juleczka4 20.10.05, 13:14 A co myślicie o tym imieniu ?? Dla starszej osoby super , ale dla dziecka niesty moim zdaniem nie pasuje, i niezbyt przpadam za zdrobnieniem Gienia! Takie imię nosiłą moja prabacia! Bardzo bym prosiła o info kiedy imię to zostało ostatni raz nadane. Z góry dziękuję ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aurelia_b Re: Eugienia :)) 20.10.05, 13:30 Chyba raczej Eugenia. W pełnym brzmieniu bardzo ładne, ale rzeczywiście Gienia trochę zniecheca. Macie może pomysły na inne zdrobnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Eugienia :)) 20.10.05, 18:44 Giesia - Gesia, niewiele lepsze. Moze tez byc Genia. Calkiem niedawno Eugenia mi sie spodobala w pelnej formie, choc mam do niego uraz ze wzgledu na pewna bardzo nielubiana starsza pania w rodzinie, i z tej tez przyczyny na pewno nie bede nad nim przemysliwac dla dziecka. Zreszta wsrod imion na "Eu" zdecydowanie wygrywa w moim prywatnym rankingu Eufemia, a to z powodu pieknych zdrobnien. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Eugenia :)) 20.10.05, 18:47 juleczka4 napisała: > Bardzo bym prosiła o info kiedy imię to zostało ostatni raz nadane. > Z góry dziękuję ) Przypuszczam, ze jest nadawane caly czas, choc rzadko. Nie mam danych, ale zalozenie czynie na podstawie spostrzezen z lektury Rymuta i obserwacji nadawania roznych uwazanych dzis za tracace myszka imion. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Eugenia :)) 20.10.05, 23:21 Rymut notuje 3 nadania w 1994 r. Na tym sie koncza jego dane. Odpowiedz Link Zgłoś