linna-altair 28.10.05, 16:50 Chyba rzeczywiście stare imiona wracają. W mojej szkole nauczycielki mają akurat sezon na dzieci.Jedna nazwała swojego synka Jan,druga(chrzest był w zeszłą niedzielę) Franciszek Józef.Mnie oczywiście te imiona sie nie podobają,a wam?Co myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
theodorka Re: Powroty imion 28.10.05, 16:53 Ale Franciszek to typowe imię dla chłopca, jak na dzisiejsze czasy Odpowiedz Link Zgłoś
martka_k Re: Powroty imion 28.10.05, 17:06 theodorka napisała: > Ale Franciszek to typowe imię dla chłopca, jak na dzisiejsze czasy Nie mowiac o Janie, ktory w WnŚ miewal juz pierwsze miejsc eprzed Jakubem... Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Powroty imion 28.10.05, 22:43 Mnie sie tez wydaje, ze nauczycielki nie wysilily sie na oryginalnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
bodomlake Re: Powroty imion 29.10.05, 13:05 To zależy jakie imiona...np. Franciszek, Stanisław, Józefina, podobają mi się. Ale na przykład Mieszko czy Mszczuj to już przesada. Odpowiedz Link Zgłoś