agusiaa1_mama_ignasia 18.10.05, 15:19 Tak się zastanawiam, jak mogłabym dać na imię mojemu drugiemu synkowi (jeśli oczywiście go będę kiedyś miała, a napewno chcę mieć więcej dzieci). Jeśli możecie to zaproponujcie coś, bo mi nic nie przychodzi do głowy. Imię to musiałoby pasować do imienia synka, którego już mam (Ignacy). Dodam jeszcze, że dla dziewczynki mam już wybrane imiona- Róża lub Marianna. Z góry dziękuję za wszystkie propozycje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gracuuja Re: brat Ignasia........? 18.10.05, 15:30 Ignacy i Grzegorz!!! tak jak w Jeżycjadzie!! )) Odpowiedz Link Zgłoś
gracuuja Re: brat Ignasia........? 18.10.05, 15:31 dokładnie tam byl Ignacy Grzegorz... ale można to rozbić ) Róza do nich tez będzie bardzo pasowała!! ) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: brat Ignasia........? 18.10.05, 18:24 Jak dla mnie, murowani kandydaci to Wincenty, Kajetan, Konstanty lub Fryderyk. Moze byc tez np. Julisz, Ksawery, Bruno, Witold, Błażej, Tadeusz, Benedykt Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: brat Ignasia........? 18.10.05, 20:31 Ja proponuje: Antoni Klemens Konstanty Jedrzej Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: brat Ignasia........? 18.10.05, 21:39 Podpisuję się pod propozycjami abieli Dodaję Wincentego i Fryderyka i ...wychodzą same lubiane ( a nawet więcej niż lubiane) przeze mnie imionaMj Gwidonek nosi jako drugie imię Ignacy (wg zasady do trzech razy sztuka ) Odpowiedz Link Zgłoś
anusix Re: brat Ignasia........? 19.10.05, 13:13 Ja też mam synka Ignasia Planujemy drugie dziecko i jeśli urodzi się chłopiec będzie Franciszek a jeśli dziewczynka Zosia)) Odpowiedz Link Zgłoś
momikak Re: brat Ignasia........? 19.10.05, 14:16 Witam, niedawno do naszego dużego Ignaca (8 lat) dołączyła Aniela, która dziś kończy miesiąc. Dla chłopca planowaliśmy imię Makary Pozdrowienia dla Ignasia. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiaa1_mama_ignasia Re: brat Ignasia........? 19.10.05, 15:41 Dziękuję za odpowiedzi. Podobają mi się: Fryderyk, Konstanty (te nie są do przyjcia przez mojego męża), Kajetan. Bardzo podobają mi się natomiast Antoni i Franciszek, ale do Franka to już musiałabym zacząć przekonywać męża- to może za jakieś 2 lata się zgodzi. Mnie do głowy przychodzą jeszcze Julian i Jeremi. Jeśli możecie to napiszcie mi jeszcze proszę co myślicie o Józefie. To imię na pewno by nie przeszło ale bardzo mi się podoba- mały Józiu. Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Józef 19.10.05, 15:57 podoba mi sie bardzo. Józio, Józinek... ale tez Joszko na przyklad. Bardzo, bardzo! A z Twoich-obstawialabym Jeremiego. Fryderyk i Konstanty tez bardzo, ale skoronie do przyjecia... Kajeten nie dokonca, lubie to imie, ale jakos Kajtek do Ignacegonie pasuje, tomusi byc drugie imie z taka sama klasa i wdziekiem... Franciszek i Antoni-oba przeze mnie bardzo lubiane i oba si erobia bardzo popularne. Julian-jakos nie do konca, to imie jest dla mnie za miekkie dla faceta... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Józef 19.10.05, 17:06 Podoba mi sie i ladnie pasuje. Z Twoich propozycji wzielabym tez pod uwage Juliana. Odpowiedz Link Zgłoś
agusiaa1_mama_ignasia Re: brat Ignasia........? 28.10.05, 19:52 poproszę o więcej opinii co z tym Józiem (?) pomyślałam też o Wojciechu jako ewentualnym bracie Ignasia Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: brat Ignasia........? 28.10.05, 22:36 Chyba bym wybrala Jozia, choc Wojtus tez ladny. Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: brat Ignasia........? 28.10.05, 22:42 Co dziwne mi się wydaje imię Józef nie robi ma mnie żadnego wrażenia (pomimo sympatii do bohatera Języka Trolli Musierowicz ),natomiast Józefiną nazwałabym córkę bez mrugnięcia okiem Odpowiedz Link Zgłoś
gaja011 Re: brat Ignasia........? 29.10.05, 16:17 Maurycy, Cyprian, Benedykt, Hiacynt, Kornel Odpowiedz Link Zgłoś
kaakaa Józef 29.10.05, 22:14 Ja mam małego Józka. Czterolatka. Imię bardzo wdzięczne. Choć początkowo były w rodzinie opory. Dla mnie ważne jest, że Józio lubi swoje imię. Asekurancko daliśmy mu na drugie Adam, bo wskutek przepowiedni różnych osób obawialiśmy się, że możemy mu zrobić "krzywdę" oryginalnym (w jego pokoleniu) imieniem. Nie wiedzieć czemu, Józio nie znosi swojeog drugiego imienia. Głośno protestuje, gdy w różnych oficjalnych sytacjiach zdarza mi się podać jego oba imiona. I domaga się, żeby mu to drugie imię skreślić. Młodszy synek uczy się właśnie mówić i uroczo mówi "óóózio" na swojego brata. Nie mogę się oprzeć, żeby w tym miejscu nie pochwalić się gustem imienniczym mojego Józia. Mało, że uparł się, by braciszek był Ludwiczkiem (mi się szalenie spodobało ale reszta rodziny reagowała bardzo różnie), to jeszcze dla kolejnego (przyszłego)rodzeństwa wybrał imiona Halinka lub Felek. Jeszcze nie wiemy, co rodzina na to. A Ignacy też mi się bardzo podoba ale nie wypadałoby mi dać tak na imię mojemu dziecku, bo małego Ignasia ma moja bliska koleżanka. Swoją drogą wymyśliła ona niedawno, że jak będzie mieć drugiego syna, to chętnie dałaby mu na imię Leon. Też mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś