abiela 06.12.05, 11:36 Ostatnio zastanawialam sie nad tym imieniem: moze brzmiec nieco odmesko, no i w Polsce upowszechnila sie Karolina. Ale po glebszym zastanowieniu odbieram Karoline jak zdrobnienie Karoli. Co wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
llora Re: Karola 06.12.05, 11:55 ladne... Lepsze od Karoliny,tysiąc razy!Nie lubie tej "liny" Odpowiedz Link Zgłoś
agmani Re: Karola 06.12.05, 12:28 W PL Karola funkcjonuje w sumie dokladnie odwrotnie - jako jedno ze zdrobnien Karoliny, choc pewnie imie to przeszlo podobna droge jak Ewelina/Ewa. Ania, jak masz Rymuta, czy moglabys sprawdzic, czy jest nadawane? Zaciekawilo mnie . Odpowiedz Link Zgłoś
agmani Re: Karola 06.12.05, 12:55 Czyli sie zdarza. A wiesz, ze niedawno, to tak na marginesie Twoich wczesniejszych rymutowych poszukiwan, patrzylam sobie po szyldach i wypatrzylam pania Almut XY, lekarza? Od razu przypomnialo mi sie forum. I dzieki za sprawdzenie! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Karola 06.12.05, 18:30 Mi rowniez brzmi bardzo zdrobnieniowo, zresta chetnie bym odpoczela teraz od wszelkich imion zaczynajacych sie na "karol"... Odpowiedz Link Zgłoś
bea-sjf Re: Karola 06.12.05, 19:07 Tak ma na imie koleżanka Sary z dawnej szkoły . Dla mnie zupełnie obojętne imię. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Karola 11.12.05, 14:21 Karolina i Karol bardzo mi się podobają, ale Karola to dramat! Bez obrazy Odpowiedz Link Zgłoś
linna-altair Re: Karola 11.12.05, 13:42 abiela napisała: > Ostatnio zastanawialam sie nad tym imieniem: moze brzmiec nieco odmesko, no i > w Polsce upowszechnila sie Karolina. Ale po glebszym zastanowieniu odbieram > Karoline jak zdrobnienie Karoli. Co wy na to? To raczej jest na odwrót! Odpowiedz Link Zgłoś
mankencja Re: Karola 11.12.05, 14:12 nie podoba mi się tak samo, jak Karol i Karolina. Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Karola 10.11.13, 16:59 Odnalazłam ten stary wątek bo niedawno się dowiedziałam, że ciocia mojej bratowej to właśnie oficjalnie Karola. Znam ją już prawie dekadę i jako, że wszyscy zwracali się do nie Karolina, to aż do tej pory myślałam, że jest właśnie Karoliną. Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: Karola 10.11.13, 21:52 Niestety, dla mnie Karola brzmi po prostu jak zgrubienie od Karoliny. Nie lubię tego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Karola 10.11.13, 22:05 Przyznam, że z początku też byłam zawiedziona tą Karolą, tym bardziej, że jak już napisałam, znałam ciocię bratowej jako Karolinę. Karolinę zawsze lubiłam a teraz polubiłam też Karolę. Być może, jest to dowód na to, że inny ma się stosunek do imienia gdy osobiście się zna osobę (zwłaszcza gdy jest sympatyczna) a nie tylko słyszało się, iż gdzieś takie imię istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
niwius Re: Karola 10.11.13, 18:12 Podoba mi się, bardziej od Karoliny - nie lubię "lin". Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Karola 10.11.13, 19:09 Karola to wg mnie tylko i wyłącznie zdrobnienie od Karoliny. Odpowiedz Link Zgłoś
agjato Re: Karola 10.11.13, 19:33 Jak widać nie tylko bo jest jednak tych trzysta parę, jak wyczytałam, nadań. A spieszczenie Karolina (dla moich bratanków jest także ukochaną ciocią Karolcią) funkcjonuje w rodzinie bratowej już prawie 70 lat czyli tyle ile mniej więcej ma ciocia. Odpowiedz Link Zgłoś
dolcevita007 Re: Karola 10.11.13, 20:01 Osobiscie wole wersje Karolina jest to bardzo ladne imie dziewczece, kobiece, takie lekkie, delikatne. Karola niestety kojarzy mi sie bardzo mesko. Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: Karola 11.11.13, 16:34 Dla mnie brzmi jak skrót, zdrobnienie dla nastolatki o imieniu Karolina. Kiedyś bardzo podobała mi się Karolina, dzisiaj już mniej. Wolę Karola - w męskim wydaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
vi0let Re: Karola 11.11.13, 19:56 Nie podoba mi się Karolina i Karola. Karol może być. Odpowiedz Link Zgłoś
olinininka Re: Karola 11.11.13, 21:42 Dla mnie to tylko zdrobnienie od Karoliny. Karolina moim zdaniem jest o wiele fajniejsza, Karola jest dla mnie ,,taka nijaka" bez wyrazu. Odpowiedz Link Zgłoś
adriankaa.s Re: Karola 12.11.13, 23:23 Nie przepadam ani za Karoliną, ani za Karolem, dlatego Karola też u mnie odpada.. Ale z całej trójki jednak i tak najbardziej mi się podoba Karolina Odpowiedz Link Zgłoś