Dodaj do ulubionych

Imiona dla córek-bliżniaczek

01.11.20, 13:00
Za niecały miesiąc na świat mają przyjść moje córki-bliźniaczki. Niestety wraz z mężem mamy problem z wyborem dla nich imion.

Mi podobają się imiona mniej popularne— Ludwika, Idalia, Marianna, Leonia, Felicja, Michalina, Róża, Aurelia, Adela, Antonia.

Mąż z tej listy akceptuje jedynie Aurelię, jednak coś mu w niej się nie podoba.

Mąż forsuje imiona takie jak Helena, Emilia, Kornelia, Iga, Natalia, Urszula i Kinga. Te imiona mi się jednak nie podobają.

Nazwisko jest trzysylabowe, kończy się na -czyk.

Liczę bardzo na waszą pomoc!
--
Melania Weronika (ur. 26.09.2013)
Ksawery Michał (ur. 16.11.2014)
Aniela Julianna (ur. 2.04.2016)
Lilianna Karolina (ur. 28.02.2018)

Obserwuj wątek
    • sulika Re: Imiona dla córek-bliżniaczek 01.11.20, 13:28
      Aurelię i Adelę odradzam przy Anieli - są zbyt podobne.
      Myślę, że dobrym kompromisem będzie, jeśli ty nazwiesz jedna corkę, a mąż druga. Twoje typy podobają mi się oczywiście bardziej, najładniejsza jest IMO Ludwika, później Idalia, Felicja, Michalina, Róża. Leonię, Mariannę i Adelę doceniła bym u kogoś Nie podoba mi się Antonia, ale jest IMO ładniejsza niż Antonina. Z typów męża bardzo fajna jest Helenka. Emilia, Kornelia i Urszula do rozważenia. Reszta nie w moim guście. Może zamiast Igi Ignacja… którą możnaby zdrabnia do Igi?
      • maya1986 Re: Imiona dla córek-bliżniaczek 01.11.20, 13:49
        Dziękuję bardzo za odpowiedź, Ignacja bardzo mi się podoba i dopisałam ją do listy!
    • ilia.1 Re: Imiona dla córek-bliżniaczek 01.11.20, 14:30
      Wybrałabym osobiście z rozważanych imion: Ludwikę, Idalię lub Różę.
      Sugestie imion: Janina, Gabriela, Eliza, Teresa, Barbara, Irena, Inga, Matylda, Olimpia, Estera, Flora, Jaśmina, Bogna, Blanka, Bianka, Paulina, Celina, Zofia, Łucja, Julita, Jowita, Rozalia.
      • maya1986 Re: Imiona dla córek-bliżniaczek 02.11.20, 17:26
        Z twoich propozycji spodobała mi się Inga, Matylda, Flora, Łucja i Rozalia.
    • boy_named_sue Re: Imiona dla córek-bliżniaczek 01.11.20, 14:42
      Aurelia jest super.
      Propozycje męża do mnie nie przemawiają, ewentualnie Kornelia, ale z Anielą i Aurelią to już chyba za dużo szczęścia.
      Może: Estera, Eleonora, Klementyna, Matylda?
      • dalenia Re: Imiona dla córek-bliżniaczek 03.11.20, 10:23
        A właśnie ... Anielka i Aurelka - rzeczywiście nieco podobne.
      • maya1986 Re: Imiona dla córek-bliżniaczek 03.11.20, 17:05
        Klementynę i Eleonorę dopisałam do listy.
    • dalenia Re: Imiona dla córek-bliżniaczek 03.11.20, 10:17
      Chyba mamy podobny gust - w sumie każde imię z Twojej listy mam na swojej prywatnej wink Z propozycji męża mogłabym zaakceptować Helenę, może Kornelię. Widziałam, że spodobała Ci się Ignacja - można ją też zdrobnić do Igi, którą chciał mąż. Bardzo popieram! Podobnie Ingę zamiast mężowskiej Kingi.

Aurelia to dobry pomysł, bardzo ją lubię. Dziewczyny już też sporo zaproponowały. Od siebie dodam Mariannę, Felicję i Wandę.
      • maya1986 Re: Imiona dla córek-bliżniaczek 03.11.20, 17:06
        Marianna, Felicja i Wanda bardzo mi się spodobały. Dopisałam je do listy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.