ariana1 07.12.04, 18:28 Wrzuciłam w wyszukiwarkę , ale nie było jeszcze wątku z takim imieniem. Czytam właśnie książkę, gdzie bohaterka ma na imię Arika. Przyznam ,ze oryginalnie. Podoba się wam? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: ARIKA 07.12.04, 18:55 rzeczywiście oryginalne, w żadnej książce go nie znalazłam; jedynie wyszukiwarka pokazuje na pirwszych miejscach linki w rodzaju "Elite Galleries Arika Ames Sweet Krissy and other teens updated". Ale na pewno jest, bo znalazłam też: www.careerfolios.com/ArikaCantrell.html Jak na zagranicę, jest OK, a jak na Polskę - wydaje mi się nie bardzo, ze względu na kombinację "ri". Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: ARIKA 07.12.04, 23:24 Hihi, gdzieś na amerykańskich stronach widziałam taką radę - jeżeli imię wrzucone w Google'a daje głównie strony, których wcale nie chcesz oglądać (a w każdym razie się do nich przyznać), to lepiej przemyśleć swój wybór... Odpowiedz Link Zgłoś
reirei Re: ARIKA 07.12.04, 22:48 Podoba. Swego czasu szalałam za imieniem Marika, teraz już mi troche przeszło. Ale Arika brzmi jeszcze fajniej niż Marika. Chociaż faktycznie w Polsce może zostać uznane za udziwnione. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: ARIKA 08.12.04, 12:02 Mnie sie kojarzy z imieniem dla...suczki Wole Arnika, badz MArika. Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: ARIKA 08.12.04, 11:27 mnie się kojarzy ze sprzętem agd (( ale gdyby pojawiło się w jakiejś telenoweli... na pewno inaczej się je odbiera jeśli nosi je bohater literacki i widzimy je w określonym kontekście. Odpowiedz Link Zgłoś
kwiecienka1 Re: ARIKA 12.12.04, 23:00 Co do Ariki, to nie wiem, brzmi obco, ale ok Marika natomiast to węgierskie imię, taka madziarska Marysia )) Kiedyś starsznie za nim szalałam, przypomniałaś mi.. Odpowiedz Link Zgłoś