andaba 18.10.05, 15:41 Jakie jest pochodzenie tego imienia? Zobaczyłam je dzisiaj na drzwiach poradni okulistycznej, to imię lekarki. Dość niezwykłe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abiela Re: Wenetta 18.10.05, 20:35 W Polsce mieszka 29 pan o imieniu Weneta. Wenetty u Rymuta nie znalazlam zadnej. O pochodzeniu nic nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: Weneta 18.10.05, 21:36 Może Weneta to spolszczona wersja imienia Venetia ,wywodzącego sie od ...Wenecji .Venetia jest wymienione przez behindthename .Widziałam tez nazwisko Weneta . Odpowiedz Link Zgłoś
agi40 Re: Weneta 19.10.05, 10:30 Bardzo mozliwe, skoro jest tez Verona ( w behindthename a i w rzeczywistosci znam jedna) Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Weneta 19.10.05, 20:03 Moim zdaniem to imię jest okropne. Pojawiło się również w książce Ewy Nowak, bodajże "Wszystko tylko nie mięta". Venetia jakoś bardziej do strawienia. Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Wenetta 18.11.05, 19:43 Nie lubię imion tego typu,ale wyjątkowo Wenetta podoba mi się! Odpowiedz Link Zgłoś
juleczka4 Re: Wenetta 18.11.05, 20:18 Przeczytałam , że jest to parwdopodobnie imię pochodzące z Bułgarii (tam napewno występuję tylko w wersji Weneta przez jedno t ) Podoba mi się ,nawet bardzo, ale ogólnie mam ubodobanie ostatnio do imion na W - Wiktoria , Wiwianna , Waleria )) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś