llora 27.10.05, 21:44 liwia,rita,loretta,marianna,vesna,lea,elena. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gaudencja Re: co sšdzicie o tych imionach? 27.10.05, 22:07 Podoba mi sie Lea, Marianna, ew. Liwia. Loretta i Vesna - wielkie nie. Elena - nie. Rita - ostatecznie. Nela _ tylko jako zdrobnienie, np. od Anieli lub Heleny, ew. Eleonory lub Kornelii. Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: co sšdzicie o tych imionach? 27.10.05, 23:13 Podoba mi sie Marianna, Lea, ew. Liwia. Reszta raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: co sšdzicie o tych imionach? 27.10.05, 23:56 Lea Liwia Marianna Trzy bardzo ładne, bardzo kobiece imiona, wszystkie dość oryginalne, ale znane. Wszystkie trzy bardzo mi się podobają, w tej właśnie kolejności . Polecam, to będzie dobry wybór. Elena - to nic innego, jak Helena po prostu. Helenka to też ładne imię, choć popularniejsze od wyżej wymienionych. Elenę bezwzględnie odradzam. Rita, Loretta, Vesna - brzmią zagranicznie i po prostu pretensjonalnie. Odradzam. Nela to ładne zdrobnienie, np. od Kornelii, Anieli czy... Heleny (wybierajac imię Helena masz swoją Elenkę i Nelę jednocześnie , a do tego piękne, klasyczne imię). Jeśli myślisz o dwóch imionach, to pięknie brzmią moim zdaniem zestawy Lea Marianna oraz Liwia Marianna. Odpowiedz Link Zgłoś
llora Re: co sšdzicie o tych imionach? 28.10.05, 00:28 Dziękuje za dotychczasowe odpowiedzi! Helena mi sie nie podoba,wydaje mi sie starodawne. Rita nie brzmi wg.mnie zagranicznie ani pretensjonalnie,Loretta i Vesna może troche ale i tak mi sie podobają wszystkie te imiona,szczególnie Rita-sama bym sie chciała tak nazywać,zwłaszcza że to imie jakoś pasuje do mnie.(imię to kojarzy mi sie z dziewczynką/kobietą zdecydowaną,konkretną i silną psychicznie Znam pewną dziewczynę,Jamajkę.Imię to również brzmi zagranicznie ale pasuje mi wyjątkowo do tej osoby(zarówno jeśli chodzi o charakter,jak i o urode)i przez to Jamajka brzmi dla mnie teraz zupełnie "swojsko" Myśle że tak też by było z Ritą,Vesną czy Lorettą... Masz racje:Lea Marianna i Liwia Marianna brzmi rewelacyjnie,zwłaszcza ten drugi zestaw. A Zara? Jest w ogóle takie imię? Mi sie wyjątkowo podoba,chciałam nawet kiedyś nazwać tak sukę ale kupiłam psa,dla dziewczynki imię też mi pasuje Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: co sšdzicie o tych imionach? 28.10.05, 10:19 llora napisała: > A Zara? > Jest w ogóle takie imię? Dla mnie to siec sklepow. Odpowiedz Link Zgłoś
llora wiem ze to sieć sklepów!!! 28.10.05, 13:41 ale nazwa b.fajna,pochodzi zapewne od imienia jakiejs kobiety... Tym bardziej ze przecież jest jakaś ksieżniczka Zara,wydaje mi sie że w Hiszpanii. Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: co sšdzicie o tych imionach? 28.10.05, 13:19 Rita = Margarita = Małgorzata... Po co więc udziwniać? Pozdrawiam wana Odpowiedz Link Zgłoś
wana Re: co sšdzicie o tych imionach? 28.10.05, 13:19 Rita = Margarita = Małgorzata... Po co więc udziwniać? Pozdrawiam wana Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: co sšdzicie o tych imionach? 28.10.05, 02:47 Wszystkie są moim zdaniem ładne, nawet jeśli Loretta, Vesna czy Rita zbyt "zagraniczne" i "światowe". Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: co sšdzicie o tych imionach? 28.10.05, 11:55 podoba mis ie (bardzo) Marianna Liwia nie, zreszta juz bylo nt. Liwka-dziwka, kilku osobom obrzydzilo to to imie Rita, Loretta, Vesna i Elena w ogole nie powinny przejsc przez urzad, bo nie sa to imiona polskie (Vesna na 100% nie przejdzie, poczytaj w opiniach RJP) Lea-nie moge si eprzekonac, choc jest 1000 razy lepsze od pozostalych, wyjatkiem Marianny Nela tylko jako zdrobnienie od Anieli, Kornelii czy Eleonory Odpowiedz Link Zgłoś
abiela do martki 28.10.05, 12:05 Martko, Twoja corcia ma na imie Felinka?? Jak slicznie!! Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: do martki 28.10.05, 12:08 abiela napisała: > Martko, Twoja corcia ma na imie Felinka?? Jak slicznie!! Hehe, postanowilam sie ujawnic Felicja, po domowemu Felinka Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: do martki 28.10.05, 12:41 martka_k napisała: > Hehe, postanowilam sie ujawnic > Felicja, po domowemu Felinka Cudownie, z reszta synus tez ma piekne imie!! Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: do martki 28.10.05, 13:12 Śliczne imiona Martko ) A zdrobnienie Felinka jest fantastyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Abiela i Aurelia :D 28.10.05, 13:17 dziekuje Wam bardzo ale, jak widzisz, Aurelio, ze swoja Fela swietnie sie wpisuje w klimat imion "wiejskich", hehe... Felinka sama chciala byc Felicja, za to z Leonkiem byly 3 miesiace dyskusji, ja strasznie chcialam Augustyna, Zygmunta albo Aureliusza, malz optowal za Zygfrydem, choc w zasadzie nic mu nie pasowalo, stanelo na Leonardzie, tez po dlugiej dyskusji, czy Leon, czy Leonard, ale Leonard do nazwiska bardziej... Odpowiedz Link Zgłoś
gracuuja Re: Abiela i Aurelia :D 28.10.05, 13:37 co znaczy, ze Felicja sama chciałabyć Felicją..?? i zgadzam się, Felinka znacznie uprzyjemnia to imię ))) i Leonek... BOMBA!! Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Abiela i Aurelia :D 28.10.05, 20:41 gracuuja napisała: > co znaczy, ze Felicja sama chciałabyć Felicją..?? Coz, w szostym tygodniu ciazy oznajmilam znienacka ze bedzie dziewczynka i damy jej na imie Felicja. Moj maz, ktoremu zwykle nic sie nie podoba bez cienia dyskusji przystal na imie nigdy pzedtem nierozwazane. Pozniej, kiedy sie okazalo, ze naprawde dziewczynka, sprawdzalam imieniny w kalendarzu i zobaczylam, ze imieniny Felicji wypadaja w... dniu jej poczecia Wiec stwierdzilismy, ze sama chciala byc Felicja... Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Abiela i Aurelia :D 30.10.05, 21:47 Zgadza się - idelanie wpasowałaś się Martko w "wiejskie klimaty" ))) Pozdrówka dla Ciebie oraz Maluszków Odpowiedz Link Zgłoś
llora już patrzyłam... 28.10.05, 13:37 już patrzyłam wcześniej na opinie. nie ma przeciwskazań do nadania imienia Loretta,mimo że to nie jest polskie imie i nie ma go w kalendarzach. Rita można dać bez problemu. Vesna można ale przez W-Wesna Elena nie wiem ale zapewne można również. Odpowiedz Link Zgłoś
llora oliwka-też dziwka:) 28.10.05, 14:04 a tyle osób nazwało tak swoje dzieci.Jakoś sie nie martwią... Odpowiedz Link Zgłoś
aka10 Re: oliwka-też dziwka:) 28.10.05, 15:53 Lea i Liwia,gdybym miala wybierac.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaja011 Re: co sšdzicie o tych imionach? 28.10.05, 18:08 Liwia i Lea - super. Elena, to czeska Helena Odpowiedz Link Zgłoś
agusiaa1_mama_ignasia Re: co sšdzicie o tych imionach? 28.10.05, 19:28 marianna to przepiękne imię i z wielką z klasą, tak miała na imię moja babcia i tak będzie kiedyś miała prawdopodobnie na imię moja córka Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: podoba wam sie imie ZARA??? 29.10.05, 22:41 Mnie się podoba ,imie m.in. córki księżniczki Anny ( Anglia) ,pochodzi od arabskiego imienia Zahrah ( hmm...kwitnący kwiat ,blooming flower ),popularne w Irlandii ,Australii , zreszta zobacz : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16375&w=26717370&wv.x=2&a=29860075 Rzeczywiście może sie kojarzyc z siecią sklepów z ciuszkami . Co do innych propozycji podoba mi sie Lea i Liwia . Odpowiedz Link Zgłoś
llora Re: podoba wam sie imie ZARA??? 29.10.05, 23:01 nie widze w tym linku nic nt. imienia Zara Jeżeli możesz podaj prawidłowy Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: podoba wam sie imie ZARA??? 29.10.05, 23:18 Sorki ,nie sprawdziłam nawet czy dobrze wkleiłam ,a powinno być zupełnie coś innego ,zresztą całkiem dobre żródło wiedzy o imionach ( zwłaszcza tabelki z popularnością ) behindthename.com/php/view.php?name=zara Odpowiedz Link Zgłoś
llora Re: podoba wam sie imie ZARA??? 29.10.05, 23:30 dzięki,super strona widze ze imie nigdzie nie jest aż tak bardzo popularne. I bardzo dobrze Ciekawe czy w Polsce można je nadać? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: podoba wam sie imie ZARA??? 30.10.05, 01:03 llora napisała: > Ciekawe czy w Polsce można je nadać? > Zostalo nadane raz, w latach 30. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: co sądzicie o tych imionach? 30.10.05, 13:18 Podoba mi się Liwia i trochę Marianna z Eleną. Bardziej niż Vesna podoba mi się Vesla, ale ja bym tak nie nazwała dzidzi, przynajmniej dopóki mieszkam w Polsce i dopóki jestem patriotką . Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: co sšdzicie o tych imionach? 30.10.05, 14:34 Liwia-świetne Rita-bardzo ładne Loretta-świetne Marianna-jak powyzej Vesna-nie Lea-moze być Elena-świetne Wybrałaś prawie same moje ulubione imiona. Pozdrawiam Linna-Altair Odpowiedz Link Zgłoś
llora O! To fajnie :-) 30.10.05, 22:20 a męskie jakie Ci sie podobają? Może też podobne? Dla mnie fajne są: Konrad,Franciszek,Wiktor,Nikodem,Kaj,Nataniel,Kasper(właśnie przez s), podoba mi sie bardzo Antoś ale Antoni nie,Antek też nie wiec to imie odpada niestety Odpowiedz Link Zgłoś
tawananna Re: O! To fajnie :-) 30.10.05, 22:33 Koniecznie poczytaj ten wątek - o imionach, które można zdrabniać na Antek (Antoś): forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=22663607&v=2&s=0 Co powiesz np. na: Anton Antoniusz Anatol Atanazy Antonin Antenor Antym Antemiusz (imiona z wątku) Odpowiedz Link Zgłoś
llora ANTON jest ok, 30.10.05, 22:45 bo właśnie nie trzeba skracać do Antka! wtedy mały jest Antoś, duży po prostu Anton(a nie "dziadkowaty" Antoni) Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś