kasiakl 24.10.21, 13:53 wiek pow. 19 lat Anjum (k) Alison Amanda Ashley Andrew Ashleigh Adrienn (k) Abbie 2 Amy Amber Alan Avril Aneta (pl) Alysha Alicia Alex Amanda-Leigh Beth Bethany Brooke Brandon Cerys Connor Christopher Courtney Courtney-Lisa Carol-Anne Cara Cindy Charles Caitlin Charlene Chloe 3 Deborah 2 David Donna 2 Dina Debbie (pl) Eilidh Elizabeth Emma 2 Ethan Elle Fiona 2 Gemma Gemma-Claire Gillian Gabrielle Hazel Holly 2 Hayleigh Hilary (k) Ionela-Alice JulieAnne Jo-Anne Jacqueline James Kelly Kayley Kelsey 2 Kim Kirsty Katarzyna (pl) 2 Katie 4 Karen Karalaini Kerri Karolina Kieran Laura 6 Lisa 2 Loraine Lauren 3 Leanne Louise Leah Megan Margaret Maria Michaella Mera Matthew Misty Nicola 2 Nicole Natalie Naomi Nathan Patricia Paulina (pl) Paulina Paul Pamela Rachel 3 Rachael Raluca Ryan Raja Samantha 4 Sarah-Jayne Sarah-Jane Sophie Sasha Stephanie Sara 2 Seth Stacey (pl) Stacey Sean Shireen Taylor Tyler (k) Zoe Yasmine Yolanda Virginia Victoria James i Paul to bracia Tyler i Cerys to siostry Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emnilda.wolna Re: Szkocki college - absolwenci 24.10.21, 15:52 > Sarah-Jayne > Sarah-Jane Bidule. Odpowiedz Link Zgłoś
emnilda.wolna Re: Szkocki college - absolwenci 24.10.21, 15:54 Jeszcze: Lauren 3 - nie sądziłam, że to takie popularne imię. JulieAnne Jo-Anne Nie lubię takich kombinacji. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Szkocki college - absolwenci 24.10.21, 17:53 Ja tez nie, a jest ich sporo. Dziwi mnie, ze tak malo Polakow wsrod absolwentow. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Szkocki college - absolwenci 11.11.21, 13:28 sulimira napisała: > Ja tez nie, a jest ich sporo. Dziwi mnie, ze tak malo Polakow wsrod absolwento > w. Wiesz świetnie, że Polacy natychmiast po wyjeździe w swojej większości zaczynają nadawać zangielszczone imiona... Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Szkocki college - absolwenci 12.11.21, 00:22 To fakt, ale polskich nazwisk powinno byc wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Szkocki college - absolwenci 25.10.21, 13:41 Lauren była w tym czasie dość popularnym imieniem, ja znam dwie w wieku 20+. Mnie zdziwiła Carol-Anne, bo to jest imię starszych pań teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_96 Re: Szkocki college - absolwenci 24.10.21, 21:23 Podoba mi się to, że za granicą ludzie nie wybierają dla dzieci z puli 5 imion na krzyż. Tu widać jakąś różnorodność. U nas większość imion by się powtarzała i to po wiele razu. Oczywiście, zdaję sobie sprawę z tego, że na zachodzie jest większy tygiel kulturowy i stąd ta różnorodność imion. Co do żeńskich, podoba mi się użycie podwójnego imienia, np. Amanda-Leigh, Courtney-Lisa, Sarah-Jane. Z imion pojedynczych podobają mi się Kelly, Stephanie i Jacqueline. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Szkocki college - absolwenci 24.10.21, 22:43 Niby wieksza mieszanka kulturowa, ale akurat te imiona sa prawie wszystkie z puli tych z wysp brytyjskich. Po prostu ludzie wykorzystuja wiecej imion. W Polsce niby obecnych jest na listach kilka tysiecy imion, ale nadawanych jest malo. Dodatkowo za granicami roznorodnosc jest uzyskiwana poprzez inna pisownie. Dla przykladu od gory Ashley i Ashleigh (imie to pisane jest na rozne sposoby). Kelly, Kayley i podoobne imiee pisane na wiele sposobow i raz przez "c", a innym razem przez "k". Dochodza skroty jak Abbie, Alex czy Beth. Dodajmy twory takie jak Jo-Anne czyli Joanne- nasza Joanna. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaa Re: Szkocki college - absolwenci 25.10.21, 12:23 Aj ta Kasia, wszędzie się wciśnie 😉 A Karolina też z Polski? Odpowiedz Link Zgłoś