theodorka 30.08.05, 19:47 Kolejne imię z mitologii. "Działka" podobna do Pomony , gdyż Ceres (Cerera) była rzymską bogini urodzaju, rolnictwa i płodności. Forma główna jakoś mnie nie zachwyca, pewnie przez to nagromadzenie litery "r", ale ładnie można zdrobnić - Cesia . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Cerera 31.08.05, 14:44 Dla mnie tez troche zbyt skomplikowane w wymowie Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Cerera 31.08.05, 19:06 Cerera+Gerard+Norbert - idealny zestaw imion dla dzieci osób źle wymawiających "r". Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Cerera 01.09.05, 13:53 gaudencja napisała: > Cerera+Gerard+Norbert - idealny zestaw imion dla dzieci osób źle > wymawiających "r". Może jeszcze Artur I Gertruda Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Cerera 28.01.06, 12:57 A Cesi jako zdrobnienia bardzo nie lubię... Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Cerera 28.01.06, 14:51 gaudencja napisała: > A Cesi jako zdrobnienia bardzo nie lubię... > Dlaczego? Brzmi sympatycznie Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Cerera 01.09.05, 19:37 NIE!Ja bym dała sobie spokoj z mitologicznymi imionami. Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Cerera 29.01.06, 16:17 linna-altair napisała: > NIE!Ja bym dała sobie spokoj z mitologicznymi imionami. No, może nie ze wszystkimi, niektóre są ładne. Ale ta Cerera? Kojarzy mi się z Cerberem i ceratą. Odpowiedz Link Zgłoś