lilith76 27.04.05, 14:29 osobiście nie widziałam programu, ale na innym forum przeczytałam, że tak zamierzają nazwać synów Doda i jej mąż Radek Majdan. Tristan był już omawiany. było coś o Mauro? Mauro Majdan - super Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snotty14 Re: Mauro i Tristan 27.04.05, 14:32 Taak.. Też wczoraj było w "Mamy Cię!" o tym, że Doda tak chce nazwać swoje dzieci..Czego to ludzie nie wymyślą Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Mauro i Tristan 27.04.05, 15:16 Przepraszam, ona w ciazy jest???? Tristan byl juz nie tak dawno omawiany, ale Mauro? Dla chlopca? Znam pewna Maure co prawda, ale raz jeszcze zapytam, Mauro? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mauro i Tristan 27.04.05, 15:22 Może być Maur, Maurus (to właśnie są odpowiedniki Mauro), ostatecznie Mauryn (albo Maurycy). Spokojnie. Mieszka w Warszawie? W Warszawie jest rozsądny USC. Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Mauro i Tristan 27.04.05, 15:25 O!!!! Maurycy to juz cos. Musze zaraz dopisac do watku o Pankracym i Serwacym :- ) Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Maurycy... 27.04.05, 16:00 a mnie się Maurycy teraz spodobał.W ogóle to zmieniło mi się wiele gustów jeśli chodzi o imiona-po kilkumiesięcznym czytaniu tego forum.Inaczej odbieram ludzi,którzy nazwali swe pociechy x lub y...Cóż,tylko krowa nie zmienia zdania... Odpowiedz Link Zgłoś
barcellona Re: Mauro i Tristan 27.04.05, 19:11 Niestety w Krakowie, na moim osiedlu Niestety nie jestem w stanie wywnioskować czy urzaąd jest rozsądny. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mauro i Tristan 27.04.05, 19:12 hm, wypada się modlić, żeby przynajmniej odzyskał rozsądek (jeśli go dotad nie posiadł), zanim stanie się to istotne w sprawie ))) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
gunka2 Re: Mauro i Tristan 27.04.05, 19:22 Tristan jest tak trudny do wymowienia dla dziecka. Nie wiem czy to dobry pomysl. A Mauro w tej formie w Polsce? Nie przekonuje mnie wogole. Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Mauro i Tristan 27.04.05, 22:45 Tristan Majdan brzmi równie czarująco, co Mauro Majdan. Pozostaje tylko wierzyć w rozsądek USC.... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mauro i Tristan 27.04.05, 22:46 dobrze, że nic nie jadłam otwierając ten post D Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: Mauro i Tristan 28.04.05, 01:57 Chyba dobrze ze nie wiem kto to Doda, nic nie stracilam zdaje sie. Zreszta po przezwisku (to przeciez nie imie) widac ze tylko Mauro moglby byc :o) Tristan to widac nawet klasyka w tym kontekscie, ciekawe czy sie zdecyduja na Izolde jakby co, nie... do Maura lepiej pasuje Izaura! Odpowiedz Link Zgłoś
margosia.kr Re:barcellona 28.04.05, 09:15 Dlaczego niestety ?? Uciążliwi sąsiedzi ?? Pozdrawiam - Małgosia Odpowiedz Link Zgłoś
barcellona Re:barcellona 28.04.05, 10:45 Niestety, że w Krakowie i trudno wywnioskować czy Urząd jest rozsądny na tyle aby odradzić takie wybryki. A co do sąsiedztwa to nie ma problemu Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sparkling Re:barcellona 29.04.05, 08:45 A czy możesz napisać jakie to osiedle? Bo zaczynam żyć w strachu, ze to samo, co moje.... Odpowiedz Link Zgłoś
barcellona Re:barcellona 29.04.05, 12:56 Żabiniec w Krakowie Na szczęście z niego zmykam niedługo do swojego mieszkanka Odpowiedz Link Zgłoś
margosia.kr Re: Mauro i Tristan 28.04.05, 09:18 Dziewczyny, niech sobie dają jak chcą Małgosia Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Mauro i Tristan 26.09.05, 18:02 E, to tylko takie niewinne gadanie. Skoro Nikon Doroty Gawryluk jest omawiany na wszystkie strony, to czemu nie Doda. Dziewczyny, macie jescze jakieś ciekawe nowinki o imionach planowanych przez sławne gwiazdy estrady? Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Mauro i Tristan 28.04.05, 10:01 Tristan co szedł razem z majdanem, o pardon Majdanem hihi Ciekawe co wymyślą dla córki?? Nikola, Dżesika a może... Izolda (niiiieeeeee o znajomość literatury to ich chyba podejrzewać nie będę) Odpowiedz Link Zgłoś
itymonka Re: Mauro i Tristan 28.04.05, 10:50 idaaa napisała: > Tristan co szedł razem z majdanem, o pardon Majdanem hihi > > Ciekawe co wymyślą dla córki?? Nikola, Dżesika a może... Izolda (niiiieeeeee o > znajomość literatury to ich chyba podejrzewać nie będę) Gdzies wyczytałam że dziewczynke nazwa Carmen Ira > Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Carmen 28.04.05, 20:23 itymonka napisała: > Gdzies wyczytałam że dziewczynke nazwa Carmen Ira Carmen Majdan, hihi. Choć sama Carmen może być, ale dobór tego imienia do nazwiska jest trudny. Kiedyś słyszałam o dziewczynie, która nazywała sie Korytek i chciała dać córce na imię Carmen (i to jest autentyczna historia; na szczęście zrezygnowała). Ale ta Ira, kojarzy mi się z francuskim "ça ira". No nic, to i tak drugie imię. Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: Carmen 29.04.05, 01:58 Czyli z francuska byloby Carmen Ujdzie Majdan, niezle... Mnie sie Ira kojarzy z terorystycznie-wyzwolenczymi ruchami w Irlandi a w Stanach to jest raczej niespotykane imie meskie. Odpowiedz Link Zgłoś
tineczka5 Re: Mauro i Tristan 29.04.05, 08:29 idaaa napisała: > > Ciekawe co wymyślą dla córki?? Nikola, Dżesika a może... Izolda (niiiieeeeee o > znajomość literatury to ich chyba podejrzewać nie będę) Oj,brzydko! Nie sądź,byś nie była osądzana!I więcej tolerancji! Nie,żebym była wielbicielką rzeczonej Dody/prawdę powiedziawszy,nie wiem kto zacz-chyba piosenkarka???/i takich imion,ale uderzył mnie Twój osąd.No,chyba,że ich znasz osobiście.... > Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: Mauro i Tristan 29.04.05, 10:27 tineczka5 napisała: > idaaa napisała: > > > > Ciekawe co wymyślą dla córki?? Nikola, Dżesika a może... Izolda (niiiieee > eee > o > > znajomość literatury to ich chyba podejrzewać nie będę) > > > Oj,brzydko! Nie sądź,byś nie była osądzana!I więcej tolerancji! > Nie,żebym była wielbicielką rzeczonej Dody/prawdę powiedziawszy,nie wiem kto > zacz-chyba piosenkarka???/i takich imion,ale uderzył mnie Twój osąd.No,chyba,że > > ich znasz osobiście.... > > Na Dode wystarczy popatrzeć,żeby znać jej gust,obycie i brak oczytania.Nic dziwnego,że ją bronisz Tineczko,ale gdybyś ją faktycznie znała to miałabyć podobne zdanie do Idy Odpowiedz Link Zgłoś
idaaa Re: Mauro i Tristan 29.04.05, 12:21 Masz rację zachowałam się jak świntuch. Na swoje usprawiedliwienie mam tylko i wyłacznie to, że na ludzi jej pokroju reaguję wprost alergicznie. Niestety nawet jeśli ich nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
tineczka5 Re: Mauro i Tristan 29.04.05, 17:42 Ja wybaczam Ale nie wiem jak Doda.... Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Mauro i Tristan 22.10.05, 11:14 Tristan ostatecznie może być,ale Mauro? Okropne.Ludzią przewraca się w głowach (i do nie dawna mnie też)! Odpowiedz Link Zgłoś
stahap Nie wiedziałam że już było :) 10.02.06, 09:24 Dzięki Gaudencjo. Gust faktycznie jest sprawą względną. A może Giaur, też fajnie . Albo Lemur. Super brzmi! Ira też mi się kojarzy z pewną organizacją. To moze siostra dla Iry - Eta? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Nie wiedziałam że już było :) 10.02.06, 18:28 Eta - pięknie brzmi A dla braciszków - Hamas i Fatah. Na pewno będą "wojownikami, indywidualistami" Odpowiedz Link Zgłoś
trrruskawa Re: Mauro i Tristan 07.07.06, 22:17 Mauro? ja słyszałam, że dziewczynkę chcą nawać Maura lub Carmen, a chłopca tristan. Odpowiedz Link Zgłoś