kotka00 14.02.05, 19:33 Razem z mezem mamy zamiar miec 3 dzieci (ale nie trojaczki)- 2 chlopców, i 1 dziewczynke. Znacie jakies imiona dla chlopców, która brzmia mesko, imiona najlepiej pasujace do cibie (ale nie bardzo podobne czyli nie np. Pawel i Piotr), oraz imie dla dziewczyny, ale za to bardzo dziewczece (oodpada np. Daniela,Kamila). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Imie dla chlopca. 14.02.05, 21:30 Jeremi i Zachary albo Kiejstut i Olgierd ...a dla dziewczynki w drugim przypadku Biruta, a w pierwszym może byc np. Róża. Odpowiedz Link Zgłoś
kotka00 Re: Imie dla chlopca. 15.02.05, 20:54 Jeremi i Zachary...nie, to chyba nie te imiona...ale tez sa ladne Róza...moja kolezanka ma tak na imie, ale za nia nie przepadam, wiec imie zel mi sie kojazy. Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Imie dla chlopca. 15.02.05, 00:12 Mój "dzieciecy" zestaw wygląda identycznie- także 2 chłopaków i 1 dziewucha. A moje urwiski to Filip, Dawid i Flora Odpowiedz Link Zgłoś
kotka00 Re: Imie dla chlopca. 15.02.05, 20:57 No to gratuluje dzieci, a w jakim sa wieku? A co do imion to Dawid jest sliczne Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Imie dla chlopca. 15.02.05, 23:04 Filip ma 6 lat, Dawid w tym roku skończy 4 a Florka ma dopiero co 2 miesiące ( i to nie całe, bo urodziła się 31 grudnia) A do imienia Dawid zdecydowaliśmy się na nie głównie ze względu na jego znaczenie ("ukochany, ulubieniec"; być może pierwotnie tytuł "davidum" przysługiwał wybitnym osobom) + moje zainteresowanie osobą króla Dawida Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Imie dla chlopca. 15.02.05, 23:09 Aha a z typowo męskich imion zaproponuję Ci Jerzego, Tomasza (Tomka), Adasia, Karolka, Wojciecha, Dominika, Gabriela, Grzesia, Andrzeja + Jędrzeja Natomiast dla dziewuszki proponuję Blankę, Paulinkę, Berenikę, Małgosię, Emilkę, Ewę, Rozalię, Różyczkę, Marcję i może jeszcze Marikę Odpowiedz Link Zgłoś
kotka00 Re: Imie dla chlopca. 16.02.05, 22:59 Ooo Paulina jest bardzo ladna, a z chlopiecych Tomek. Ale oba imiona dla mnie sa takie "zwykle". (co prawda takich szukam-zwyklych, ale np.imie Twojego synka Dwida ma >cos< w sobie) Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Imie dla chlopca. 18.02.05, 10:04 ale np.imie Twojego synka Dawida ma >cos< w sobie) Oj żebyś wiedziała!! To coś to straszne rozrabiarstwo, wielka inteligencja i niesamowity urok osobisty- taka malutka (póki co) mieszanka wybuchowa Odpowiedz Link Zgłoś
kotka00 Re: Imie dla chlopca. 19.02.05, 20:48 hehe no to bardzo masz fajnego Dawidka Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: Imie dla chlopca. 15.02.05, 00:20 Z "męskich" imion przychodzi mi do głowy np.: Ryszard, Mieszko, Sambor, Radosław. Z dziewczęcych i delikatnych: Jaśmina, Julianna, Lea, Lilia, Lilianna, Liwia, Ligia, Idalia, Natalia, Amelia, Alicja, Alina, Eliza. Odpowiedz Link Zgłoś
kotka00 Re: Imie dla chlopca. 15.02.05, 20:59 Meskie...raczej zadne z tych, choc wszytskie sa "meskie" Dziewczece... Julianna- Julka ladne...Lilka (lilia i liliana) tez fajne, Amelia tez. A co sadzisz o Klaudii? Odpowiedz Link Zgłoś
mamasebunia Re: Imie dla chlopca. 15.02.05, 21:24 Ja mam Sebastiana. Podoba mi się Filip i Kasper. Dla dziewczynki Amelia, Julia i Kornelia. Iwona i Sebuś Odpowiedz Link Zgłoś
kotka00 Re: Imie dla chlopca. 16.02.05, 23:03 Ooo Kasper...ale bardzoej Kacper mi sie podoba. Jakos lepiej brzmi A co do dziwczynki do Julia jest piekne, niestety bardzo popularne teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
apja Re: Imie dla chlopca. 16.02.05, 08:07 W domu mam Alicję i Sergiusza. Podoba mi się Olimpia a dla chlopca nie mam już pomyslów. Odpowiedz Link Zgłoś
apja Re: Imie dla chlopca. 16.02.05, 08:08 Zapomnialam jeszcze o Wiktorii i Oliwii. Ale tych ostatnio jest strasznie dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
kotka00 Re: Imie dla chlopca. 16.02.05, 23:04 No niestety i Wiktori i Oliwi, no i Juli jest strasznie duzo A co sadzisz o Klaudi? Odpowiedz Link Zgłoś
jagodabranicka Re: Imie dla chlopca. 16.02.05, 11:54 Wojciech i Stanisław Aleksandra i Zuzanna Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Imie dla chlopca. 16.02.05, 12:25 Z imieniem dla chłopca sama miałam problem, ponieważ to co nam sie podobało to albo sie źle kojarzyło z kimś z otoczenia, albo było zajęte. Dlatego po długich poszukiwaniach pojawił dię Daniel. A z męskich imion, które mi się podobaja to Dobromir, kazimierz, Stanisław, Dariusz, Jarosław Dla dziewczynki imie było od zawsze - Gabrysia, ale podoba mi się IDA (idalia ), Patrycja, Magdalena, Agata Pozdrawiam Mama Daniele (4l.) i Gabi ( 2,5l.) Odpowiedz Link Zgłoś
kotka00 Re: Imie dla chlopca. 16.02.05, 23:09 No dokladnie mam tak samo, ze albo sie zle kojazy to imie, albo tak ma na imie ktos bliski (np. siostry blizniaki- Adrianek, i Karolinka). Ooo Patrycja imie...bardzo ladne, zupelnie o nim zapomialam Z imion chlopiecych zadne mi sie nie podoba, ale kazdy ma swój gust Odpowiedz Link Zgłoś
kotka00 Re: Imie dla chlopca. 16.02.05, 23:07 Co do imion chlopiecych to heh....poprostu nie sa w moim guscie Imiona dziewczece sa bardzo ladne, Ola i Zuzia (Aleksandra i Zuzanna) Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: Imie dla chlopca. 17.02.05, 13:05 Ja mam Juliusza (syn) i Grzegorza (mąż) oraz Urszulę - córa. Pozdrawiam wana Odpowiedz Link Zgłoś
kotka00 Re: Imie dla chlopca. 19.02.05, 20:49 Julus...fajne ALe chyba Julia lepiej wg. mnie brzmi ale to tylko moje skromne zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: Imie dla chlopca. 21.02.05, 08:33 No tak, Julenio miał być Julią, ale w sumie dobrze się stało, bo Julii teraz zatrzęsienie, a o Juliusza wszyscy pytają Pozdrawiam wana Odpowiedz Link Zgłoś
barcellona Re: Imie dla chlopca. 21.02.05, 11:41 Mój syncio ma na imię Albert, a jego braciszek bedzie Antosiem. Uzupełnieniem byłaby Olga, ale po zapoznaniu się z tym forum pojawiają się nowe pomysły. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kotka00 Re: Imie dla chlopca. 21.02.05, 19:45 Albert...moim zdaniem tak "zagranicznie" brzmi. Ale oczywsicie zagranicznie w sesie fajnie. Antek...heh nie mam nic do tego imienia. Olga...a nie lepiej Aleksandra? Zreszta i tak Ola i tak Odpowiedz Link Zgłoś
kotka00 Re: Imie dla chlopca. 21.02.05, 19:39 No tak Julia to chyba co 3 dziewczynka. A Julek...bardzo fajne Odpowiedz Link Zgłoś
nitka9 Re: Imie dla chlopca. 22.02.05, 11:51 Moje typy to Dawid i Mateusz, a dziewczynka Julita Tak mam na imię ja, więc nie jestem obiektywna-hehe. Ale Julia jest bardzo dziewczęce Odpowiedz Link Zgłoś
mona75 Re: Imie dla chlopca. 23.02.05, 21:45 Moj synek nazywa sie Leonard. Jakbym miala drugiego to nazwe go Maksym a gdyby byla cora to Tamara albo Natasza albo Laura Odpowiedz Link Zgłoś
kotka00 Re: Imie dla chlopca. 24.02.05, 14:02 No ja raczej nie przepadam za imionami typu Leonard, czy Tamara. Chociasz Tobie przeciesz moga sie podobac Ale Laura za to jest ladne Odpowiedz Link Zgłoś
kotka00 Re: Imie dla chlopca. 24.02.05, 14:01 Bardzo ladne imiona Zupelnie zapomialam o imienieu Mateo (Mateusz) Julita...niby tez Julia, ale jednak nie Julia Odpowiedz Link Zgłoś
salza Re: Imie dla chlopca. 25.02.05, 00:15 Może Telesfor ? >>> pozdr, Mr. Prosiak humor.prosiak.pl dowcipy.prosiak.pl alpinsc.webpark.pl Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Imiona dla trojga 25.02.05, 09:56 kotka00 napisała: > Razem z mezem mamy zamiar miec 3 dzieci (ale nie trojaczki)- 2 chlopców, i 1 > dziewczynke. Zacna kombinacja. Też bym tak chciał. Zna ktoś sposób, żeby tak wyszło? > Znacie jakies imiona dla chlopców, która brzmia mesko, imiona > najlepiej pasujace do cibie (ale nie bardzo podobne czyli nie np. Pawel i > Piotr), oraz imie dla dziewczyny, ale za to bardzo dziewczece (oodpada np. > Daniela,Kamila). Myśmy sobie zaplanowali Janka, Marcina i Marysię. Ja chciałem Sarę (ktoś jeszcze pamięta film "Mała księżniczka"?), ale moja się nie zgodziła. Ewentualna druga córka pewnie Krystyna. Odpowiedz Link Zgłoś
kotka00 Re: Imiona dla trojga 06.03.05, 23:24 Nom chyba najlepiej miec 2 chlopcow i dziewczuszke (gratuluje ci, ze u ciebie tak jest) Janek...Marcin...Matrysia. Nielubie imion typu Marysia, Krysia, Wiesia, Czesia...ale z tym wszytskich starych imion Marycia jest naladniejsze Marcin i Janek...ladne...ale jakies takie....no niewiem "nie w moim typie?"? Odpowiedz Link Zgłoś
monia292 Re: Imie dla chlopca. 01.03.05, 18:05 Dla dziewczynki:Weronika,Julia,Laura natomiast dla chłopca:Maciuś,Grzesiu,Kubuś Odpowiedz Link Zgłoś
kotka00 Re: Imie dla chlopca. 01.03.05, 22:56 Hej! Wiesz Twoja propozycja mi sie najbardziej podobaja Weronisia i Juleczka poprostu piekne. Laura tez fajne A chlopwiecych imion Kuba jest CUDo..lecz niestet bardzo duzo mamy Jakubow. Maciek tez spoko, a Grzes...tez moze byc, ale i tak Kuba jest naj... Odpowiedz Link Zgłoś
zabiska Re: Imie dla chlopca. 07.03.05, 13:12 Mnie bardzo sie podoba Jessika (tylko ze to nie polskie) albo Daria, a dla chlopca Dorian. Odpowiedz Link Zgłoś
kotka00 Re: Imie dla chlopca. 08.03.05, 23:13 hehe nie dzieki, nie lubie tego typu imion Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Imie dla chlopca. 09.03.05, 12:16 Mi podobają sie: Nataniel (imie mego synka,dla mnie najpiekniejsze) Tobiasz Bartosz Tymon Iwo Igor Kajetan Dorian Patryk Cyprian Łucja Lena Ida Iga Berenika Bianka/Blanka Marcelina Rachela (coraz bardziej) Julita Julianna Lilianna Moze któres Ci sie spodoba? pzdr. Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
lemur_ks Re: Imie dla chlopca. 09.03.05, 12:27 Kornel, Błażej, Konstanty Lena, Anastazja, Konstancja ..... i życzę powodzenia, szczęścia czy kupna ,, przepisu" na takowy zestaw..... A swoją drogą nie masz chyba problemu z wyrażaniem swego zdania i gustów deptania w sposób prosty... Odpowiedz Link Zgłoś