violus22 02.02.05, 02:54 Nazwalam swego synka Cezary,slicznie prawda? Ale tak szczerze to imie mi sie z nikim nie kojazy, ot tak poprostu wpadlo mi do glowy nie wiem skad i tak juz zaczelismy nazywac brzuszek Czarusiem dzis Czarujacy ma juz 3 tyg! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziarek_edziecko Re: Cezary:) Czarus:) Czarujacy:) 02.02.05, 09:39 Podoba mi sie Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Cezary:) Czarus:) Czarujacy:) 02.02.05, 11:08 Gratuluję Małego Czarującego Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Cezary:) Czarus:) Czarujacy:) 02.02.05, 17:15 A ja słyszałam wersję Cezariusz. Czu to jakaś odmiana imienia Cezary czy całkiem nowe imię? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Cezariusz 02.02.05, 18:21 ...to inna forma Cezarego. Wiele imion męskich kończących sie na -usz, -asz ma po polsku oboczność zakończenia (są też końcówki -y, -i). Cezary - Cezariusz, Jeremi - Jeremiasz, Zachary - Zachariasz, Gaudenty - Gaudencjusz, Arkady - Arkadiusz, Fabrycy - Fabrycjusz itp. Odpowiedz Link Zgłoś