Re: Siostra Rozalki 02.04.15, 13:34
      Anielka najładniej smile może Aurelia, Liliana?
    • nataszaasza Re: Siostra Rozalki 02.04.15, 13:48
      Wszystkie bardzo ładne wink.Mnie podobają się w takiej kolejności:
      1.Emma
      2.Aniela
      3.Helena
      4.Lidia
      Jednak skoro jest już Rozalka, to ja wybrałabym albo Anielkę albo Helenkę z naciskiem na Anielkę ;D
    • nomen.omen89 Re: Siostra Rozalki 02.04.15, 15:12
      Na Twoim miejscu wybrałabym Anielę. Helena też jest pięknym imieniem, lecz odpada z powodu dużej popularności. Co do Emmy i Lidii, wg mnie oba imiona są z innej bajki niż Rozalia.
    • meggan79 Re: Siostra Rozalki 02.04.15, 16:35
      Anielka bez dwóch zdań,też chciałabym jeszcze Anielkę,jest cudna!
    • polifonia1983 Re: Siostra Rozalki 02.04.15, 16:55
      Najbardziej podoba mi się Aniela, Helenek mam dosyć, Emma ładna ale nie pasuje, Lidii nie lubię, a Lidzia brzmi dla mnie fatalnie.
      Moje propozycje to:
      Rozalia i Marianna
      Rozalia i Łucja
      ewentualnie:
      Eugenia, Berenika, Alina

Rita, Serafina, Kira
    • angelina7-83 Re: Siostra Rozalki 02.04.15, 18:10
      Mój głos na Anielę smile Helena jest wg mnie zbyt popularna, Emma jakaś z innej bajki w porównaniu do Rozalii, a Lidia fajna jednak nie ma dla mnie tego coś.
    • malga.p Re: Siostra Rozalki 02.04.15, 18:26
      Zdecydowanie Aniela! Rozalia i Aniela to IMO zestaw idealny smile marzy mi się taki smile choc proponowana Łucja i Felicja też pasuja do Rozalii. A jak imię Rozalia sprawdza sie na co dzień, jakie reakcje otoczenia na imię?
    • olinininka Re: Siostra Rozalki 02.04.15, 18:30
      Podpisuję się pod innymi Anielka najlepiej pasuje, pod warunkiem, że pasuje do nazwiskasmile
      Emma i Lidia według mnie nie pasują do Rozalki, a Helenka zbyt popularna.

Inne propozycje:
      Rozalia i Wanda
      Rozalia i Cecylia
      Rozalia i Waleria
    • abiela Re: Siostra Rozalki 02.04.15, 18:56
      W moim odczuciu do Rozalki najlepiej pasuje Anielka.
      • gaudencja Re: Siostra Rozalki 07.04.15, 18:00
        Uważam podobnie. A pierwsze skojarzenie spoza podanej listy to Idalia.
    • florianne Re: Siostra Rozalki 02.04.15, 19:26
      Sama wybrałabym Emmę. O Anieli pomyślałam już widząc tytuł wątku, w parze z Rozalią tworzy zestaw dla mnie wręcz zbyt idealny wink. Zamiast Lidii może Ligia?
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Siostra Rozalki 02.04.15, 19:27
      Z twoich typów do Rozalii najbardziej pasuje mi Aniela. Pięknie razem brzmią smile Potem Helena i Lidia. Za Emmą osobiście nie przepadam
    • nowalij_ka0 Re: Siostra Rozalki 02.04.15, 20:03
      Świetne imię córki, jeśli chodzi o imię dla jej siostry to Aniela pasuje doskonale, Emma to jak dla mnie inna bajka za Lidia nie przepadam a Helena jest dość popularna.
    • rozirozi19 Re: Siostra Rozalki 02.04.15, 20:29
      Dziękuję za wypowiedzi, widać że Anielka pobiła wszystkosmile)
      Jeśli chodzi o Rozalkę to jestem bardzo zadowolona z wyboru. Córka ma 7 lat i uwielbia swoje imie. Zresztą wszystkim bardzo się podoba, także obce osoby (np. pielęgniarki) podkreślają, ze Mała ma przepięknę imię...
    • liliowewzgorze Re: Siostra Rozalki 03.04.15, 00:00
      Moim pierwszym skojarzeniem była właśnie Aniela - idealnie pasuje. Od siebie dodam Malwinę i Klementynę.
    • mistlemi Re: Siostra Rozalki 10.04.15, 23:10
      Anielka najfajniejsze moim zdaniem, Rozalia pięknie. Sama mam córkę Adelkęi jakby kiedyś była druga córka to będę forsować Rozalię smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.