kocynder Re: Zabawa "a 24.09.21, 23:08 Adela Bartosz Celina Dagmara Ewa Flawia Grzegorz Henryk Izabela Janina Karolina Leon Łukasz Miłosz Nina Olaf Paulina Regina Sergiusz Teresa Urszula Wiktor Zofia Odpowiedz Link Zgłoś
n.ataleczk.aa Re: Zabawa "a 11.08.22, 10:57 Bardzo ciekawa zabawa ☺️. Postanowiłam, że dam po jednym żeńskim i jednym męskim, żeby było troszkę trudniej, ale nie za bardzo mi się to udało. A - Arystea i Apolinary B - Blanka (bez przekonania) i Brunon C - Cyntia i brak męskiego D - Diana/Dalia i Dionizy (bez przekonania) E - Eleonora i Edward F - Florentyna i Fryderyk G - Gaja i Gabriel H - Hiacynta i Hiacynt I - Idalia i Ignacy J - Jaśmina i Joachim K - Konstancja i Ksawery L - Liliana i Leonard Ł - Łucja i brak męskiego M - Matylda i Mikołaj N - Noelia i Nikodem O - Ofelia i brak męskiego P - Pelagia i brak męskiego R - Rozalia i Ryszard S - Stefania i Stefan T - Tulia i Tadeusz/Teodor U - brak W - Wanda i Wilhelm Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Zabawa "a 11.08.22, 19:44 Artur Borys Cezary Daria Emil Flawia Gemma Honorata Izabela Jonatan Kornelia Lea Łucja Marcja Nilus Olga Pia Radomił Stefan Tadeusz Ubysław Wilhelm Zbigniew Żywia Odpowiedz Link Zgłoś
0716a Re: Zabawa "a 16.10.22, 22:15 A - Aida, ewentualnie Anastazja B - Bastian C - Cyprian, jednakże wydaje mi się, że dość trudno byłoby przeforsować niezdrabnianie tego imienia do Cypka, brrrr... szczególnie w zerówce/przedszkolu D - Dorian E - Elena F - Feliks bądź Fantazy G - Gracjan H - Henrietta I - Idalia J - Jan K - Kasandra (wolę wersję niespolszczoną - Cassandra, ale ta też przejdzie) L - Lilia bądź Lina/Luna Ł - no, nie ma tu za dużefo wyboru tak więc Łucja M - Michał albo Marcin N - Nawoja/Nawojka O - tutaj niestety nie mam pomysłu, żadne mi się nie podoba P - Pelagia R - Roma S - Sara T - tutaj mam duży dylemat, dlatego podzielę na imię dla chłopca i dla dziewczynki. Chłopiec: Tymon, Tycjan lub Tristan, dziewczynka: Tola (tak, zdaję sobie sprawę, że jest nieco infantylne i traktowane raczej zdrobnieniowo niż jako pełne imię) U - żadne mi się nie podoba W - Wiosna Z - Zoja Odpowiedz Link Zgłoś
n.ataleczk.aa Re: Zabawa "a 17.10.22, 17:42 Śliczne imiona. Zwłaszcza Wiosna, nie wiedziałam, że jest takie imię, słyszałam tylko Wisennie, która moim zdaniem jest przepiękna. Odpowiedz Link Zgłoś
pierwsza_katarakta Re: Zabawa "a 17.10.22, 18:05 Dziękuję Ci bardzo. Ja też na imię Wiosna niedawno trafiłam i o ile na początku wydawało mi się dziwaczne, tak teraz je uwielbiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dymfna Re: Zabawa "a 17.10.22, 21:20 A - Aniela / Andrzej B - Barbara / Benedykt C - Cecylia / Chryzogon D - Dorota / Dominik E - Ewa, Eleonora / Edmund, Ezechiel Za bardzo lubię imiona na E, żeby wybrać po jednym 😂 F - Franciszka / Fryderyk G - Gertruda / Gerard H - Helena / Henryk I - Irena / Izajasz J - Jadwiga / Józef K - Krystyna / Klemens L - Ludwika / Linus Ł - Łucja / Łazarz M - Marianna / Melchior N - Natalia / Nicefor O - Otylia / Oswald P - Petronia / Pius R - Regina / Ryszard S - Scholastyka / Stefan Ś - Świętosława / Świerad T - Teresa / Teofil U - Urszula / Uniesław W - Wanda / Wilhelm Z - Zofia / Zachariasz Ż - Żywia / Żelisław Odpowiedz Link Zgłoś
sferoplast Re: Zabawa "a 17.10.22, 22:16 A - Antea B - Bronisław C - Celestyn D - Dobrochna E - Eulalia F - Florentyn G - Gniewomir H - Helena I - Ifigenia J - Jarowit K - Kalina L - Ludmiła Ł - Łucja M - Mieszko N - Nawoja O - Ofelia P - Poliksena R - Radmiła S - Siemowit Ś - Świetlana T - Tacjana U - Urania W - Wenefryda Z - Zawisza Ż - Żywia Odpowiedz Link Zgłoś