machacha 07.05.05, 20:37 Mojej coreczce, kiedy sie urodzila niecale 6 lat temu, dalam wyjatkowe i rzadkie imie - Julia. Teraz jest juz delikatnie mowiac, popularne. Zawsze podobalo mi sie tez Sara - czasem "zaluje" (pewnie to glupie), ze nie nazwalam jej Sara. Gdybym miala jeszcze jedna coreczke - wlasnie tak dalabym jej na imie. Wiecej dzieci jednak nie planuje (chociaz roznie to moze byc...) - wystarczy mi moja kochana dwojka - mam jeszcze synka Oliwiera (16.12.2003r.) - jak narazie jest jedyny na osiedlu. Jak wam sie podoba? Pozdrawiam. Wpisujcie sie mamy Oliwierow i Julii - skad jestescie - ja z Sosnowca. Pa pa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
idaaa Re: Julia i Oliwier 07.05.05, 23:17 Julia jest śliczna, tylko niemożebnie popularna a Oliwier to- niestety- nie mój gust. No ale cóż - jakże nudno by było gdyby każde z dzieci nazywało sie tak, jak moje Odpowiedz Link Zgłoś
itymonka Re: Julia i Oliwier 08.05.05, 00:08 machacha napisała: > Mojej coreczce, kiedy sie urodzila niecale 6 lat temu, dalam wyjatkowe i > rzadkie imie - Julia. Teraz jest juz delikatnie mowiac, popularne. Julia - piekne imię Ale wydaje mi sie ze nicale 6 lat temu wcale nie byla taka rzadka choc na pewno nie tak popularna jak teraz a Oliwier - kojarzy mi sie z Oliwierem Janiakiem))))))) (ktory notabene ma na imie inaczej) co jest pozytywnym skojarzeniem. Imie z zachodu, strasznie modne (( i chyba wlasnie to najbardziej mnie zniecheca Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Imie Janiaka? 08.05.05, 11:45 > a Oliwier - kojarzy mi sie z Oliwierem Janiakiem))))))) (ktory notabene ma na imie inaczej)< Itymonko, a jak ma na imie tak naprawde Janiak? Odpowiedz Link Zgłoś
machacha Re: Imie Janiaka? 08.05.05, 13:19 no wlasnie, jak? - pierwsze slysze... Imie Oliwier podobalo mi sie na duzo wczesniej, zanim Janiak pojawil sie w telewizji... Ogladalam wiele, wiele lat temu taki francuski film "Olivier, Olivier" i jakos tak to imie zapadlo mi w pamieci. Odpowiedz Link Zgłoś
itymonka Re: Imie Janiaka? 08.05.05, 13:26 bonnie75 napisała: > > Itymonko, a jak ma na imie tak naprawde Janiak? Na poczatku musz sie poprawic bo Janiak to Olivier a nie Oliwier (moj blad) a naprawde ma na imię Piotr a Olivier to jego drugie imię. Ktos ponoc kiedys zobaczyl w dowodzie imię Olivier i jakos tak sie dalej wszystko potoczylo... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Julia 08.05.05, 13:05 itymonka napisała: > Julia - piekne imię Ale wydaje mi sie ze nicale 6 lat temu wcale nie byla > taka rzadka choc na pewno nie tak popularna jak teraz To fakt. Julia nie była wprawdzie w 1999 roku w pierwszej dziesiątce nadań, ale w pierwsze 20-tce już tak. Za to u mojego synka w zerówce w grupie Julii jest 3 i jest to najczęściej powtarzające się imię. Biedne Julie funkcjonują w opowiadaniach mojego synka nie pod imieniem, ale pod imieniem+nazwiskiem wypowiedzianymi jednym tchem. Chyba panie w ten sposób wołają je w przedszkolu : ( Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Julia 08.05.05, 13:18 Gaudencjo, a ile dzieci ogółem jest w grupie Twojego synka? A wracając do tematu - pamiętam, że od zawsze nie znoszę tego, jak ktoś woła mnie po nazwisku (chociaż jest dość ładne). Ale inaczej się nie da, bo w moim otoczeniu zawsze było kilka osób o moim imieniu i mam lekki żal do rodziców, że jest ono tak popularne. Imienia nie zmienię, bo nie uda mi się przyzwyczaić osób z otoczenia, aby wołali na mnie tak, jak bym chciała. Nie mam nawet żadnego drugiego imienia - ale jak znam życie, byłoby równie popularne... Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Julia 08.05.05, 13:23 theodorka napisała: > Gaudencjo, a ile dzieci ogółem jest w grupie Twojego synka? W tej chwili chyba mniej (częśc przeniosła sie do zerówki szkolnej), ale wyjściowo było chyba 24. Drugim najczęściej powtarzającym sie imieniem był oczywiście Kuba - Kubusiów było dwóch. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Julia 08.05.05, 13:30 gaudencja napisała: > W tej chwili chyba mniej (częśc przeniosła sie do zerówki szkolnej), ale > wyjściowo było chyba 24. Drugim najczęściej powtarzającym sie imieniem był > oczywiście Kuba - Kubusiów było dwóch. Ja i moja koleżanka niedawno byłyśmy w pobliskim przedszkolu celem odebrania 6- letniego Damiana. Rozejrzałam się po półkach na kapcie i wieszakach na ubrania podpisanymi imionami dzieci i okazało się, że tam królują głównie Adriany, Kamilki, Oliwiery, Andżeliki i Damiany właśnie Oprócz tego oczywiście nieśmiertelne Małgosie, Anie i oczywiście Julki i Kubusie. Jedynymi oryginalnymi i nie powtarzającymi się imionami w całym przedszkolu były Erika (zastanawiam się, dlaczego nie przez "y" w środku), Jagoda (wątpię, żeby była Jadwigą) i Kornelia (na którą wszyscy wołali Korna, mam wrażenie, że zdrobnienie Nela jest tu nieznane). Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Julia 08.05.05, 13:37 theodorka napisała: Kornelia (na którą wszyscy wołali Korna, mam wrażenie, że > zdrobnienie Nela jest tu nieznane). A może nawet i jest - właśnie przypomniało mi się, że słyszałam o jakiejś starszej kobiecie, która mieszka w moim miasteczku i ma na imię Nela (tak zarejestrowane w urzędzie). W porównaniu z jej trudnym, dwuczłonowym nazwiskiem nie brzmi to szczególnie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Julia 08.05.05, 13:39 theodorka napisała: W porównaniu z jej trudnym, dwuczłonowym nazwiskiem > > nie brzmi to szczególnie dobrze. Ech, nie "w porównaniu", tylko "w połączeniu", znów coś mi się pomyliło. Teodora Odpowiedz Link Zgłoś