szczekuszka 05.04.05, 08:59 Co powiecie na to imie?! Znalam jedna dziewczyne o tym imieniu. Moim zdaniem trzeba sie przyzwyczaic. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziarek_edziecko Re: Anemona 05.04.05, 09:47 Imię to kojarzy mi się i wyłącznie z kwiatem - anemonem czyli zawilcem. Można sie przyzwyczaić i do Anemonki Ale chyab zdrobniale to i tak Monika, Monisia,Monia Pa Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Anemona 05.04.05, 09:48 Nikt nie zdrabnial jej imienia, wszyscy uzywali pelnej formy. Nawet najblizsi koledzy. Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Anemona 05.04.05, 10:00 A nie zdrabniali chociaż - Anemonka ? Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Anemona 05.04.05, 10:01 madziarek_edziecko napisała: > A nie zdrabniali chociaż - Anemonka ? Na pewno nie w mojej obecnosci Odpowiedz Link Zgłoś
madziarek_edziecko Re: Anemona 05.04.05, 10:03 szczekuszka napisała: > madziarek_edziecko napisała: > > > A nie zdrabniali chociaż - Anemonka ? > > Na pewno nie w mojej obecnosci > Tak sie zastanawiam Szczekuszko dlaczego akurat takie imę rodzice jej nadali. Tak mnie to troszke nurtuje i ciekawi.A ze ciekawska z natury jestem, wiec pytam A tak na marginesie, czy tylko my jestesmy na forum ? > > > Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Anemona 05.04.05, 12:04 > Na pewno nie w mojej obecnosci > > Tak sie zastanawiam Szczekuszko dlaczego akurat takie imę rodzice jej nad > ali. > Tak mnie to troszke nurtuje i ciekawi.A ze ciekawska z natury jestem, wiec > pytam Z tego co sie dowiedzialam, to pewne trudnosci mieli przy rejestracji imienia, ale czemu nadali takie imie, to nie wiem. Jesli dobrze pamietam, jej rodzice byli zwiazani z srodowiskiem artystycznym. > A tak na marginesie, czy tylko my jestesmy na forum ? Byc moze cos takiego zaszlo, ale Forumowicze juz szybko zaludnili Forum! Odpowiedz Link Zgłoś
aniadm Re: Anemona 05.04.05, 11:18 Dla mnie za długie. Cztery sylaby to (dla mnie) maksymalna dopuszczalna długość imienia, a jest prawdopodobne, że na co dzień skróciłabym do formy dwusylabowej. Poza tym nie tyle brzmi to na moje uszy jak imię, co jak "anemon" z doklejonym "a". Wiem, że to mętne, ale nie umiem lepiej wyłożyć Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: Anemona 05.04.05, 11:32 kojarzy mi się z anemią. jeśli posiadaczka tego imienia jest krzepka, temperamentna, o żywej urodzie to ok. jeśli to np. filigranowa blondynka, wiecznie chwiejąca się emocjonalnie (znałam takie), to dla mnie "za dużo grzybów w barszcz". Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Anemona 05.04.05, 11:48 Mialam przyjemnosc z jedna pania o imieniu Anemone - dla mnie niezbyt. Nie lubie kwiatowych imion. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
lukrecja_mniam Re: Anemona 05.04.05, 13:54 nie jest takie zle. przynajmniej nienudne. Odpowiedz Link Zgłoś