jjuulliieettttaa 07.06.15, 17:10 Obecnie mam Laure (laur, wieniec zwyciestwa) i Wiktora (zwyciezca). Prosze o propozycje imion dla dziewczynki i chlopca, pasujacych do obecnych imion, bo mi pomysłów brak Wazna jest również anglojęzycznosc imion. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mebloscianka_dziadka_franka Re: Laura i Wiktor i ... (?) 07.06.15, 19:23 Pierwsza myśl to Gloria Chyba można ją zaliczyć do grona zwycięskich imion A dla chłopca Vincent - piękne imię jedno z moich ulubionych Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Laura i Wiktor i ... (?) 08.06.15, 18:44 Też od razu pomyślałam o Glorii! Dla chłopca sugeruję Kornela, Eryka, Jeremiego i Zacharego. Odpowiedz Link Zgłoś
aledziwok Re: Laura i Wiktor i ... (?) 07.06.15, 19:51 Moje propozycje: Kordian, Tytus, Makary, Olgierd, Erwin. Dla dziewczynki: Regina, Irmina, Rachela, Miranda, Rita, Estera, Aurelia, Tamara, Dagmara. Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Laura i Wiktor i ... (?) 07.06.15, 22:20 Berenika, Weronika - "przynosząca zwycięstwo", Eunika - "dobre zwycięstwo", Matylda "silna w walce". Stefan - "znak zwycięstwa" (także Stefania dla dziewczynki). Inne dla chłopca trochę mniej pasują znaczeniem: Cyryl - "pan, władca", Karol "człowiek mężny", Henryk - "potężny", Ludwik - "sławny", Maksym "największy" Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: Laura i Wiktor i ... (?) 08.06.15, 09:21 Nikodem (zwycięstwo, lud) Nicefor, Nikifor (niosący zwycięstwo) Nikander, Nikandra, Nikanor, Nikanora (zwycięstwo, mężczyzna, lud) Bazyli (król, wódz, cesarz), Bazylides (ten, który posiada władzę) Stefan, Szczepan, Stefania (znak zwycięstwa) Olimpia Harald (wojsko, panujący) Karol, Karolina (mąż, człowiek, król) Regina (królowa) Melchior (król światła) Cyrus (tron, stolica, moc, władza, panowanie) Kacper (król) Emil, Emilia (ten, który rywalizuje) Tadeusz, Tadea (odważny, śmiały) Brygida (siła, męstwo, cnota) Kinga (walcząca dla swojego rodu) Herman, Hermana, Hermina (wojownik) Odpowiedz Link Zgłoś
meriyem Re: Laura i Wiktor i ... (?) 08.06.15, 15:34 Anastazja - zmartwychwstanie Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Laura i Wiktor i ... (?) 09.06.15, 21:02 Moja pierwsza myśl to Eunika i Karol Oprócz tego pasuje jeszcze Wiktoria, Weronika,Łucja, Matylda z męskich Olgierd, Gerard, Artur. Coś czuje, że lubisz bardziej ,,twarde imiona" niezdrabniane. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Laura i Wiktor i ... (?) 09.06.15, 21:56 Aurelia - zloty Helena blask Idalia widze slonce Klara- jasny Leonard, silny lew Artur nedzwiedz piekny, albo wysoki szlachetny Podobaja mi sie jeszcze Gabriel i Daniel i Jeremi sa uniwersalne, ale znaczenie moze juz mniej pasuje do dwoch pierwszych Moze jeszcez Hugo - rozum , umysl Roch z perskiego slon bojowy niem surowy Aleksander broniacy ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: Laura i Wiktor i ... (?) 21.06.15, 17:46 Dla dziewczynki Aurelia, Aurora, Gloria, Olivia Dla chłopca livier Odpowiedz Link Zgłoś