gaudencja 28.06.05, 16:01 Zawsze myślałam, że to legenda miejska. Naprawdę była w twoim liceum? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a_weasley Re: do ikaes - Dolores Miednica 28.06.05, 19:49 gaudencja napisała: > Zawsze myślałam, że to legenda miejska. Naprawdę była w twoim liceum? Legenda na pewno nie - ja o niej słyszałem od osoby, która tę zbitkę widziała na wykazie pracowników. Tak przy okazji - o Wiolecie (Wioletcie? Pisała się przez dwa t) Gnojek wiem dokładnie z drugiej ręki (tzn. znam osobę, która ją znała), Bibianna Ciompała figurowała parę domów ode mnie na liście lokatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
ajlii Re: do ikaes - Dolores Miednica 28.06.05, 20:05 autentyczny też jest Lew Lizak - to wykładowca prawa na uniwersytecie Odpowiedz Link Zgłoś
ikaes Re: do ikaes - Dolores Miednica 29.06.05, 10:09 każda legenda z czegoś się wywodzi - może wywodzić się też z prawdziwego zdarzenia. Ktoś coś usłyszał, potem powiedział komuś innemu, a że ludzie przenoszą się z miejsca na miejsce, taka informacja rozprzestrzenia się po całym kraju i zamienia w legendę. Pytanko - z jakiego jesteś miasta ? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: do ikaes - Dolores Miednica 29.06.05, 12:42 Legenda miejska polega na tym, że jest nieprawdziwa - to co innego, niż szeroko znany fakt. To jak, była w Twoim liceum, czy nie? Chyba nie ma znaczenia, z jakiego jestem miasta - Dolores Miednica jest szeroko opisywana w internecie, ale zawsze jako "znajoma znajomego". Ty pierwsza napisałaś, ze zetknęlaś się z nią (niemal) osobiście, dlatego poytam Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: do ikaes - Dolores Miednica 29.06.05, 13:07 Moja ciocia uczyła ją w liceum w Sułkowicach-koło Myślenic,więc przypuszczam,że jest z tych stron.Ja o niej słyszałam wczesniej niz o internecie jako takim w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
3porzeczki Re: do ikaes - Dolores Miednica 30.06.05, 08:21 A ja dorzucam jeszcze Afrodytę Baran, była ze mną na roku...jak najbardziej autentyczna Odpowiedz Link Zgłoś
zebra51 Re: do ikaes - Dolores Miednica 30.06.05, 10:52 Z moją siostrzenica chodzi do klasy Dżesika Żółciak Odpowiedz Link Zgłoś
milak13 Re: do ikaes - Dolores Miednica 01.07.05, 23:33 To ja dołożę też autentyk - Orfeusz Kękuś. Ślicznie? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: do ikaes - Dolores Miednica 01.07.05, 23:36 Śliczne. Kękuś to prawie jak Kwękuś, a kwękający Orfeusz to nie to samo, co prawdziwy. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: do ikaes - Dolores Miednica 03.07.05, 15:33 A w moim bloku mieszka Bujna Petronela !!! Odpowiedz Link Zgłoś
mallina Re: do ikaes - Dolores Miednica 04.07.05, 23:56 a ja bylam raz na koloniach z Teodozja Szkodo, wszyscy mowili na nia Dosia. ale to byly czasy gdy nikt jeszcze nie kojarzyl tego zdrobnienia z plynem do naczyn czy tez proszkiem do prania a takze spotkalam sie z malym chlopcem, ktory mial na imie Diego(niestety nie pamietam jakie mial nawisko, ale wiem, ze zestawienie bylo dosyc smieszne) Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: do ikaes - Dolores Miednica 25.07.05, 08:33 mallina napisała: > a ja bylam raz na koloniach z Teodozja Szkodo, wszyscy mowili na nia Dosia. > ale to byly czasy gdy nikt jeszcze nie kojarzyl tego zdrobnienia z plynem do > naczyn czy tez proszkiem do prania > Teodozja - piękne Zdrobnienie Dosia jest raczej od Doroty (?). Podoba mi się, tylko że ten proszek do prania - brrr... Z serii proszków jest jeszcze Ariel - też dość ładne imię, przez skojarzenia zupełnie na razie spalone. Odpowiedz Link Zgłoś
pysia201 Re: do ikaes - Dolores Miednica 24.07.05, 21:10 Ja znałam Tytusa Tyszkę!! =)) Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: do ikaes - Dolores Miednica 25.07.05, 08:31 pysia201 napisała: > Ja znałam Tytusa Tyszkę!! =)) A ja znałam Radka Tyszkę. Odpowiedz Link Zgłoś
weazel162 Re: dla weazel162 a propos dyskusji 22.12.05, 17:44 no ale znowu masz sytuację w której ktoś słyszał że ktoś wie. A przecież łatwo może się zdarzyć że cioci się nieco pomyliło i zamiast Miednica było Miednicka. Cały urok sytuacyjny wyparowuje. Zresztą wygugluj sobie Dolores i zobaczysz przynajmniej 5 naocznych relacji o niej, niestety kompletnie do siebie nieprzystających. pozdro - Józef Tkaczuk. Odpowiedz Link Zgłoś
evino do gaudencji 23.12.05, 13:16 Kochana Gaudencjo to najprwdziwsza prawda z ta Dolores Miednica, moj szwagier tez ja zna Odpowiedz Link Zgłoś
mmaupa Re: do gaudencji 25.12.05, 23:41 A co powiecie na Petronele Postrach i jej corke, Dorote Postrach-Wrobel? Odpowiedz Link Zgłoś