emi28 11.03.05, 21:57 W dzisiejszym "Kurierze szczecińskim" krótki artykuł na temat tego, jakie imiona są popularne w Szczecinie okraszony ciekawostką: otóż jak podaje dyr. USC w latach 50-tych nadano w Szczecinie chłopcu imię Winnetou. Ciekawe, jak to zdrobnić? Win?Winek? Rodzice byli pewnie miłośnikami Karola Maya Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lukrecja_mniam Re: Winnetou 12.03.05, 09:34 Niewatpliwie, ale wedlug mnie niezbyt fortunny to pomysl. A Rymut podaje tylko jednego Winnetou, ale nie tego szczecinskiego, lecz łódzkiego, urodzonego w latach 60-tych. Szczecinski jest Winetou (przez jedno n) i tez urodzony w latach 60-tych. Jest jeszcze jeden Winetu, z katowickiego, i tez z lat 60-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
emi28 Re: Winnetou 12.03.05, 13:00 Też mnie nie zachwyca . Ciekawa jestem, czy reporterzy mieli błędne info, czy to może inny Winnetou. Jako dziecko bylam zafascynowana przygodami słynnego Apacza i Old Shurehand'a tyle, że mi przeszło. Niektórym, jak widać, nie przechodzi Odpowiedz Link Zgłoś
mamamichalka1 Re: Winnetou 15.03.05, 21:08 Winetou (przez jedno n) i Winetu to, wg Rymuta, kobiety... Odpowiedz Link Zgłoś