kiwka.5 08.11.23, 17:32 Mimo popularności, jak odbieracie to imię? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karoleena Re: Zuzanna- 2023 08.11.23, 17:47 Bez względu na popularność - nie lubię tego imienia i prawdę mówiąc nie rozumiem skąd szał na Zuzie. Odpowiedz Link Zgłoś
1.wetta.1 Re: Zuzanna- 2023 08.11.23, 17:59 Ja podobnie. Nie rozumiem tej popularności. Dla mnie brzmi jak mamałyga w buzi. A już zdrobnienie Zuźka, no cóż, nieeee. Odpowiedz Link Zgłoś
angelina7-83 Re: Zuzanna- 2023 22.11.23, 13:56 Ja również za Zuzią nie przepadam i nie rozumiem szału na to imię Odpowiedz Link Zgłoś
niii Re: Zuzanna- 2023 08.11.23, 19:30 Moje propozycje zdrobnień oraz samodzielnych imion inspirowanych Zuzanną w Polsce : Sanna, Su, Susia, Sus, Susu, Suna, Sasanka ( też odrębne imię), Susa, Sania na S. Na Z - Zuzela, Zuna, Zana, Zania, Zu, Zuzu, Zula, Zazuna, Zaza, Zazu, Zuz, Zuzetka. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Zuzanna- 2023 08.11.23, 20:43 Nigdy nie byłam jej fanką. Pełna wersja jest spoko, Zuzanka ma też jakiś urok. Ale już Zuzia czy Zuza nie rzucają mnie na kolana. Brak mi w niej jakiejś neutralnej formy - "Pani Zuziu" mi nie pasuje. Choć patrząc na jej popularność, to za jakiś czas ta "pani Zuzia" będzie powszechna i osłuchania Także o ile są mega popularne imiona, których to popularność rozumiem (np. Julia), tak chyba w przypadku Zuzi mnie ona lekko dziwi. Odpowiedz Link Zgłoś
paula.anna Re: Zuzanna- 2023 08.11.23, 21:07 Nie lubię tego imienia. I również nie rozumiem tego fenomenu. O ile Zuzanna jeszcze może być, o tyle Zuzia rani moje uszy i jest imo dobra dla przedszkolaka. Brzmi bardzo infantylnie. Brak mi neutralnej formy, dla osoby powyżej wieku przedszkolnego. Niby jest Zuza, jednak ona również nie chwyta mnie za serce. Odpowiedz Link Zgłoś
remigia1 Re: Zuzanna- 2023 08.11.23, 23:05 Nie podoba mi się. Zawsze wydawało mi się nieco "mdłe" w brzmieniu i przezroczyste. Ostatnio doszły jeszcze skojarzenia z bardzo popularną piosenkarką Sanah (która ma tak na imię), za którą nie przepadam. Odpowiedz Link Zgłoś
sulimira Re: Zuzanna- 2023 09.11.23, 00:22 Nigdy nie przepadalam za tym imieniem. Fajne imie dla lalki, ale dla kobiety srednie. Ja akurat nie jestem zachwycona zdrobnienie Zuzia, ale Zuza podoba mi sie dla dziecka. Nie rozumiem zachwytu tym imieniem pomimo, ze mam mala Zuze w rodzinie. Pelna forma w porzadku, ale czegos jej brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
annthonka Re: Zuzanna- 2023 09.11.23, 14:48 Nigdy nie lubiłame ani pełnej formy, ani tym bardziej zdrobnień. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynkaa Re: Zuzanna- 2023 10.11.23, 17:08 Lubię, zwłaszcza zdrobnienie Zuzanka. Odpowiedz Link Zgłoś
polik17 Re: Zuzanna- 2023 19.11.23, 18:56 Bardzo nie lubię Zuzanny, nie tylko ze względu na brzmienie, ale przede wszystkim niezbyt dobre skojarzenia. W moich uszach brzmi „zimno” i „nieprzyjemnie”. O zdrobnieniach nie wspominając - o ile Zuzia jeszcze jakoś ujdzie, tak Zuzy, Zuzki czy Zuźki nie trawię 😀 Również nie rozumiem jej popularności, dla mnie wyjątkowo brzydkie imię. To już wolę Julię, mimo, że też nie jest przez mnie jakoś szczególnie lubiana. Odpowiedz Link Zgłoś
misslucky133 Re: Zuzanna- 2023 20.11.23, 21:28 Latami bylo to dla mnie jedno z tych imion, ktorych popularnosci nie rozumialam. Dopiero niedawno zaczela mi sie podobac czyli byc moze potrzebowalam sie osluchac. Lubie formy Zuzanna i Zuza ale absolutnie nie podobaja mi sie Zuzia oraz Zuzka. Jeszcze sie nie przejadla i brzmi dosc wspolczesnie ale to takie imie, ktorym mozna nazwac dziecko gdy kompletnie nie ma sie pomyslu, jest takie bezpieczne, neutralne i napewno kazdy ma po kilka Zuź w otoczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
n.ataleczk.aa Re: Zuzanna- 2023 22.11.23, 20:35 Ładne imię, ale przez popularność stało się takie "przezroczyste". Odpowiedz Link Zgłoś
decadent46 Re: Zuzanna- 2023 22.01.24, 16:25 Lubię to imię. Mam miłe osobiste skojarzenia (lalka z piosenki, Zuzia vel ZuZło z bloga "Nawiedzony tateł"). U mnie jednak odpada ze względu na popularność i Zuzię w rodzinie. Ze zdrobnieniami nie mam problemu - nie toleruję jedynie formy Zuźka, nie przejdzie mi przez gardło. Zuzia i Zuza w porządku, Zuzanka też (do naszej prawie 7-latki zwracam się najczęściej per Zuzia, jak mnie wyprowadzi z równowagi to zawsze jest Zuza, jak mówię o niej w trzeciej osobie to Czort albo Brukselka 😂). Ogólnie imię w porządku, tylko ta popularność 😂 Odpowiedz Link Zgłoś