abiela 16.01.17, 16:51 Adam x15 Adrian x5 Adrianna Agata x5 Aicha (obce nazwisko) Alan x3 Albert Aleksander x17 Aleksandra x15 (w tym 3x Ola) Alex x2 Alicja x6 Amelia x19 Anastazja x2 Andrzej Aniela x2 Anna x12 Antoni x20 Antonina x15 Apolonia Artur x4 Aurelia Barbara Bartosz x8 (w tym 6x Bartek) Bartłomiej x5 Benjamin x2 Bianka Blandyna Błażej x4 Bruno x2 Cezary x3 Cyprian Dagmara x2 Damian x4 Daniel x4 Dawid x4 Dobrawa Dobrosława Dominik x6 Dominika x3 Elena Elif (obce nazwisko i imię ojca) Eliza x2 Elżbieta x2 Emil Emilia x19 Emma x2 Estera Ewa Ezra Fabian x2 Faustyna Filip x16 Florian Franciszek x20 (w tym 10x Franek) Gabriel x3 Gabriela x4 Gerard Gracjan x3 Grzegorz x5 Hanna x25 Helena x5 Helena Zofia Hubert x8 Iga x5 Ignacy x10 Igor x13 Ivan Iwo x3 Iyan (obce imię ojca) Izajasz Jadwiga Jagoda x6 Jakub x27 (w tym 4x Kuba) Jakub Szymon Jan x16 Jan Tomasz Janina Jaśmina Jeremiasz Jerzy Jessica Joachim Joanna x3 Jowita Józef Julia x28 Julian x3 Julita Justyna x3 Kacper x19 Kaja x4 Kajetan x2 Kamil x7 Kamila x3 Karina x2 Karol x9 Karolina x11 Katarzyna x3 Kazimierz Kewin Kinga x6 Klara x2 Klaudia Konrad x3 Konstanty Kordian Kornel x2 Kornelia x4 Korneliusz Krystian x3 Krzysztof x7 Ksawery x5 Larysa Laura x11 Laura Rita Lena x28 Lena Anna Leon x13 Leszek Lidia Lila Lilia Liliana x11 Lilianna x3 Lucyna Ludmił Luiza Łucja Maciej x5 Magdalena x6 Maja x18 Maks Maksymilian x13 Malika Malwina x2 Małgorzata x3 Marcel x3 Marcelina x4 Margot Maria x11 Maria Magdalena Marianna Marta x4 Martyna x11 Mateusz x9 Matylda Melania x2 Mia x2 Michalina x4 Michał x9 Mieszko x3 Mikołaj x18 Milan Milena x11 Miłosz x5 Monika x2 Nadia x15 Natalia x8 Natan x4 Nataniel Natasza Nathan Nel Nella Nikita Nikodem x11 Nikola x7 Nikolas Nina x7 Noemi Oktawian Olaf x2 Olga Oliwer x2 Oliwia x17 Oliwier x6 Oliwier Antoni Oskar x7 Patycja x4 Patryk x4 Paulina x2 Paweł x10 Piotr x13 Pola x8 Przemsyław x2 Radosław x3 Rafał x2 Remigiusz Renata Remigiusz Robert x3 Roksana Roman Daniel Róża x2 Ryszard Sabina Samuel Sandra x2 Sebastian Sławomir Sofia (obce imię ojca) Stanisław x11 Stefan x2 Szymon x20 Szymon Mikołaj Tadeusz x3 Tobiasz x2 Tomasz x8 Tola Tymon x5 Tymoteusz x12 Tytus Vanessa Weronika x3 Wiktor x10 Wiktoria x6 Wojciech x19 Wojciech Łukasz Xavier Zofia x24 Zuzanna x37 Zuzanna Faustyna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Bliźnięta 16.01.17, 16:52 Dominik i Natalia Ola i Adaś Zosia i Helenka Maciuś i Zuzia Tymek i Szymek Kuba i Ola Aleksandra i Tymoteusz Adaś i Martyna Mikołaj i Oliwia Sebastian i Wojtek Nadia i Tymoteusz Igor i Wiktor Piotr i Paweł Karolina i Kinga Aleksandra i Leon Maja i Maksymilian Julia i Dominik Grzegorz i Bartłomiej Olek i Janek Antoni i Natalia Kaja i Lena Tymoteusz i Antoni Natalia i Oliwia Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Bliźnięta 16.01.17, 21:28 Ogólnie sporo fajnych imion. Niektóre zaskakują mnie co do ilości. Wśród zestawów bliźniąt nie zachwyca mnie w sumie nic Tymon i Szymon brzmią jak żart rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Bliźnięta 16.01.17, 23:42 dalenia napisała: > Ogólnie sporo fajnych imion. Niektóre zaskakują mnie co do ilości. Wśród zestaw > ów bliźniąt nie zachwyca mnie w sumie nic Tymon i Szymon brzmią jak żart rod > ziców. O tak ten zestaw jest straszny. Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Bliźnięta 17.01.17, 08:02 Zestawy rzeczywiście wyjątkowo nudne. Mam nadzieję, ze ten Tymek od Szymka to chociaż Tymoteusz jest, a nie Tymon Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Bliźnięta 17.01.17, 11:08 Ostatnio na IG taka słynna instagramowa dr ginekolog dodała post, w którym pytała o lubiane nietypowe imiona. Przejrzałam komentarze i pamiętam, że była mama, która chwaliła się swoimi bliźniakami - Szymonem i Tymonem właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Bliźnięta 17.01.17, 23:39 lily-beth napisała: > Zestawy rzeczywiście wyjątkowo nudne. Mam nadzieję, ze ten Tymek od Szymka to c > hociaż Tymoteusz jest, a nie Tymon Obawiam się, że nie. Mnie za to rzucił się w oczy zestaw Aleksandra i Leon - zupełnie mi te imiona do siebie nie pasują. Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Bliźnięta 18.01.17, 07:59 Ja w pierwszym momencie przeczytałam Aleksander i Leon i te mi właściwie pasują, więc i wersji żeńskiej się nie czepię, chociaż akurat Aleksandry nie lubię, a Aleksandra owszem. Ola i Leo - można trochę połamać język. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Bliźnięta 19.01.17, 00:31 lily-beth napisała: > Ja w pierwszym momencie przeczytałam Aleksander i Leon i te mi właściwie pasują > , więc i wersji żeńskiej się nie czepię, chociaż akurat Aleksandry nie lubię, a > Aleksandra owszem. > Ola i Leo - można trochę połamać język. Mnie nie pasują w kwestii popularności, bo jednak i Ola i Olek tak popularne, ze aż nudne, a Leon to dla mnie inna kategoria. I masz rację Ola i Leon plączą język. Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: Bliźnięta 19.01.17, 14:39 A mnie się właśnie wydaje, że Olek - podobnie jak Leon - jest dość świeży. Obydwaj są modni, choć Olek dużo bardziej. Natomiast Ola już w moim pokoleniu wydawała mi się nudna, więc tu się trochę różnią. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Bliźnięta 20.01.17, 00:31 lily-beth napisała: > A mnie się właśnie wydaje, że Olek - podobnie jak Leon - jest dość świeży. Obyd > waj są modni, choć Olek dużo bardziej. Natomiast Ola już w moim pokoleniu wydaw > ała mi się nudna, więc tu się trochę różnią. Naprawdę, ja Olków znam na pęczki i to juz moich rówieśników. A Leonów albo w pokoleniu dziadków albo całkiem małych. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: WnŚ Bielsko-Biała 2016 19.01.17, 13:49 Nikt nie zwrócił chyba bezpośrednio uwagi, ale dla mnie największym zaskoczeniem są Dobrosława i Blandyna, a wśród chłopców Ezra, Izajasz i Ludmił Ucieszyli mnie także: Albert, Apolonia, Dobrawa, Estera, dwie Elżbiety, Faustyna, Florian, Gerard, Jadwiga, Jaśmina, Jeremiasz, Jerzy, Joachim, Józef, Kazimierz, Korneliusz, dwóch Kajetanów, dwie Klary, Leszek, Łucja, Marianna, dwie Melanie, Sabina, Samuel, trzech Tadeuszów i Tytus. Mam wrażenie, że jest tu spora różnorodność, choć kilka wątpliwych wynalazków też jest. I jest Andrzej, o którym w którymś wątku pisano, że zanika. Odpowiedz Link Zgłoś
lily-beth Re: WnŚ Bielsko-Biała 2016 19.01.17, 14:42 Mnie akurat Kajetan specjalnie nie cieszy, mam wrażenie, że ostatnio wszędzie słyszę to imię, ale pod pozostałymi mogę się podpisać. Bardzo jestem ciekawa, jak będzie się sprawdzał Ezra, szalenie mi się podoba to imię. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: WnŚ Bielsko-Biała 2016 20.01.17, 00:31 lily-beth napisała: > Mnie akurat Kajetan specjalnie nie cieszy, mam wrażenie, że ostatnio wszędzie s > łyszę to imię, ale pod pozostałymi mogę się podpisać. Bardzo jestem ciekawa, ja > k będzie się sprawdzał Ezra, szalenie mi się podoba to imię. Z statystyk, które robię wynika, że Kajetan pojawia się sporadycznie, dlatego mnie cieszy. Poza tym mi się podoba Tak, ja też jestem ciekawa jak Ezra się sprawdza w użyciu. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: WnŚ Bielsko-Biała 2016 23.01.17, 21:30 Jestem pod wrażeniem Blandyny i Izajasza. Odpowiedz Link Zgłoś