Dodaj do ulubionych

Imię dla córeczki

13.10.15, 19:16
Czasu coraz mniej a my nadal nie mamy imienia. Moje dotychczasowe typy to: Liliana, Antonina, Gabriela, Kornelia, Urszula i Adrianna. Mężowi podoba się Gabriela, Patrycja, Matylda. Pokrywa się tylko jedno, jednak z tego co obserwuję jest ono bardzo popularne a wolałabym aby nie było potem w klasie 3 Gabriel. Może coś podpowiecie. Nie chciałabym imienia krótkiego. Nazwisko typowo polskie z końcówką -ska.
Obserwuj wątek
    • nataszaasza Re: Imię dla córeczki 13.10.15, 19:25
      Liliana to moja ukochane imię smile. Kornelia i Matylda też są ładne. Więc ja wybierałabym tylko z tych trzech.
      Patrycja i Adrianna należą do imion których wyjątkowo nie lubię od dawna.
    • lily-beth Re: Imię dla córeczki 13.10.15, 20:15
      Z Twoich typów Antonina, Gabriela i Liliana są tuż obok siebie w rankingu nadań zeszłorocznych, a Kornelia tylko kilka miejsc niżej. Najmniej popularne są Adrianna i Urszula (nadano je w 2014 r. po 501 razy każde) oraz Matylda (525 razy).
      Biorąc pod uwagę, że Twoje typy mają dość wyrównaną popularność, zdecydowałabym się na tę Gabrielę, a jeśli bardzo zależy Ci na małej popularności, przekonywałabym męża do Urszuli lub Adrianny albo siebie do Matyldy.
      Moje propozycje - Rozalia, Aurelia, Idalia, Kalina, Aniela, Olimpia, Marianna, Elżbieta, Anastazja, Eleonora.
    • dasza_dm Re: Imię dla córeczki 13.10.15, 21:45
      Jestem za Matyldą smile
    • olianka Re: Imię dla córeczki 14.10.15, 08:06
      W klasie mogą się trafić też trzy Tosie lub trzy Kornelki, więc Gabrysia jest chyba odpowiednim kompromisem u Was.
      • dalenia Re: Imię dla córeczki 14.10.15, 15:54
        Też tak uważam smile
    • paula.anna Re: Imię dla córeczki 14.10.15, 09:11
      Z twoich propozycji najbardziej podoba mi się Kornelia i Matylda- sama mam Matyldę.
      U kogoś doceniłabym w jakimś sensie wszystkie wymienione imiona, poza Patrycją.
      Choć przyznaję, że Gabrielę i Antoninę z najmniejszym entuzjazmem wink.
    • ilia.1 Re: Imię dla córeczki 14.10.15, 10:10
      Piekne imiona! wink Dodaje od siebie: Tatiana, Stefania, Dominika, Magdalena, Natalia, Aurora, Sandra, Serafina.
      • archerer Re: Imię dla córeczki 14.10.15, 21:56
        Magdalena też mi się podoba niestety już jest w bliskiej rodzinie
    • flawianna Re: Imię dla córeczki 14.10.15, 18:25
      Uważam, że Gabriela to całkiem dobry wybór. A jeśli wg Was jest zbyt popularna to może spodoba się Wam Marcelina/ Marcela/ Marcysia lub Aniela? Podobają mi właściwie wszystkie rozważane przez Was imiona oprócz Adrianny i Patrycji. Polecam Urszulę, Uleńkę, Ulesię... smile
      • dolcevita007 Re: Imię dla córeczki 17.10.15, 22:23
        Osobiscie Gabriela podoba mi sie bardzo, ale przyznaje ze jest popularne. Z wymienionych przez Was pooba mi sie i Liliana i Matylda oraz Kornelia.
        Patrycja i Adriana troszke mniej . Urszula tez fajne
        Wybralabym Matylde.
    • czekoladowe_serce Re: Imię dla córeczki 15.10.15, 00:33
      Poza Patrycją i Adrianną, podobają mi się wszystkie. Antonina i Gabriela rzeczywiście popularne, pozostałe niezbyt.
      W zamian za Adriannę zaproponuję Adelę smile
      • archerer Re: Imię dla córeczki 15.10.15, 23:09
        Na Adelę od razu było niestety nie
    • 4emalia Re: Imię dla córeczki 15.10.15, 08:51
      ja jestem za Gabrysią - przede wszystkim dlatego, ze udalo Wam się znaleźć imie, które podoba się obojgu, a to ogromny sukces wink a subiektywnie, obok Antoniny i Liliany z Waszych propozycji najbardziej mi się podoba
      • archerer Re: Imię dla córeczki 15.10.15, 23:11
        Zapewne zostanie Gabrysia choć ostatnio Liliana też cyt. mogła by być smile
        • dalenia Re: Imię dla córeczki 16.10.15, 09:59
          W tamtym roku Liliana była tuż za Gabrielą - różnica dosłownie 300 nadań. W moim odczuciu Lilek coraz więcej, to bardzo modne imię i dopiero wschodzące. Gabriela od jakiegoś czasu bywa nadawana, nie sądzę, że nagle skoczy w górę - w przeciwieństwie do Lilki. Choć Liliana podoba mi się bardziej niż Gabriela smile
    • olimpia7891 Re: Imię dla córeczki 16.10.15, 10:13
      Liliana i Korneliawink moje typy i spokojnie mężowie zazwyczaj dają się przekonać do każdego imienia wystarczy co chwile ich nagabywać, mój już ma dość ......winktez wybieramy imię i na razie jest Klementyna.
    • lazurja1 Re: Imię dla córeczki 23.10.15, 23:37
      Mi njbardziej podoba sie Liliana ,Kornelia i Adrianna . W moim otoczeniu Gabriela bardzo popularna . Bardziej kieruj sie gustem niz popularnoscia .
    • vi0let Re: Imię dla córeczki 24.10.15, 15:37
      Poza Patrycją w zasadzie wszystkie są ok. Mam szczególny sentyment do Urszuli, bo to imię mojej babci. smile Mam też koleżankę Gabrielę i mówimy do niej Gabi.
      Od siebie zaproponuję Florentynę i Barbarę.
    • liliowewzgorze Re: Imię dla córeczki 24.10.15, 22:50
      Podoba mi się Urszula, dodaje Ludwikę smile
    • archerer Re: Imię dla córeczki 29.10.15, 11:07
      Negocjacje nadal trwają smile Z ciekawości jednak udaliśmy się do USC i otrzymaliśmy pierwszą 10 imion nadanych do tej pory w 2015 (niespełna 50tys. miasto na mazowszu)
      1. Lena
      2. Zofia
      3. Julia
      4. Amelia
      5. Zuzanna
      6. Nikola
      7. Klaudia
      8. Maja
      9. Alicja
      10.Gabriela
      • paula.anna Re: Imię dla córeczki 29.10.15, 11:14
        Tak mi się właśnie wydawało, że Gabriela wcale nie jest szczególnie rzadko nadawana.
        Kornelia jednak w tym mini rankingu wygrywa wink.
        Sprawdziłabym też poprzedni rok, jeśli już zadaliście sobie ten trud.

A co z tej wiedzy (tzn z tej dziesiątki) wynika dla ciebie?
        • archerer Re: Imię dla córeczki 29.10.15, 12:11
          Cóż zobaczymy smile mi coś ostatnio coraz bardziej podoba się Aurelia smile
          Znając życie zdecydujemy ostatecznie jak zobaczymy małą smile
          • florianne Re: Imię dla córeczki 01.11.15, 18:33
            Aurelia byłaby fajna.
            A jeśli chodzi o ten ranking - Klaudia naprawdę jest tak wysoko!? surprised
            • lily-beth Re: Imię dla córeczki 01.11.15, 20:17
              Ad. Klaudia - to chyba jakiś lokalny fenomen.
              • dolcevita007 Re: Imię dla córeczki 01.11.15, 21:33
                Aurelia super! W takim razie jest za!
          • dalenia Re: Imię dla córeczki 02.11.15, 11:12
            Popieram Aurelię! smile
          • abiela Re: Imię dla córeczki 06.11.15, 01:02
            archerer napisał:

> Cóż zobaczymy smile mi coś ostatnio coraz bardziej podoba się Aurelia smile
            > Znając życie zdecydujemy ostatecznie jak zobaczymy małą smile

Aurelia jest super, jestem za!
          • paula.anna Re: Imię dla córeczki 06.11.15, 08:53
            archerer napisał:

> Cóż zobaczymy smile mi coś ostatnio coraz bardziej podoba się Aurelia smile
            > Znając życie zdecydujemy ostatecznie jak zobaczymy małą smile

I jak się trzyma pomysł nazwania córki Aurelią?
            Mnie się on bardzo podoba.
            A kiedy tp? I rozwiązanie zagadki wink?
          • olimpia7891 Re: Imię dla córeczki 09.11.15, 10:18
            Aurelia tak ma na imię moja córciawink Chyba najpiękniejsze imię dla dziewczynki Aurelka a potem dla kobiety. Znaczenie imienia piękne i dobrewink
    • aguar Re: Imię dla córeczki 02.11.15, 07:06
      Mi się z kolei bardzo podoba Patrycja, nie jest teraz bardzo oklepane, można mówić Pati. Nie podoba mi się Gabrysia, nigdy nie lubiłam. Jeszcze niezłe Liliana, Matylda, Adrianna.
    • luska.s Re: Imię dla córeczki 03.11.15, 20:00
      Dużo pięknych imion. Super są Antonina, Liliana i Adrianna. Matylda również w porządku.
    • nati_28 Re: Imię dla córeczki 05.11.15, 22:24
      Też popieram Aurelię. Z zaproponowanych w pierwszym wątku podoba mi się Kornelia, Antonina, Gabriela, Liliana i Matylda.
      Najbardziej jednak brałabym pod uwagę:
      Aurelię - nieczęsto występujące, ciekawe i ładne imię
      Kornelię - moja córeczka ma tak na imię wink
      Matyldę - zawsze mi się podobało
      • gaudencja Re: Imię dla córeczki 08.11.15, 22:24
        Jestem mało oryginalna i kibicuję Aurelii, a z Waszych typów podoba mi się Matylda, Antonina i Kornelia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.