juleczka4 23.09.05, 14:56 Jeśli miałabym wybierać imiona dla córeczki były to: - Liwia - Mariola - Wikoria (jedyne imię dziewczęce jakie podoba się mojemu mężowi ) - Brygida - Malwina - Lilianna A co wy o nich sądzicie?? - Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
portalegre Re: Moje typy imion! 23.09.05, 15:37 >Oto moje osobiste odczucia co do podanych przez Ciebie imion: > - Liwia - osobiście mnie nie zachwyca, choc wiele osob lubi to imie > - Mariola - wykluczone, tchnie latami 70-tymi, do tego pretensjonalne > - Wikoria (jedyne imię dziewczęce jakie podoba się mojemu mężowi ) - cholernie popularne obecnie, dlatego odradzam > - Brygida - OK, choc troche twarde > - Malwina - super > - Lilianna - OK Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Re: Moje typy imion! 23.09.05, 18:48 Dlaczego uważasz , że imię Mariola jest pretensjonale?? pierwszy raz spotykam się z taką opinią w stosunku co do tego imienia! Pozdrwiam ) Odpowiedz Link Zgłoś
malwina64 Re: Moje typy imion! 23.03.06, 15:51 Też uważam że to imie jest okropne!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dolmadakia Re: Moje typy imion! 23.09.05, 15:45 Podoba mi się jedynie Malwina i ew.Brigida /ale,Boże broń,zdrabiena na Brydzia,brrr!!!/Liwia wymaga wg mnie jakiegoś eleganckiego nazwiska,poza tym jest zbyt podobna do obłędnie popularniej Oliwii. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Moje typy imion! 23.09.05, 16:00 jeżeli pytasz nas o opinie, to niestety , mimo naprawdę dobrych chęci, żadne z podanych przez ciebie nie podoba mi się Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Moje typy imion! 23.09.05, 16:07 ariana1 napisała: > jeżeli pytasz nas o opinie, to niestety , mimo naprawdę dobrych chęci, żadne z > podanych przez ciebie nie podoba mi się Jestem tego samego zdania. Moge wskrzesic jakies dorbiny sympatii jedynie do Liwii. Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: Moje typy imion! 23.09.05, 16:10 Jedynie Liwia mi sie podoba.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Moje typy imion! 23.09.05, 16:14 Liwia - może być Mariola - z brzmienia ujdzie, ale sezonowe, więc teraz będzie uchodzić za "ciotkowate" Wiktoria - raczej nie Brygida - ładne Malwina - ładne, delikatne Lilianna - jak wyżej Podsumowując: byłabym za Malwiną i Lilianną, ostatecznie Brygidą. Na pewno odpadają Mariola i Wiktoria. Odpowiedz Link Zgłoś
adziunia Re: Moje typy imion! 23.09.05, 16:39 > - Liwia - kojarzy mi sie z popularna Oliwia, wolalabym Ligie. > - Mariola - O tym imieniu lepiej zapomniec Tego juz chyba nikt nie nadaje > - Wikoria - megapopularne > - Brygida - podoba mi sie, ale nie wiem jakie ladne zdrobnienia moze miec > - Malwina - ok > - Lilianna - tez ok Odpowiedz Link Zgłoś
cysia.b Re: Moje typy imion! 23.09.05, 16:54 Lilianna, Malwina i Brygida są do przyjęcia. Reszta odpada Odpowiedz Link Zgłoś
itymonka Re: Moje typy imion! 23.09.05, 18:20 Liwia - ładne Mariola - wogóle mi się nie podoba Wiktoria - kiedyś bardzo dziś też tylko szkoda że takie popularne Brygida - tak sobie Malwina - wzasadzie może być Lilianna - może być Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Moje typy imion! 23.09.05, 20:11 Z Twoich typów podoba mi się jedynie Brygida. Poza tym ewentualnie Liwia i Wiktoria (choć Wiktoria jest teraz zdecydowanie zbyt popularna jak na mój gust), ale są to imiona, na które bym sie sama nie zdecydowała. Mariolę zdecydowanie odradzam, jest to imię dość powszechnie odbierane jako passe. Może wkleję link do wątku, który jest dosc pouczający jeśli chodzi o obecny odbior tego imienia: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=13659166&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
iza131 Re: Moje typy imion! 26.09.05, 09:48 Liwia - mi sie podoba Mariola - tak sobie Wiktoria - nie(!)- strasznie popularne Brygida - zbyt twarde Malwina - takie sobie Liliana - super! Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Moje typy imion! 20.10.05, 15:16 Liwia-bardzo mi się podoba Mariola-nie! Wiktoria-może być Brygida-ostatnio coraz bardziej zaczynam lubić to imię Malwina-może być Lilianna-ładne Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Moje typy imion! 21.10.05, 12:29 Z podanych przez Ciebie cieplejsze uczucia żywię tylko do Lilianny. Liwia, Malwina i Wiktoria są mi raczej obojętne, chociaż na pewno nie nazwałabym tak córki. Przykro mi, ale Brygida i Mariola są zdecydowanie nie w moim guście. Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Moje typy imion! 21.10.05, 14:00 Liwia- bardzo ładne Mariola- nie podoba mi się, zgadzam się że pretensjonalne Wiktoria- podoba mi się, chociaż nie nadałabym ze względu na b. dużą popularność Brygida- OK Malwina- super Lilianna- przecudne Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja do juleczki 20.03.06, 22:32 A co powiesz teraz o swoim zestawie typów - po czasie? Zmienił się, czy pozostał ten sam? Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Re: do juleczki 23.03.06, 16:28 Gaudencjo miło mi, że pytasz Ostatnio się nawet zastanwiałam nad tym i stwierdzam , że faktycznie lista się zmieniła dość zasadniczo Przede wszystkim odrzucam Mariolę , a reszta imion może zostać jednak w całkiej innej kolejności i dodatkowo dochodzą inne(kolejność ma znaczenie) : - Lilianna - Amelia - Wiktoria - Idalia - Oktawia - Zuzanna - Brygida - Liwia Odpowiedz Link Zgłoś
tusiak22 Re: Moje typy imion! 20.03.06, 22:48 tylko Malwina ladne. Taki mam gust Ja! Odpowiedz Link Zgłoś
malwina64 Re: Moje typy imion! 23.03.06, 15:49 Mariola się mi nie podoba.A wszystkie inne są śliczne zwłaszcza MALwina): Odpowiedz Link Zgłoś