Dodaj do ulubionych

Gerard i Julia

07.01.05, 11:50
spodziewam sie juz niedługo posadzić fasolkęsmile, ale od miesiecy juz debatuję
nad imionami. Mnie sie podoba Gerard dla chłopca, mąż sie krzywi...( julke
zaakceptował od razu) może macie jakąs propozycje.
Obserwuj wątek
    • cysia.b Re: Gerard i Julia 07.01.05, 12:59
      Nie wiem, czy wiesz, ale Julia to teraz prawdopodobnie najczęsciej nadawane
      imię żeńskie w Polsce.
      Co do Gerarda to zgadzam się z Twoim mężem. Może Ryszard, albo Olgierd?
      • pomme Re: Gerard i Julia 07.01.05, 13:57
        Właśnie z Julia sie zorientowałam i szukam czegos innego ( a trzymałam to imie
        od paru lat). Ryszard i Olgierd odpadaja definitywnie, mąz nie akceptuje. A
        mnie Gerard sie bardzo podoba
      • emi28 Re: Gerard i Julia 07.01.05, 14:24
        Znam dorosłego już Gerarda - fajny facet. Imię wg mnie pieknie i bardzo męsko
        brzmi. Tylko jak je zdrobnić? Z dziewczęcych podoba mi się Magdalena i
        Miłosława (Miłka). Pozdrawiam. Emilia
        • pomme Re: Gerard i Julia 07.01.05, 15:03
          No właśnie mi się gerard kojarzy z takim męskim dzielnym facetem i jednocześnie
          opiekuńczym. Eh chyba jakoś męża przekonam. o zdrobnieniu też myslałam może
          Gerciu?smile Mirosława - Miłka sliczne, nie wpadłabym. Z żeńskich spodonbała mi
          sie Blanka. Kiedyś z 1o lat temu szalałam za Zuzanną ( z powodu Cohena
          oczywiście) ale zbyt popularne sie zrobiło.
          • gaudencja Re: Gerard i Julia 07.01.05, 18:23
            Bardzo, bardzo jestem za Młosławą (Miłka, Miłochna, jest mnóstwo możliwych
            zdrobnień). Ewentualnie zamiast Julii może być też Julianna, imię podobne a
            rzadsze, ale naprawdę uważam Miłosławę za świetny wybór.

Gerard niespecjalnie mi się podoba, ale to Tobie ma się podobać i Tobie męsko
            kojarzyć... Z imion, które kojarzą mi się męsko, może spodobałby Ci się Witold
            lub Wiktor?
            • chuda_w-w Re: Gerard i Julia 07.01.05, 21:42
              Nie wniosę nic nowego wink ale jestem za Julianną i Wiktorem smile
              • gaudencja Re: Gerard i Julia 07.01.05, 21:51
                Aha - może być też Julisława smile
                • iza_lucja Re: Gerard i Julia 07.01.05, 23:02
                  Jak dla mnie to ani Gerard ani Julia , ale Miłoslawa - Miłka , przepięknie ,
                  stawiała bym na to imię smile)
                  • aniadm Re: Gerard i Julia 07.01.05, 23:08
                    Gerarda nie lubię ze względów bardzo osobistych - nie jest to imię wygodne w
                    uzyciu dla ludzi, którzy mają problemy z wymową 'r'... smile (ponoc jest to
                    problem dziedziczny, więc jeśli u was nie występuje, to OK, ale pamiętajcie o
                    tym)

Zarówno Julia jak i Miłosława są mi obojętne. Tzn nie zachwycają mnie
                    szczególnie, ale gorsze też znam.
    • abiela Re: Gerard i Julia 07.01.05, 23:44
      Dla mnie oba imiona odpadaja. Przy Gerardzie mam caly czas przed oczyma Gerarda
      z filmu "Dlug" a Julia mi sie juz osluchala. Jakos propozycji alternatywnych
      nie mam wiele? Miloslawa, Milochana, Dobroslawa, Dobromila bardzo mi sie
      podobaja. Dla chlopca - nie wiem? Moze Iwo?
      • pomme Re: Gerard i Julia 10.01.05, 08:09
        Dzieki Wam bardzosmile Gerard zostajesmile urabiam męża (na szczęście nie kojarzy
        mi sie z "Długiem")Natomiast Julia odpadła, nie miałam pojecia,że jest to tak
        popularne imię! bardzo spodobała mi sie Blanka, ale tym razem mąz nie popusci.
        Zastanawiamy sie nad Oliwią. Julianna też mi sie bardzo podoba. Dobrosława
        niestety odpada - złe skojarzenia. Na szczęście mam jeszcze czas żeby pomysleć
        dzieki bardzo wszystkim
        • abiela Re: Gerard i Julia 10.01.05, 11:33
          pomme napisała:

> Dzieki Wam bardzosmile Gerard zostajesmile urabiam męża (na szczęście nie kojarzy
          > mi sie z "Długiem")Natomiast Julia odpadła, nie miałam pojecia,że jest to tak
          > popularne imię! bardzo spodobała mi sie Blanka, ale tym razem mąz nie
          popusci.
          > Zastanawiamy sie nad Oliwią. Julianna też mi sie bardzo podoba. Dobrosława
          > niestety odpada - złe skojarzenia. Na szczęście mam jeszcze czas żeby pomysleć
          > dzieki bardzo wszystkim

No to dobrze, ze ci sie z "Dlugiem" nie koajrzywink IMO Blanka to sliczne imie,
          moze jednak urobisz meza? A moze na Bianke? Oliwia tez jest baaardzo popularna,
          tuz za Julia. Do mnie Julianna srednio przemawia, bardziej Julislawa. Prosze
          informuj nas jak pertraktacje?!
          • pomme Re: Gerard i Julia 10.01.05, 13:51
            naprawde Oliwia tez jest popularna? jak juz mam dac popularne imie to wole dac
            Anna albo Katarzyna. Ja cały czas jestem mocno przekonana do Blanki ale o ile
            kobiecie łatwiej zmienić zdanie tak z facetami jest gorzej. Ale mam duzo czasu,
            bo niestety okazało sie że odliczanie jeszce sie nie zaczęło. Jasne że bedę
            informować na bierząco. Śledzę wątki bo tu wszyswtkie macie super pomysły i
            jestem pewna że coś dla siebie znajdę. Dzieki i pozdrawiam
        • gaudencja Re: Gerard i Julia 10.01.05, 13:40
          Pomme, koiecznie nam napisz, jakie imiona w końcu wybierzecie! smile
    • abiela Oliwia 10.01.05, 14:03
      Apropos Oliwii zajrzyj tu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=16005004
      Mam nadzieje, ze przeforsujesz mala Blaneczkebig_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.