archerer 13.10.15, 19:16 Czasu coraz mniej a my nadal nie mamy imienia. Moje dotychczasowe typy to: Liliana, Antonina, Gabriela, Kornelia, Urszula i Adrianna. Mężowi podoba się Gabriela, Patrycja, Matylda. Pokrywa się tylko jedno, jednak z tego co obserwuję jest ono bardzo popularne a wolałabym aby nie było potem w klasie 3 Gabriel. Może coś podpowiecie. Nie chciałabym imienia krótkiego. Nazwisko typowo polskie z końcówką -ska. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nataszaasza Re: Imię dla córeczki 13.10.15, 19:25 Liliana to moja ukochane imię . Kornelia i Matylda też są ładne. Więc ja wybierałabym tylko z tych trzech. Patrycja i Adrianna należą do imion których wyjątkowo nie lubię od dawna. Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Imię dla córeczki 13.10.15, 20:15 Z Twoich typów Antonina, Gabriela i Liliana są tuż obok siebie w rankingu nadań zeszłorocznych, a Kornelia tylko kilka miejsc niżej. Najmniej popularne są Adrianna i Urszula (nadano je w 2014 r. po 501 razy każde) oraz Matylda (525 razy). Biorąc pod uwagę, że Twoje typy mają dość wyrównaną popularność, zdecydowałabym się na tę Gabrielę, a jeśli bardzo zależy Ci na małej popularności, przekonywałabym męża do Urszuli lub Adrianny albo siebie do Matyldy. Moje propozycje - Rozalia, Aurelia, Idalia, Kalina, Aniela, Olimpia, Marianna, Elżbieta, Anastazja, Eleonora. Odpowiedz Link Zgłoś
olianka Re: Imię dla córeczki 14.10.15, 08:06 W klasie mogą się trafić też trzy Tosie lub trzy Kornelki, więc Gabrysia jest chyba odpowiednim kompromisem u Was. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Imię dla córeczki 14.10.15, 09:11 Z twoich propozycji najbardziej podoba mi się Kornelia i Matylda- sama mam Matyldę. U kogoś doceniłabym w jakimś sensie wszystkie wymienione imiona, poza Patrycją. Choć przyznaję, że Gabrielę i Antoninę z najmniejszym entuzjazmem . Odpowiedz Link Zgłoś
ilia.1 Re: Imię dla córeczki 14.10.15, 10:10 Piekne imiona! Dodaje od siebie: Tatiana, Stefania, Dominika, Magdalena, Natalia, Aurora, Sandra, Serafina. Odpowiedz Link Zgłoś
archerer Re: Imię dla córeczki 14.10.15, 21:56 Magdalena też mi się podoba niestety już jest w bliskiej rodzinie Odpowiedz Link Zgłoś
flawianna Re: Imię dla córeczki 14.10.15, 18:25 Uważam, że Gabriela to całkiem dobry wybór. A jeśli wg Was jest zbyt popularna to może spodoba się Wam Marcelina/ Marcela/ Marcysia lub Aniela? Podobają mi właściwie wszystkie rozważane przez Was imiona oprócz Adrianny i Patrycji. Polecam Urszulę, Uleńkę, Ulesię... Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Imię dla córeczki 17.10.15, 22:23 Osobiscie Gabriela podoba mi sie bardzo, ale przyznaje ze jest popularne. Z wymienionych przez Was pooba mi sie i Liliana i Matylda oraz Kornelia. Patrycja i Adriana troszke mniej . Urszula tez fajne Wybralabym Matylde. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladowe_serce Re: Imię dla córeczki 15.10.15, 00:33 Poza Patrycją i Adrianną, podobają mi się wszystkie. Antonina i Gabriela rzeczywiście popularne, pozostałe niezbyt. W zamian za Adriannę zaproponuję Adelę Odpowiedz Link Zgłoś
archerer Re: Imię dla córeczki 15.10.15, 23:09 Na Adelę od razu było niestety nie Odpowiedz Link Zgłoś
4emalia Re: Imię dla córeczki 15.10.15, 08:51 ja jestem za Gabrysią - przede wszystkim dlatego, ze udalo Wam się znaleźć imie, które podoba się obojgu, a to ogromny sukces a subiektywnie, obok Antoniny i Liliany z Waszych propozycji najbardziej mi się podoba Odpowiedz Link Zgłoś
archerer Re: Imię dla córeczki 15.10.15, 23:11 Zapewne zostanie Gabrysia choć ostatnio Liliana też cyt. mogła by być Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Imię dla córeczki 16.10.15, 09:59 W tamtym roku Liliana była tuż za Gabrielą - różnica dosłownie 300 nadań. W moim odczuciu Lilek coraz więcej, to bardzo modne imię i dopiero wschodzące. Gabriela od jakiegoś czasu bywa nadawana, nie sądzę, że nagle skoczy w górę - w przeciwieństwie do Lilki. Choć Liliana podoba mi się bardziej niż Gabriela Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia7891 Re: Imię dla córeczki 16.10.15, 10:13 Liliana i Kornelia moje typy i spokojnie mężowie zazwyczaj dają się przekonać do każdego imienia wystarczy co chwile ich nagabywać, mój już ma dość ......tez wybieramy imię i na razie jest Klementyna. Odpowiedz Link Zgłoś
lazurja1 Re: Imię dla córeczki 23.10.15, 23:37 Mi njbardziej podoba sie Liliana ,Kornelia i Adrianna . W moim otoczeniu Gabriela bardzo popularna . Bardziej kieruj sie gustem niz popularnoscia . Odpowiedz Link Zgłoś
vi0let Re: Imię dla córeczki 24.10.15, 15:37 Poza Patrycją w zasadzie wszystkie są ok. Mam szczególny sentyment do Urszuli, bo to imię mojej babci. Mam też koleżankę Gabrielę i mówimy do niej Gabi. Od siebie zaproponuję Florentynę i Barbarę. Odpowiedz Link Zgłoś
liliowewzgorze Re: Imię dla córeczki 24.10.15, 22:50 Podoba mi się Urszula, dodaje Ludwikę Odpowiedz Link Zgłoś
archerer Re: Imię dla córeczki 29.10.15, 11:07 Negocjacje nadal trwają Z ciekawości jednak udaliśmy się do USC i otrzymaliśmy pierwszą 10 imion nadanych do tej pory w 2015 (niespełna 50tys. miasto na mazowszu) 1. Lena 2. Zofia 3. Julia 4. Amelia 5. Zuzanna 6. Nikola 7. Klaudia 8. Maja 9. Alicja 10.Gabriela Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Imię dla córeczki 29.10.15, 11:14 Tak mi się właśnie wydawało, że Gabriela wcale nie jest szczególnie rzadko nadawana. Kornelia jednak w tym mini rankingu wygrywa . Sprawdziłabym też poprzedni rok, jeśli już zadaliście sobie ten trud. A co z tej wiedzy (tzn z tej dziesiątki) wynika dla ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
archerer Re: Imię dla córeczki 29.10.15, 12:11 Cóż zobaczymy mi coś ostatnio coraz bardziej podoba się Aurelia Znając życie zdecydujemy ostatecznie jak zobaczymy małą Odpowiedz Link Zgłoś
florianne Re: Imię dla córeczki 01.11.15, 18:33 Aurelia byłaby fajna. A jeśli chodzi o ten ranking - Klaudia naprawdę jest tak wysoko!? Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Imię dla córeczki 01.11.15, 20:17 Ad. Klaudia - to chyba jakiś lokalny fenomen. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Imię dla córeczki 01.11.15, 21:33 Aurelia super! W takim razie jest za! Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Imię dla córeczki 06.11.15, 01:02 archerer napisał: > Cóż zobaczymy mi coś ostatnio coraz bardziej podoba się Aurelia > Znając życie zdecydujemy ostatecznie jak zobaczymy małą Aurelia jest super, jestem za! Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Imię dla córeczki 06.11.15, 08:53 archerer napisał: > Cóż zobaczymy mi coś ostatnio coraz bardziej podoba się Aurelia > Znając życie zdecydujemy ostatecznie jak zobaczymy małą I jak się trzyma pomysł nazwania córki Aurelią? Mnie się on bardzo podoba. A kiedy tp? I rozwiązanie zagadki ? Odpowiedz Link Zgłoś
olimpia7891 Re: Imię dla córeczki 09.11.15, 10:18 Aurelia tak ma na imię moja córcia Chyba najpiękniejsze imię dla dziewczynki Aurelka a potem dla kobiety. Znaczenie imienia piękne i dobre Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: Imię dla córeczki 02.11.15, 07:06 Mi się z kolei bardzo podoba Patrycja, nie jest teraz bardzo oklepane, można mówić Pati. Nie podoba mi się Gabrysia, nigdy nie lubiłam. Jeszcze niezłe Liliana, Matylda, Adrianna. Odpowiedz Link Zgłoś
luska.s Re: Imię dla córeczki 03.11.15, 20:00 Dużo pięknych imion. Super są Antonina, Liliana i Adrianna. Matylda również w porządku. Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: Imię dla córeczki 05.11.15, 22:24 Też popieram Aurelię. Z zaproponowanych w pierwszym wątku podoba mi się Kornelia, Antonina, Gabriela, Liliana i Matylda. Najbardziej jednak brałabym pod uwagę: Aurelię - nieczęsto występujące, ciekawe i ładne imię Kornelię - moja córeczka ma tak na imię Matyldę - zawsze mi się podobało Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię dla córeczki 08.11.15, 22:24 Jestem mało oryginalna i kibicuję Aurelii, a z Waszych typów podoba mi się Matylda, Antonina i Kornelia. Odpowiedz Link Zgłoś