theodorka 15.12.05, 13:30 Imię odkwietne, które pojawiło się na forum już w pierwszym wątku na temat tego rodzaju imion. O roślinie o takiej nazwie można przeczytać na stronie portalwiedzy.onet.pl/68825,haslo.html A samo imię jak Wam się podoba? Mi całkiem, całkiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cataluna Re: Gardenia 15.12.05, 13:46 Skojarzenia oczywiscie z ogrodem. Niezbyt mi sie podoba jako imie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gardenia 15.12.05, 16:52 Nie znalazłam ani jednej sugestii, że to imię w ogóle funkcjonuje w polszczyźnie. Z brzmienia mi się nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Gardenia 15.12.05, 16:58 gaudencja napisała: > Nie znalazłam ani jednej sugestii, że to imię w ogóle funkcjonuje w > polszczyźnie. Z brzmienia mi się nie podoba. Dziwne, bo figuruje w kilku internetowych spisach A ja uważam, że z brzmienia jest super! Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gardenia 15.12.05, 17:01 W internetowych tak, ale nadań brak, a na ogół imię implantuje się poprzez nadania, a nie poprzez proste przeniesienie angielskiego imienia do spisu internetowego. W źródłach drukowanych brak śladu Gardenii. Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Gardenia 15.12.05, 17:10 gaudencja napisała: > W internetowych tak, ale nadań brak, a na ogół imię implantuje się poprzez > nadania, a nie poprzez proste przeniesienie angielskiego imienia do spisu > internetowego. W źródłach drukowanych brak śladu Gardenii. > Według mnie Gardenia brzmi bardzo polsko i gdybyś o tym nie napisała (i gdybym później nie zobaczyła tego na Behindthename) do głowy by mi nie przyszło, że to imię jest najczęściej nadawane w Anglii Odpowiedz Link Zgłoś
llora Re: Gardenia 15.12.05, 21:26 śliczne!!! Kupuje każdego lata olejek Ives Rocher "Monoi de thaiti"Podobno to monoi zaiwiera właśnie kwiat gardenii z olejkiem kokosowym. Zapach świetny wiec skojarzenie mam bardzo pozytywne i imie uwazam za rewelacyjne,bardzo melodyjne i miłe dla ucha Nawet jeśli go do tej pory nie było,trzeba sprawić,zeby bylo Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gardenia 15.12.05, 21:59 llora napisała: > Nawet jeśli go do tej pory nie było,trzeba sprawić,zeby bylo Iloro - najlepiej aktywnie i samodzielnie; w tak ważnych sprawach nie ma co liczyć na innych Odpowiedz Link Zgłoś
llora Re: Gardenia 15.12.05, 22:11 no tak Ale ja nie moge liczyć na siebie.Wprawdzie za młoda na dziecko raczej nie jestem ale studiuje i niestety nie moge sobie na nie pozwolić Dlatego,ludzie licze na Was!!! Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Gardenia 16.12.05, 09:01 Iloro, mnie się też Gardenia bardzo podoba, i to już od czasów tamtego wątku, o którym wspomniałam. Ale nie wiem, czy nadałabym to imię dziecku Jakbyście zareagowali na jego nadanie ? Poparlibyscie rodziców, którzy chcą tak nazwać dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
abiela Re: Gardenia 16.12.05, 15:31 theodorka napisała: > Jakbyście zareagowali na jego nadanie ? Poparlibyscie rodziców, którzy chcą > tak nazwać dziecko? Ja nie, z wczesniej wymienionych przyczyn. Mialabym przed oczami grabie czy inne akcesoria ogrodwe firmy Gardena. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gardenia 16.12.05, 17:47 Nie jest to imię, na które reagowałabym oburzeniem, ale zdecydowanie nie jest w moim typie - słowo to nie wydaje mi sie wdzięczne ani jako nazwa kwiatu, ani jako imię ludzkie. Zatem, iloro, jeśli chcesz mieć Gardnie w Polsce, to Ci nie pomogę, bo mam inne pomysły na swoje dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
llora Re: Gardenia 18.12.05, 14:19 na Ciebie akurat wcale nie liczyłam Sama też nie wiem czy nadałabym to imie dziecku,bo jest wiele innych,które podobają mi sie bardziej.Ale naprawde uważam,że imie jest śliczne i gdyby wiecej osób o nim usłyszało ,z pewnoscią byłoby nadawane. > pomogę, bo mam inne pomysły na swoje dzieci A jakie na przykład,jeśli można wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
theodorka Re: Gardenia 18.12.05, 14:21 llora napisała: > Sama też nie wiem czy nadałabym to imie dziecku,bo jest wiele innych,które > podobają mi sie bardziej.Ale naprawde uważam,że imie jest śliczne i gdyby > wiecej osób o nim usłyszało ,z pewnoscią byłoby nadawane. Też myślę, że jest śliczne. I także bym nie nadała Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Gardenia 18.12.05, 15:22 llora napisała: > > pomogę, bo mam inne pomysły na swoje dzieci > > A jakie na przykład,jeśli można wiedzieć? > A proszę bardzo, zapraszam do wpisywania się forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12924&w=15600193&a=15600193 Odpowiedz Link Zgłoś