juleczka4 Re: ALESANDER 27.09.05, 18:38 W pełnej wersji ładne , poważne , dostojne! Jednak zdrobnienie Olek jest dla mnie nie do przyjęcia! Pozdrawiam P.S Czy rozważasz to imię dla swojego dziecka?? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Aleksander zatem 27.09.05, 20:39 Bebe, czemu tego nie napiszesz po prostu w wątku? Jesli chodzi o to, co sądzę, to Aleksander nie jest ani na liście moich ulubionych imion, ani na czarnej liście. Dość neutralne, dość popularne, niestety minusem są dla mnie zdrobnienia - Olek wyjątkowo mi nie podchodzi. Jeśli wybierałabym już imię, które da się zdrobnić do Olka, zdecydowalabym się bez dwóch zdań na Olgierda - to imię ma IMO więcej charakteru. Aleksander kojarzy mi się nijako, w dużej mierze przez Kwasniewskiego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aedo Re: ALESANDER 27.09.05, 23:03 A mi się podoba to imię, chociaż skojarzenie z Kwaśniewskim studzi mój entuzjazm. Odpowiedz Link Zgłoś
sdomitrz Re: ALESANDER 28.09.05, 08:59 Mnie się podoba, bardziej mi się kojarzy z Macedońskim A zdrobnienie Olek rzeczywiście jest kiepckie. Chociaz spotkałam zdrobnienia typu Alek i Aleks. Odpowiedz Link Zgłoś