itymonka 17.11.05, 11:07 Hej Dzieciaki urodzone w trójmiejskich szpitalach w poprzednim tygodniu (chociaż i jeszcze jakieś październikowe się zapodziały) Chłopcy: x6 Jakub x5 Mikołaj x4 Dawid Kacper x3 Krzysztof Szymon x2 Jacek Jan Kamil Maksymilian Marek Oskar Przemysław x1 Adam Aleksander Antoni Arkadiusz Bartek Borys Dominik Dorian Eliasz Emilian Fabian Filip Franciszek Gwidon Igor Jeremi Jędrzej Karol Konrad Kornel Krystian Mateusz Mirosław Nikodem Patryk Paweł Piotr Robert Tymoteusz Wiktor Dziewczynki: x4 Karolina Oliwia x3 Aleksandra Martyna x2 Agata Jagoda Maja Natalia Paulina Zofia x1 Anna Agnieszka Anastazja Angelika Dominika Ewa Inga Julia Katarzyna Klara Kornelia Laura Lidia Marta Michalina Milena Patrycja Roksana Weronika Wiktoria Z różnych powodów rzadko tu bywam ostatnio Jeśli ktoś ma ochotę zobaczyć imiona z poprzednich tygodni, miesięcy to zapraszam na na www.gdansk.naszemiasto.pl/bobasy/specjalna_artykul/32674.html (jak sie wstawia linki)? itymonka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koza_w_rajtuzach Re: Wnś 3miejskie szpitale 17.11.05, 11:33 Oo.. no, a Wy mi wpieracie, że Emilka to takie popularne imię. Ja tu żadnej nie widzę . Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Wnś 3miejskie szpitale 17.11.05, 12:07 W końcu to 3miasto - może tam nieco inaczej wyglądać sprawa imiennicza niż przykładowo w Warszawie. U mnie w mieście (południowy-zachód Polski) Kubusie i Kacperki to przede wszystkim 7, 8 i 9-latkowie. Te imiona nie są już wcale takie na topie, szczególnie Kacperki poszli już całkiem w odstawkę. A Julki to przede wszystkim 3, 4 i 5 latki, natomiast te świeżo urodzone szkraby, to Mateusze, Oskary, Laury i Zuzie. Tak przynajmniej z moich obserwacji wynika. A Wiktoria raczej nigdy nie była jakoś szczególnie mocno popularna w moim mieście. W sumie to nie znam żadnej, a małych dzieci (od 0 do 8 lat) naprawdę mnóstwo znam. Odpowiedz Link Zgłoś
mamasebunia Re: Wnś 3miejskie szpitale 17.11.05, 14:22 Itymonko, jeśli nie masz czasu na umieszczanie wykazu imion co tydzień ja moge się tym zająć. Co o tym sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
aurelia_b Re: Wnś 3miejskie szpitale 17.11.05, 18:09 To prawda - byłoby super. Bardzo interesujące są porównania trendów imienniczych w róznych regionach. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Wnś 3miejskie szpitale 21.11.05, 02:00 Tak mial miec na imie moj synek, no ale rodzinie sie nie spodobalo i zostal Oliwer,a na drugie Eliasz tak jak jego starszy brat. Odpowiedz Link Zgłoś
itymonka Bardzo proszę :) 20.11.05, 23:03 mamasebunia napisała: > Itymonko, jeśli nie masz czasu na umieszczanie wykazu imion co tydzień ja moge > się tym zająć. Co o tym sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
carmelittka Itymonka mam pytanko. 21.11.05, 23:08 Zaglądam na wasze forum od niedawna.Interesuje mnie skąd ty bierzesz te dane jakie imiona nadawane są w trójmiejskich szpitalach???Pytam dlatego,bo mój syn ma na imię Tyberiusz (a to bardzo rzadkie i oryginalne imię) i właśnie w którymś z twoich rankingów jest to imię.A jeśli jest to być może chodzi właśnie o mojego synka.Wciąż się zastanawiam skąd masz te informacje???Wchodziłam na jeden twój link (Dziennik Bałtycki)ale żeby pooglądać zdjęcia maluszków muszę sobie najpierw zainstalować program.A może masz jeszcze jakieś źródła???Ciekawi mnie czy to mój Tyberiusz czy może gdzieś w Trójmieście jeszcze jakaś mama tak dała dziecku na imię??? Ale się rozpisałam...Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Do carmelitki 22.11.05, 12:19 Znam z widzenia małego Tyberiusza z Gdańska. Jest z rocznika 2002. Odpowiedz Link Zgłoś
chili84 Re: Do carmelitki 02.12.05, 23:52 cześć, następny Tyberiusz z Gdańska urodzi się 17.01.2006 (tak przynajmniej twierdzi mój lekarz ginekolog)),również jestem ciekawa ilu Tyberiuszów i Apoloniuszów (mój pierwszy synek)jest w Trójmieście,w każdym razie serdecznie pozdrawiam ich mamy,no i oczywiście małe brzdące Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Do carmelitki 03.12.05, 19:53 Slicznie sie nazywaja/beda nazywac Twoje dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
carmelittka Re: Do carmelitki 04.12.05, 01:00 Gratuluję wyboru.Tyberiusz to piękne imię.Mnie się zdawało że to imię jest bardzo niespotykane a okazuje się że powoli imię to zyskuje troszkę popularności.Cieszy mnie to bardzo. Pozdrawiam i życzę szczęśliwego porodu. Odpowiedz Link Zgłoś
carmelittka Re: Do carmelitki 04.12.05, 01:04 Poprzedni post miał być do chili84.Źle wstawiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
chili84 do gaudencji i do carmelitki 04.12.05, 06:02 gaudencja-dziękuję bardzo, carmelitka-co do porodu-nie dziękuję,żeby nie zapeszyć)) po pierwszym 14-godzinnym jestem przewrażliwiona w temacie Odpowiedz Link Zgłoś