Dodaj do ulubionych

Klaudia lub Dawid ??

01.10.04, 10:10
co myślicie o tych imionach?Jeszcze nie wiem co będę miała,dlatego jeszcze
się tak wacham.Jestem już w 21tc. i niedługo idę na USG.Przy odrobinie
szczęścia dowiem się jaka to płeć.
Obserwuj wątek
    • cysia.b Re: Klaudia lub Dawid ?? 01.10.04, 10:11
      Zadne z tych dwóch mi się nie podoba niestety
      • gaudencja Re: Klaudia lub Dawid ?? 01.10.04, 15:16
        cysia.b napisała:

> Zadne z tych dwóch mi się nie podoba niestety

Mi też nie bardzo. Dawid jeszcze może być, ale ostatnio jest za bardzo
        kojarzone.
    • szczekuszka Re: Klaudia lub Dawid ?? 01.10.04, 12:09
      Bede szczera. Dawid moze byc. Ale Klaudię sobie daruj, to takie nowomodne imie.
      Moze Karolina, Patrycja, Paulina, Kornelia, Weronika, Emanuela?!
      • chuda_w-w Re: Klaudia lub Dawid ?? 01.10.04, 12:32
        szczekuszka napisała:

> Bede szczera. Dawid moze byc. Ale Klaudię sobie daruj, to takie nowomodne
        imie.
        Zgadzam się całkowicie z szczekuszką. Klaudie sobie daruj! Dawid natomiast mi
        sie podoba i nie mam zadnych zastrzezen do tego imienia.

> Moze Karolina, Patrycja, Paulina, Kornelia, Weronika, Emanuela?!
        Kornelia, Emanuela - bardzo ładne imiona smile)
    • marta_i_koty Re: Klaudia lub Dawid ?? 02.10.04, 00:46
      Klaudia do bani, zresztą zrobiło się ostatnio pospolite, Dawid lepszy, ale też
      spowszedniał. Czasami mam wrażenie, że niektórzy rodzice nie lubią swoich
      dzieci...
    • claudia207 Re: Klaudia lub Dawid ?? 02.10.04, 02:01
      Nie wiem dlaczego tak sie znecacie nad Klaudia. Ladne imie, ktore mialo pecha
      stac sie bardzo popularne. Spodobalo mi sie juz dawno temu, gdy spotkalam
      bardzo sympatyczna Klaudie. Wydawalo mi sie wtedy, ze jest malo spotykane a
      poza tym nadaje sie do kraju anglojezycznego. Dopiero to forum uswaiadomilo mi,
      ze istnieje magazyn o tym imieniu, jest obecnie boom na Klaudie i ze to imie
      jest "pretensjonalne" (cokolwiek to w tym wyapdku znaczy). Imie to nadal bardzo
      lubie choc ze wzgladu na popularnosc nie nadam juz go mojej przyszlej pociesze.

Gosiaczek, jesli na prawde to imie lubisz i nie przeszkadza Ci, ze w klasie
      corka bedzie miala imienniczki, to nie kieruj sie opinia wypowiadajacych sie
      tutaj.
      • szczekuszka Re: Klaudia 02.10.04, 10:39
        claudia207 napisała:

> Nie wiem dlaczego tak sie znecacie nad Klaudia. Ladne imie, ktore mialo pecha
        > stac sie bardzo popularne.

Hej
        Faktycznie, imie Klaudia jest u wielu z nas na celowniku, nie znaczy to jednak,
        ze sie nad nim znecamy. Fakt, drazni mnie jego sezonowosc, troche tak jak z
        imieniem Mariusz. Mariusz byl bardzo popularny w latach 70. i teraz naprawde
        malo ludzi przepada za tym imieniem i na pewno nie nadaje swoim dzieciom.
        Mysle, ze los Klaudii bedzie podobny.
        Osobiscie odradzalabym imiona: Oliwia, Wiktoria, Zuzanna, Aleksandra, Dominika
        (!!!). Takze nie uwzielam sie tylko na Klaudie, zreszta o wiele bardziej wole i
        promuje imie Klaudynasmile. Moze autorka watku zastanowi sie nad nim?smile
        • gaudencja Re: Klaudia 02.10.04, 11:20
          szczekuszka napisała:

Fakt, drazni mnie jego sezonowosc, troche tak jak z
          > imieniem Mariusz. Mariusz byl bardzo popularny w latach 70. i teraz naprawde
          > malo ludzi przepada za tym imieniem i na pewno nie nadaje swoim dzieciom.
          > Mysle, ze los Klaudii bedzie podobny.

Odnoszę identyczne wrażenie.

> Osobiscie odradzalabym imiona: Oliwia, Wiktoria, Zuzanna, Aleksandra,
          Dominika
          > (!!!).

Ja bym z tej listy zostawiłą tylko Oliwię, która też może zostac imieniem
          sezonowym. W odróżnieniu od pozostałych wymienionych przez Ciebie, szczekuszko,
          które są obecne w naszej kulturze od dawna, Oliwia i Klaudia są imionami,
          których popularnośc jest zjawiskiem zupełnie nowym - dlatego mają o wiele
          większą szansę na szybkie znudzenie się, niż Wiktoria czy Zuzanna. Już nawet
          Dominika jest imieniem o bardziej wyrównanej popularnosci (osobiście nie
          przepadam za tym imieniem, nie wiem dlaczego - moze zraziły mnie do niego
          poglądy jednej znajomej Dominiki, która wręcz nienawidzi swojego imienia).

Takze nie uwzielam sie tylko na Klaudie, zreszta o wiele bardziej wole i
          >
          > promuje imie Klaudynasmile. Moze autorka watku zastanowi sie nad nim?smile

Hmmm, nbie wiem, czy Klaudyna jst dobrym rozwiązaniem. To praktycznie to samo,
          co Klaudia, a ściśle mówiąc imię urobione od francuskiego zdrobnienia Klaudii -
          Claudine. Klaudyna jest w moim odczuciu imieniem twardszym, niż Klaudia (dzięki
          końcówce "-yna"), i osobiście wolałabym już chyba Klaudię mimo wszystko. Jest
          jeszcze imię Klaudiana, ale nie sądzę, żeby było lepsze od Klaudii czy Klaudyny.
    • wilenka Re: Klaudia lub Dawid ?? 02.10.04, 02:19
      Klaudia - mówicie popularne ale ładne,zatem,,,,,,,,,
      Dawid - ćoż mnie sie nie podoba, jak to uzadadnić,,,,,,,
    • ildiko309 Re: Klaudia lub Dawid ?? 13.11.04, 10:04
      Klaudia to fajne imie! Same mile osoby poznalam o tym imieniu.
    • madziarek_edziecko Re: Klaudia lub Dawid ?? 16.11.04, 10:56
      Klaudia - moja chrześniaczka nosi to imię, mi w tej chwili jako imie srednio
      sie podoba, kiedys bardziej je lubiłam, ale jest ok.
      Dawid - podoba mi się.

Madzia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.