awionetka2005 17.06.05, 19:39 Czy podoba się wam to imię? Jesli tak to dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ajlii Re: Emil 17.06.05, 20:06 zupełnie nie mój typ... nie lubię go, ale nie potrafię podać konkretnych przyczyny - po prostu brzmienie mi się nie podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Emil 17.06.05, 20:10 Dość mi się podoba, ponieważ jest całkiem ładne. I o wiele mniej popularne od Emilii Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Emil 17.06.05, 20:36 Mnie sie podoba-jako zdrobnienie od Emiliana. Sam Emil jest dobry dla chlopca, ale dla mezczyzny juz mi nie brzmi-w przeciwienstwoie do ww Emiliana... Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Emil 17.06.05, 20:40 martka_k napisała: > Mnie sie podoba-jako zdrobnienie od Emiliana. Sam Emil jest dobry dla chlopca, > ale dla mezczyzny juz mi nie brzmi-w przeciwienstwoie do ww Emiliana... A według mnie Emilian brzmi nieco sztucznie. Może nawet równie, jak Liwianna z sąsiedniego wątku (IMO). Tak samo zresztą, jak Emiliana od Emilii. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Emil 20.11.05, 20:46 Mi rowniez Emilian brzmi nieco sztucznie, choc jestem bardzo oswojona z tym imieniem dzieki koledze ze szkoly. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Emil 17.06.05, 20:39 Podoba mi się bardzo, i z brzmienia, i dlatego, że znam przefajnego Emila (w moim wieku). Poza tym zachęcam do lektury starszych wątków na ten temat: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=12445924&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=10898437&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
merusia Re: Emil 17.06.05, 20:54 mnie za to sie nie podoba i nawet wiem dlaczego , bo znam pewnego bardzo niefajnego Emila w moim wieku, i troche jest dla mnie niemeskie Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: Emil 18.06.05, 11:38 A mi się nawet podoba, konkretnego powodu nie potrafię podać. Ładne i już Odpowiedz Link Zgłoś
a_weasley Re: Emil 18.06.05, 12:20 awionetka2005 napisała: > Czy podoba się wam to imię? Jesli tak to dlaczego? Podobać to mi się podoba, w dużym stopniu dzięki ciekawej postaci literackiej, forum.twoj.net/index.php?showtopic=1224, ale jakoś nie bardzo mi pasuje do dziecka... Odpowiedz Link Zgłoś
olkaroza Re: Emil 18.06.05, 12:22 mi sie bardzo podoba, jakos lubie wiekszosc imion z literka "l" Odpowiedz Link Zgłoś
bonnie75 Re: Emil 18.06.05, 12:48 O ile bardzo, ale to bardzo podoba mi sie zenska forma tego imienia (jak na razie u mnie w pierwszej dwojce imion dla corci), to niestety Emil jakos do mnie nie przemawia. Tak samo jak w przypadku Kamila brzmi twardo i zimno. Ale to tylko moja opinia Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Emil 23.06.05, 15:12 Nie podoba mi sie wogole - jest jakies takie mdle. Odpowiedz Link Zgłoś
agamaks Re: Emil 23.06.05, 15:31 Boję się zawsze takich wątków, żeby kogoś nie urazić, ale skoro to pytanie teoretyczne, to odpowiadam: nie. Mało męskie. A może raczej Emilka jest tak dziewczęce, że Emil nie przeskakuje mi do kategorii imion męskich. Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Emil 17.12.05, 10:29 agamaks napisała: > Boję się zawsze takich wątków, żeby kogoś nie urazić, ale skoro to pytanie > teoretyczne, to odpowiadam: nie. Mało męskie. Tez mialam (i chyba nadal mam) mam takie wrazenie, mimo to imie Emil podoba mi sie coraz bardziej. A porownujac je do podobnego Kamila, wybralabym bezapelacyjnie Emila!! Poza tym jest jeszcze forma Emiliusz, a bardzo lubie imiona meskie, zakonczone na -usz Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Emil 17.12.05, 10:30 szczekuszka napisała: > Tez mialam (i chyba nadal mam) mam takie wrazenie, mimo to imie Emil podoba mi > sie coraz bardziej. A porownujac je do podobnego Kamila, wybralabym > bezapelacyjnie Emila!! > Poza tym jest jeszcze forma Emiliusz, a bardzo lubie imiona meskie, zakonczone > na -usz Ja także, ale od Emiliusza wolę Juliusza . Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Emil 17.12.05, 10:45 theodorka napisała: > > Ja także, ale od Emiliusza wolę Juliusza . Zauwazylam, ze mamy podobny immieniczy gust ;P A Emiliusz to naprawde super imie, Juliusz zreszta tez, ale teraz jest trend na imiona meskie zakonczone na -an, wiec uszow troche brak, a szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Emil 18.12.05, 10:27 > theodorka napisała: > > > > > Ja także, ale od Emiliusza wolę Juliusza . > szczekuszka napisała: > Zauwazylam, ze mamy podobny immieniczy gust ;P Może i tak Zwłaszcza, że mi też podobają się Rozalia, Miłochna i Tymoteusz (a tę pierwszą mam nawet w puli) Odpowiedz Link Zgłoś
pepperann Re: Emil 20.12.05, 11:16 Niezbyt mi się podoba. Ale nie wzbudza też negatywnych emocji. Tak na 3+. Ma niezaprzeczalne 2 zalety, które dla mnie są ważne: imienia nie trzeba zdrabniać, oraz łatwo jest wymawialne za granicą. Pierwsze skojarzenie: Emil, do drewutni! Drugie :Rousseau Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Emil 19.05.06, 21:39 To fakt. Trzeba to imię włączyć do naszych propozycji "międzynarodowych". Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Emil 18.10.06, 22:46 Nadal mi sie nie podoba, chyba się nie przekonam. Wolę Emilie. Odpowiedz Link Zgłoś