little_voice 01.10.05, 12:38 Pisałam już o tym,że jak bedzie córa to na pewno Pola,a jak synek to Jan.Tyle,że mój małżonek uparł sie straszliwie na Gniewosza,no i wyszło,że Jan Gniewosz jak jużMusze przyznac,że mam troche pietra przed takim orginalnym imieniem,ale jak mysle o małym Gniewoszku...to coraz bardziej mi sie podoba! Co dziewczyny myślicie o tym imieniu,może znacie jakiego Gniewosza?(choć to pewnie wątpliwa sprawa Buziaki,J. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bea-sjf Re: Gniewosz 01.10.05, 12:48 W najmowszym Twoim Dziecku ,o swoim imieniu wypowiada się Stoigniew - Gniewoszem zwany .Wyglądało na to ,ze sobie je bardzo chwali Mnie się podoba Suligniew ,Gniewomir. Beata-mama Sary(04.95),Jędrka(05.00),Frycka(05.03)i Gwiszka(06.05) Odpowiedz Link Zgłoś
ajlii Re: Gniewosz 01.10.05, 13:21 znam jednego Gniewka... ale nie wiem czy jest Gniewoszem czy Gniewomirem... Odpowiedz Link Zgłoś
samboraga Re: Gniewosz 01.10.05, 13:24 bardzo mi się podoba Gniewosz, Gniewomir nie przejmowałabym się, że to rzadkie imię ja lubię takie i mój syn też ma rzadkie, a maluch na wiosnę tez rzadkie dostanie zaś Janków w przedszkolu mój synek ma dwóch albo trzech - zrobiło się popularne Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gniewosz 01.10.05, 22:34 Mieliśmy nawet na forum jednego Gniewosza, tu jest link do jego wątku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=12436152&v=2&s=0 ...i jeszcze: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=13451833&v=2&s=0 Zamiast Gniewosza wolałabym Gniewomira (czyli pełną formę), ale muszę przyznać, że Jan Gniewosz brzmi nieźle. Ale przecież jeśli i tak ma być Jan, to chyba nie ma znaczenia, jakie ma mały drugie. Oryginalne nawet jest lepsze, bo nie dość, że Jan to najczęsciej występujące w Polsce imię męskie, to jeszcze jeśli chodzi o ilość nadań sytuuje się ostatnio szacunkowo w pierwsze 10-tce. Jeśli zatem dziecko będzie chciało się wyróżnić, będzie używać obu imion, a jeśli nie - mało kto będzie znać jego drugie imię. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
my_name_is_you Re: Gniewosz 11.11.05, 19:23 ja znam Gniewomira, nawet 2. bardzo fajne imie... Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: Gniewosz 04.10.05, 09:25 Mnie się Gniewosz kojarzy z gniewoszem plamistym - takim wężem ) Odpowiedz Link Zgłoś
etre2 Re: Gniewosz 11.11.05, 16:47 Mam w rodzinie Gniewosza, ktory ma 29 lat. Nazywa sie go Gniewosz lub Gniewko. Wowczas imie to bylo nadane przez prekursorow rodzicow. Gniewosz jest imieniem ksiazat polskich. We flocie polskiej jest (lub byl w tamtych czasach) statek nazwany Gniewko. Odpowiedz Link Zgłoś
gaja011 Re: Gniewosz 11.11.05, 18:39 Gniewosz nie podoba mi się, natomiast Gniewko-bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś