oliwe 03.06.05, 23:30 Nie potrafię nabrać dystansu.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: Imię dla dziewczynki do nazwiska Gacek 03.06.05, 23:55 Oczywiscie doskonale będą brzmieć prawie wszystkie osłuchane, klasyczne imiona typu Aleksandra (znałam kiedyś Olę Gacek), Joanna itp. - odradzam tylko Agatę. A poza tym naprawdę masz duży wybór, bo poza bardzo wyszukanymi imionami większosć będzie brzmieć dobrze, np. Marcelina Gacek, Melania Gacek, Helena Gacek, Antonina Gacek, Róża Gacek, Rozalia Gacek (one są oczywiście też osłuchane i klasyczne, choć teraz nie takie częste). A o jakim imieniu myślałaś? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
emi28 Re: Imię dla dziewczynki do nazwiska Gacek 04.06.05, 00:07 Znam Agnieszkę Gacek i ładnie mi to połączenie brzmi. Sądzę, że większość imion pasuje. Ot, pierwsze z brzegu - Magdalena Gacek, Emilia Gacek, Małgorzata Gacek. Odpowiedz Link Zgłoś
cynta Re: Imię dla dziewczynki do nazwiska Gacek 04.06.05, 01:00 Marcelina, Klementyna, Marcjanna, Florentyna itp. dlugie, takie co nawet zdrobnienie maja dlugie ale nie za bardzo popularne tak jak Malgorzata czy Aleksandra Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Imię dla dziewczynki do nazwiska Gacek 04.06.05, 08:42 Jestem za Rozalią lub Klementyną Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Imię dla dziewczynki do nazwiska Gacek 04.06.05, 10:23 Moim zdaniem wcale nietrudno skomponować fajny zestaw z tym nazwiskiem. Wybierać możesz zarówno z imion "na topie" (Zofia, Weronika) imion "klasycznych" (Anna, Katarzyna) jak i tych rzadziej nadawanych (Elżbieta, Rozalia). Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Imię dla dziewczynki do nazwiska Gacek 04.06.05, 10:25 Aha - unikałabym tylko imion pretensjonalnych jak np Andżelika, Nikola, Roksana, które moim zdaniem nie współbrzmią z tym nazwiskiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kubuspuchatek18 Re: Imię dla dziewczynki do nazwiska Gacek 04.06.05, 18:57 ze mna do klasy chodzila marysia gacek. jej mama to malgorzata. Odpowiedz Link Zgłoś
mayessa Re: Imię dla dziewczynki do nazwiska Gacek 06.06.05, 10:01 Tak, bez czegoś strasznie wyszukanego. Właśnie wczoraj z rodzicami się nabijalismy z takiego bardzo udziwnioonego zestawu: Ferdynand Zając (to taki sztuczny twór- Ferdynand to imie mojego taty a Zając to byłe nazwisko znajomych). Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Julianna 06.06.05, 21:54 A mnie "męczy" zestaw Julianna Gacek - jak Wam się podoba? Odpowiedz Link Zgłoś
winnetka Re: anna gacek 07.06.05, 02:10 Ja tez znam Anie Gacek i uwazam,ze to polaczenie fajnie brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwe Re: Imię dla dziewczynki do nazwiska Gacek 10.06.05, 19:32 dziekuję za odpowiedzi. Uswiadomiłam sobie, że to nazwisko nie jest spacjalnie zobowiązujące i nie trzeba jakos szczególnie uważac przy wyborze imienia. Problem w tym, że ani o krok nie zbliżyłam sie do podjęcia decyzji. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Imię dla dziewczynki do nazwiska Gacek 10.06.05, 19:46 Nie masz pomysłów? Czy masz za dużo? Odpowiedz Link Zgłoś
oliwe Re: Imię dla dziewczynki do nazwiska Gacek 10.06.05, 22:25 Nie mam wogóle. Wszystkie są takie obce, że nie umiem sobie wyobrazić, że będę tak wołać na swoje dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś