pysiaczek121 14.12.05, 15:53 Bardzo podoba mi się to imię, nasza córeczka ma na imię Victoria (to był bardziej pomysł męża), powiedział, żebym nie krzywdziła dziecka takim imieniem, a mi ono ciągle chodzi po głowie, jak kiedyś będę miała jeszcze jedną dziewczynkę to tak dam jej na imię. Podoba wam się to imię, co o nim sądzicie, a może popieracie zdanie mojego męża? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
theodorka Re: Apolonia? 14.12.05, 17:14 Nie popieram zdania Twojego męża. Victoria to taka nowomoda, a Apolonia to piękne i stare imię z tradycjami. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Apolonia? 14.12.05, 20:52 Uważam tak, jak Teodorka. W dodatku Apolonia ma piękne zdrobnienie - Pola Odpowiedz Link Zgłoś
szczekuszka Re: Apolonia? 15.12.05, 16:44 gaudencja napisała: > Uważam tak, jak Teodorka. W dodatku Apolonia ma piękne zdrobnienie - Pola Badz Lonia Piekna imie, a Victoria- brrr mam nadzieje, ze nie mieszkacie w Polsce, bo tu obowiazuje forma Wiktoria (zreszta dosyc juz sie przejadla) Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Apolonia? 19.05.06, 21:43 Zresztą Apolonka też jest sympatycznym zdrobnieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
claudia207 Re: Apolonia? 14.12.05, 19:04 Apolonia to jedno z moich ulubionych imion. Odpowiedz Link Zgłoś
llora Re: Apolonia? 14.12.05, 21:06 Apolonia-świetnie!!!Oby jej nie skracać do Poli... Wiktoria ani przez V ani przez W nie podobała mi sie nigdy... Odpowiedz Link Zgłoś
cataluna Re: Apolonia? 15.12.05, 08:59 Osobiście wolę Pola niż Apolonia. Ale jest ok. Zdecydowanie bardziej podoba mi sie Apolonia niż Wiktoria czy też Viktoria. Odpowiedz Link Zgłoś
tadziewczyna Re: Apolonia? 15.12.05, 13:47 Tak sie ciesze dziewczyny, ze podoba sie Wam imie mojej coreczki. A mowie do niej czesto: Polka. Urodzila sie 6 wrzesnia i jest cudna, teraz 3 miesieczna dziewczynka. Pozdrawiam Was Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Apolonia? 18.12.05, 17:21 Apolonia to piękne imię, ale ja mam niestety bardzo silne skojarzenie... Z góry przepraszam: W miejscowości Krobia, gdzie jeżdżę czasem na grób dziadka, jest na cmentarzu taki nagrobek, na którym widnieje napis (dla niedowiarków mam zdjęcia): Apolonia Dupiczak z d. Chuda z Żychlewa... Odpowiedz Link Zgłoś
tadziewczyna Re: Apolonia? 19.12.05, 09:54 Po co pisac takie rzeczy i przepraszac? Mnie i tak nie jest w stanie nawet taka historia zmienic zdania nt imienia mojej corci. Jesli chcesz tez moge Ci wyslac Jej zdjecie.... Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Apolonia? 19.12.05, 23:12 Ależ nazywaj ją sobie jak chcesz, ale na nadmiar poczucia humoru to chyba nie narzekasz?... Odpowiedz Link Zgłoś
madajer Re: Apolonia? 20.12.05, 09:06 Miałam podobną sytuację, tzn. bardzo podobało mi się imię Pola, ale jakoś nie mogłam tego pomysłu przeforsować w rodzinie. Mąż wybrał imię Małgosia (także bardzo mi się podoba). Jednak Pola ciągle chodziła mi po głowie...Dlatego kiedy we wrześniu urodziłam drugą córeczkę, nie przejmowałam się już zdaniem innych i mam sliczną Polusię Uważam, ze to rewelacyjne imię - proste i ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
tadziewczyna Re: Apolonia? 20.12.05, 13:12 Ja Ją juz tak nazwalam. A z humorami u kobiet to wiesz dobrze jak jest, chyba że nie wiesz....??? Odpowiedz Link Zgłoś