wilenka 17.01.05, 15:38 hm..zachwyciło mnie to imię Wirydianna z Radolińskich Kwilecka, 2 Voto Fiszerowa - ładny zestaw a jej pamietnik cudne "Dzieje moje i osób postronych" znaczenie znlalazłam dla formy Wiridiana - żeńska forma imienia Viruidianus ,od łacińskiego przymiotnika Viridis - zielnoy,młodzieńczy, świezy czerstwy hm... Jak Wam sie podoba ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniadm Re: Wirydianna 17.01.05, 15:52 Fiszerową znam, ale mnie się bardziej kojarzy z filmem Bunuela. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Wirydianna 17.01.05, 16:24 Wirydianna Bnińska, primo voto Raczyńska, secundo voto Mielżyńska - babcia wyżej wymienionej. Widzę, że czytałyśmy tą samą książkę. Mnie też to imię wpadło w oko i gdzieś już o nim na tym forum pisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Wirydianna 18.01.05, 12:12 Bardzo mi się podoba. Naprawdę bardzo, bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
zonka8 Re: Wirydianna 09.03.05, 00:38 Ciekawe imię, nawet dosyć mi sie podoba, ale poniewaz mam uraz do imienia Anna (skojarzenia z osobą), nigdy nie nazwałabym mojej córki imieniem, które ma taka końcówkę Odpowiedz Link Zgłoś
8-e Re: Wirydianna 10.03.05, 03:18 Mnie się ni podoba - najpierw skojażyło mi się z wirydażem i witryną. Jest jakies takie zbyt ekscentryczne. Poza tym "nn" w środku nie przejdzie w urzędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
mercka Re: Wirydianna 28.07.05, 01:01 ...mi nie przypadlo do gustu... nie lubie jak w imieniu wystepuje dwa "n" lub kończy sie na "anna" uwazam ze psuje brzmienie imienia , robi sie wtedy bardzo powaznym imieniem... Pozdrawiam Mercka Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wirydianna 28.07.05, 08:58 To imię ma jeszcze wersję Wirydiana (przez jedno "n") i Weridiana. Odpowiedz Link Zgłoś
mercka Re: Wirydianna 28.07.05, 16:27 ...przez jedno "n" bardziej do mnie przemowilo ... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Wirydianna 07.09.05, 16:12 Ładne imię,ale nie nawidzę jak ,,i" zamienia się na ,,o". Pozdrawiam Linna-Altair vs Linaya vs Alpha Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Wirydianna 04.02.06, 13:47 Bardzo ładne imię, fajnie można je zdrobnić (zdrobnienia podawała Tawananna w jakimś starym wątku). Ja polecam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Wirydianna 04.07.06, 22:04 Strasznie za mną chodzi cały czas; uwazam, że zasługuje na większą popularność. Odpowiedz Link Zgłoś