amorzech 19.10.04, 07:47 Witam, Termin mam na 22 lutego i wiem, że będzie synuś. Imię w zasadzie wybrane. Na drugie Szymon, a na pierwsze Filip lub Kacper. Nie mogę się zdecydować. Obydwa mi się podobają, mężowi też. Wolałabym chyba Kacper ale teraz to takie popularne imię więc chyba Filip. Mąż jest w zasadzie zdecydowany na Filip tylko ja sobie jakoś ubzdurałam Kacper i teraz jest mi ciężko się przestawić. A wy co myślicie a może jakieś inne propozycje? Zapraszam do wystawiania opinii. Pozdrawiam Ania z synusiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
megi79 Re: Filip, Kacper, Szymon????????????????? 19.10.04, 08:41 Zdecydowanie FILIP- i ładniejsze niż Kacper i będzie jedyny (najpewniej)w przedszkolu,szkole itd.,a jako Kacper będzie jednym z wielu bo jest naprawdę zatrzęsienie Kacprów(nie wiem dlaczego?).Filip Szymon-ładnie.Narzeczony mojej siostry ma na imię Filip i jest b.zadowolony.Głosuję za Filipkiem,Kacprowi mówię zdecydowane nie Pozdrawiam i napisz potem co wybrałaś Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Filip, Kacper, Szymon????????????????? 19.10.04, 09:22 Moim zdaniem Kacper Szymon brzmi o wiele lepiej niz Filip Szymon. Optowałabym za Kacprem. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Filip, Kacper, Szymon? 19.10.04, 10:15 Kacper jest teraz rzeczywiście zbyt częsty i byłabym za Filipem. Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Filip, Kacper, Szymon? 19.10.04, 10:43 Mnie się bardziej podoba Kacper, ale faktycznie jest teraz bardzo popularny. Zresztą wszystkie te imiona są teraz na topie. Odpowiedz Link Zgłoś
wilenka Re: Filip, Kacper, Szymon????????????????? 19.10.04, 22:26 Filip -zdecuydowanie, to takie intrygujące,zastanawiające, filoteowe ,milutkie imie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mwarszaw1 Re: Filip, Kacper, Szymon????????????????? 20.10.04, 00:13 Wybierz to, które nie wystepuje u Twoich znajomych, w rodzinie, w najbliższej okolicy. W grupie mojego synka jest 5 Filipów i 2 Kacprów (m.in. mój). Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
sara35 Re: Filip, Kacper, Szymon????????????????? 20.10.04, 10:35 Niestety ale Kacprów jest zatrzęsienie. Dużo rzadszym imieniem jest już Filip ale na pewno nie tak rzadkim jak kiedyś. Podobno dzieci o niezwykłych imionach lepiej się chowają, bo od małego są WYJĄTKOWE!. Wśród moich znajomych teraz są na topie Krzysie, Adasie, Tomki i Maciusie. Chyba moda trochę wraca. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mama25l Re: Filip, Kacper, Szymon????????????????? 20.10.04, 10:56 Hi, a ja mam synka Filipa i męża Kacpra. Filipków jest sporo, w grupie 3-latków oprócz mojego jest jeszcze 2 Filipów. A Jakubów pięciu na 25 osób... Filip to piękne imię, łatwe do wymówienia we wszystkich językach podobnie brzmi (Philip, Filippo, Felipe).Imie Kacper wydaje mi się mało poważne...choć mój mąz jest poważnym menadżerem... Odpowiedz Link Zgłoś
magnnes Re: Filip, Kacper, Szymon????????????????? 21.10.04, 17:20 Kacper dla małego chłopca jest fajne, ale juz nie dla dorosłego mężczyzny. Jak dla mnie to imię ma w sobie coś infantylnego. Zdecydowanie Filip. Odpowiedz Link Zgłoś
mwarszaw1 Re: Filip, Kacper, Szymon????????????????? 24.10.04, 08:03 Myślisz, że Filip lepiej brzmi u dużego chłopca??? Odpowiedz Link Zgłoś