niii 10.09.23, 14:46 Które imiona z końcówką - Bert Wam się podobają? Osobiście nie uważam, żeby to była moja ulubiona końcówka, dodałam inne - berty i spróbowałam uporządkować i potem wybrać kolejność: 1. Lambert 2. Norbert 3. Albert 4. Robert 5. Hubert 6. Dagobert 7. Gilbert 8. Engelbert 9. Edelbert 10. Herbert 11. Bertrand 12. Bertram 13. Bertold 14. Bertyn Po segregacji: 1. Lambert 2. Norbert 3. Albert 4. Gilbert 5. Robert 6. Hubert I tutaj się zatrzymałam, bo pozostałe nie są u nas rozpowszechnione, jak Engelbert, Dagobert albo nie podoba mi się brzmienie - np. Bertyn Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niii Re: Robert, Norbert, Albert, Hubert, Lambert i in 10.09.23, 17:52 Dodaję Ansberta. Odpowiedz Link Zgłoś
karoleena Re: Robert, Norbert, Albert, Hubert, Lambert i in 10.09.23, 21:22 Z wymienionych przez Ciebie Huberta nawet lubię, Norbert jest nienajgorszy i to by było na tyle😁 Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Robert, Norbert, Albert, Hubert, Lambert i in 10.09.23, 21:26 Ok i dzięki, K. Sprowokował mnie temat o Robercie Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Robert, Norbert, Albert, Hubert, Lambert i in 11.09.23, 11:41 Ja lubie tylko Dagoberta poniewaz kojarzy mi sie z Mieszkiem I. Lambert jeszcze ujdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Robert, Norbert, Albert, Hubert, Lambert i in 11.09.23, 13:00 Dagobert brzmi ciekawie, tylko u nas jest słabo znany. Odpowiedz Link Zgłoś
addie_la_rue Re: Robert, Norbert, Albert, Hubert, Lambert i in 11.09.23, 19:35 U mnie niestety (albo i stety, zależy jak patrzeć) sympatię wzbudza tylko imię Albert, a i to pewnie wyłącznie przez bardzo miłe skojarzenia. Do zaakceptowania jest jeszcze Hubert i ewentualnie Norbert, a poza tym to żadne mi się nie podoba. W ogóle nie jestem fanką tej końcówki -bert, -ert, wydaje mi się jakaś taka za twarda, nieprzyjemna w brzmieniu. — Kto sądziłby, że rzuci tamten świat?! By z innym kimś iść na nowy szlak?/Że spotka kogoś, kto mu powie "tak"? Nie ja! Nie ja! ~Aida i Amneris, "Nie ja" ❤️🩹❤️🔥 Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Robert, Norbert, Albert, Hubert, Lambert i in 11.09.23, 20:59 Ja też nie jestem fanką, zapytałam z okazji Roberta i ogólnie z ciekawości. Rzeczywiście brzmi przeważnie twardo. Odpowiedz Link Zgłoś