emi28 21.01.05, 00:12 Moja ciocia (pani po 50-tce) ma tak na imię. Mówimy do niej Schola, Scholka. Jak Wam się podoba? I czy znacie kogoś o tym imieniu? Ja-poza ciocią-nikogo. I choć miło mi się kojarzy zachwycona nim nie jestem. Pozdrawiam. Emilia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
illka1 Re: Scholastyka 21.01.05, 09:32 Szczerze mówiąc nie bardzo mi sie podoba- zbyt "wymyślne: i niezbyt dobrze brzmiące. No i te zdrobnienia.. Nie nazwałabym tak swojego dziecka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kocio-kocio Re: Scholastyka 21.01.05, 09:56 Na nieżyjącą już kuzynkę mojej babci mówiło się, niewiedzieć czemu: Konia. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Scholastyka 21.01.05, 10:02 Poszukaj w archiwum, rozmawialysmy juz o tym imieniu. Mnie ono nie zachwyca. Odpowiedz Link Zgłoś
reirei Re: Scholastyka 21.01.05, 13:51 Moja babcia (pani po 90-tce) też ma tak na imię Dla mnie jest babcią Scholasią. Samo imię, choć miło sie kojazry, średnio mi się podoba, przede wszystkim jest za długie. Odpowiedz Link Zgłoś
reirei Re: Scholastyka 21.01.05, 13:52 Znaczy się nie babcia tylko moja prabacia, a że mówię na nią babciu to tak mi sie napisało pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Scholastyka 21.01.05, 19:30 Będę oryginalna: podoba mi się Co nie zmienia faktu, że swojego dziecka nie nazwałabym tak. Odpowiedz Link Zgłoś
iff Re: Scholastyka 22.01.05, 17:57 Witam; ) ja mam tak na imię trzecie ale to sie chyba nie liczy? wybrałam sobie sama takie ; ) jakos Marie Magdaleny, Anny itp. nie przemawiały do mnie ; ) pozdrawiam iff Odpowiedz Link Zgłoś
asiaap Re: Scholastyka 22.01.05, 22:33 ja tez mam tak na trzecie imie pozdrawiam Joanna Malgorzata Scholastyka Odpowiedz Link Zgłoś
scholastyka1 Re: Scholastyka 22.01.05, 22:49 Całe życie uważałam,że okropne. Scholastyka obchodzi imieniny w dniu moich urodzin - 10 lutego, jest to więc jeszcze jeden powód mojej wdzięczności dla rodziców,że mam inne śliczne imię. Ale jak widać, z wiekiem mój stosunek do tego imienia staje się żartobliwy - dlatego pozdrowienia przesyła Scholastyka1. Odpowiedz Link Zgłoś
chuda_w-w Re: Scholastyka 22.01.05, 23:26 Kojarzy mi się głównie z kierunkiem w średniowiecznej filozofii Ale miłe jest dla uszu Odpowiedz Link Zgłoś